Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum. Yanlış yerdeyse kusura bakmayın direk olaya geçmek istiyorum. 2 aydır bilgisayarımı SSD'ye kurulu olarak kullanıyordum. Bugün bilgisayarıma hdd taktım. Ve bilgisayarın açılışında yavaşlık olduğunu hissettim, gördüm. Ondan sonra bilgisayarı açtığımda ise aygıt yöneticisine girdim ve hdd otomatikmen algılandığını gördüm. Bilgisayarı kullanırken ise belirsiz zamanlarda kasadan tık tık tık tık diye ses geliyor. Uzun uzun geliyor ve bazen ses kesiliyor başka bir zaman tekrar gelmeye başlıyor. Ben genellikle pubg lite oynadığım için oyuna girdim. Ve oyunda da yükleme ekranında aşırı bir ağırlık var. Normalde oyun buldugunda 2 saniyede gelen ekranın gelmesi yaklaşık 30 saniyeye kadar sürmeye başladı. Resetleyerek çözüme ulaşmayı denedim ssd olmasına rağmen pc çok yavaş kapandı ve açıldı. Sorun neyden kaynaklı?
HD Tune programının error scan bölümünden uzun test yaptırın (quick scan olmaycak) kırmızı kutular görürseniz bozuk sektör var demektir, komut istemi altında chkdsk /f /r komutuyla tamir etmeyi deneyebilirsiniz. Tamir işlemi başarılı olursa sonrasında yeniden HD Tune ile uzun test yaptırın, problemler tekrarlanırsa aynı işlemler uygulayın yine kırmızı kutular görünürse o disk bir daha güvenilir hale gelmez.