Şimdi Ara

SSD ye windows 10 kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende şu an HDD'de windows 10 pro var. Bu windows'u SSD'ye nasıl kurarım.
    Kendi sitesinden windows 10 yükleyici indirdim fakat direkt olarak hdd'ye kurdu
    SSD ye windows 10 kurulumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babanimus -- 24 Temmuz 2019; 3:11:9 >

• Disklerin hangi sata numarası (sırası) ile anakarta bağlandığı ile ilgili bir durum bu. Anlaşılan sizde HDD daha öncelikli olarak bağlanmış. (Mesela HDD sata-0 portuna, SSD ise sata-1 portuna gibi)

BIOS sistem açılırken disklerde bootstrap rutini ararken veya işletim sistemi kurulurken numara sırasına göre arar. Tek diskse zaten onu seçer, ancak birden çok disk varsa ve özel ayar yapılmadıysa varsayılan olarak ilk diski seçer. Siz de Win kurarken buna dikkat edip kurulacak diski değiştirmedi iseniz varsayılan olarak ilk uygun diske kurulur. (sizde bu HDD gözüküyor bu duruma göre).

Kurulumda hedef olarak SSD seçmeniz durumunda windows buraya kurulacaktır. Ancak bu durumda bile (SSD ilk disk değilse) boot kaydı grubu (MBR-GPT) ve OS yüklemesini başlatan bootstrap kaydı yine ilk diske (sizde yine HDD olur gibi) yazılacaktır. Bu da SSD kullanmanın hızlı boot ve açılış ile ilgili bazı avantajlarını yok edecektir. Zira boot işleminin il aşamaları HDD ile yapılacaktır.

Kasayı açın ve (anakart kitapçığına bakarak) sata-0 portuna SSD diski, sata-1 portuna HDD diski bağlayıp öyle kurulum yapın. NVMe kullanıyorsanız BIOS altında boot sıra ayarını buna göre düzenleyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: melikulupinar

Disklerin hangi sata numarası (sırası) ile anakarta bağlandığı ile ilgili bir durum bu. Anlaşılan sizde HDD daha öncelikli olarak bağlanmış. (Mesela HDD sata-0 portuna, SSD ise sata-1 portuna gibi)

BIOS sistem açılırken disklerde bootstrap rutini ararken veya işletim sistemi kurulurken numara sırasına göre arar. Tek diskse zaten onu seçer, ancak birden çok disk varsa ve özel ayar yapılmadıysa varsayılan olarak ilk diski seçer. Siz de Win kurarken buna dikkat edip kurulacak diski değiştirmedi iseniz varsayılan olarak ilk uygun diske kurulur. (sizde bu HDD gözüküyor bu duruma göre).

Kurulumda hedef olarak SSD seçmeniz durumunda windows buraya kurulacaktır. Ancak bu durumda bile (SSD ilk disk değilse) boot kaydı grubu (MBR-GPT) ve OS yüklemesini başlatan bootstrap kaydı yine ilk diske (sizde yine HDD olur gibi) yazılacaktır. Bu da SSD kullanmanın hızlı boot ve açılış ile ilgili bazı avantajlarını yok edecektir. Zira boot işleminin il aşamaları HDD ile yapılacaktır.

Kasayı açın ve (anakart kitapçığına bakarak) sata-0 portuna SSD diski, sata-1 portuna HDD diski bağlayıp öyle kurulum yapın. NVMe kullanıyorsanız BIOS altında boot sıra ayarını buna göre düzenleyin.
    Bilgisayar açılırken siyah bir ekranda donanımları okuyor.O ekranda ilk önce HDD sonra da SSD'nin ismi gözüküyor.Ben bunların kablolarını değiştirirsem işe yarar mı?

Bu arada ben Win 10 u zaten bilgisayarcıya kurdurdum. Win 10 kurdu diye 40-50 tl fazla aldı.Mesele şu ki işletim sistemini internetten crackli indirmiş.

• Kabloları değiştirmen işe yaramaz biostan boot sırasını değiştir. Asıl yapman gereken cyi yedekleyip silmem sonra sıfırdan ssdye kurman. Aksi halde iki windows olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arslanbenzer kullanıcısına yanıt
    Boot sırasını değişti mi bilmem ama zaten işletim sistemini bilgisayarcıya kurdurdum.
    Ama yardımın için yine de teşekkür ederim.İleride bilgisayarı yükselttiğim zaman muhtemelen ihtiyacım olacak bu bilgilere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Babanimus

Bilgisayar açılırken siyah bir ekranda donanımları okuyor.O ekranda ilk önce HDD sonra da SSD'nin ismi gözüküyor.Ben bunların kablolarını değiştirirsem işe yarar mı?

Bu arada ben Win 10 u zaten bilgisayarcıya kurdurdum. Win 10 kurdu diye 40-50 tl fazla aldı.Mesele şu ki işletim sistemini internetten crackli indirmiş.

Alıntıları Göster
    Evet, görünüşe göre HDD ilk sıraya takılmış. SSD olanı ilk porta tak.

BIOS boot sırasını değiştirmek %100 çözmez. Mesela BIOS altında ilk cihaz olarak CD-DVD-USB filan da ayarlanabilir. Bu durumda dahi ilk boot kaydı (bootstrap) yine en düşük numaralı diske (sizde yine HDD olur) yapılacaktır. Kesin çözüm bağlama sırasını düzeltmektir.

Bunu yapmadan sadece BIOS ayarı ile hallederseniz ara sıra sorun yaşayabilirsiniz. (Win kendi bellibaşına bir sorun zaten) Mesela HDD değiştirir veya sökerseniz boot kaydını yeniden yüklemeniz gerekebilir. Kafam rahat olsun dersen SSD bağlı ilk disk olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.