Şimdi Ara

SSD veHDD takılı makinada HDD sökünce Windows açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    240gb SSD ve 120 GB hdd mevcut kasada. Bugün dedim ki 120 gb hdd yi çıakrtıyım 500gb hdd takayım. Çıkarttım ve bilgisayarı baştan başlattım. Bu sefer boot hatası aldım. Halbuki windows ssd'nin içinde. Neden böyle bir problem olur? Bios'ta sata ayarını ahci yaptım yine olmadı. IDE seçip HDD'yi takınca kendine geliyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler.

• SATA modu AHCI olunca ve 120gb HDD ve 240gb SSD takılı iken boot ediyor mu? Etmiyor ise Yüklü windows AHCI sürücüsünü tanımıyordur.

120 GB HDD'yi çıkarıp sadece ssd takılı iken ide ve ahci sata modlarını dener misin.
    İkisinde de windows açılmıyor ise boot sector ayarları eski hdd'ye yapılmıştır.
    Diskpart ve bcdboot aracı ile aktif boot sürücüyü değiştirmen gerekir.Veya en basiti sadece SSD takılı iken format atacaksın, windows setup ssd'yi aktif disk yapacak.

3. ve son ihtimal bios ayarlarından boot order - hdd/sdd priority - sıralamasını değiştirmen gerekli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 17 Aralık 2019; 0:32:43 >
  • Bootloader hdd de olabilir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mevzunun sonu hddyi çıkartıp formata gidiyor da üşeniyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: an agony

Bootloader hdd de olabilir
    budur.

windows ssd'de bile olsa kurarken windows bölümler oluşturacak falan diyor ya hdd'de oluşturmuştur çıkarınca açılmaz.hdd'yi çıkarırsın ama o bölümleri ssd'de yeniden kurman lazım bunun için komple silmen lazım ssd'yi ve yeniden oluşturup yeni windows kurman lazım hani en basit çözüm aklıma gelen ama ssd'yi silmeden yapmanın yolu varsa biri söylesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

budur.

windows ssd'de bile olsa kurarken windows bölümler oluşturacak falan diyor ya hdd'de oluşturmuştur çıkarınca açılmaz.hdd'yi çıkarırsın ama o bölümleri ssd'de yeniden kurman lazım bunun için komple silmen lazım ssd'yi ve yeniden oluşturup yeni windows kurman lazım hani en basit çözüm aklıma gelen ama ssd'yi silmeden yapmanın yolu varsa biri söylesin.

Alıntıları Göster
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/windows-boot-manager-hddden-ssdye-tasima.598921/

• V1CT0RY kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler denemeye çalışacağım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: thedarkride

Çok teşekkürler denemeye çalışacağım
    Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.