Şimdi Ara

Starfield [Ana Konu] (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.740
Cevap
107
Favori
172.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD tarafında 1080p için önerilen sisteme bak lan rx6600 ün taksidi bitmedi daha nasıl oynayacaz biz bu oyunu be

Starfield [Ana Konu]

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cemo94 kullanıcısına yanıt

Amd ile Bethesda anlaşma yapmışlardı. Yeni işlemci ve ekran kartlarını sattırmak için bunu yapıyorlar. 1080p için yeterli olur.

• Oyunun sistem gereksinimleri üzdü. Pc tarafından almak için pc toplamam lazım, planlarımda böyle bir düşünce de yoktu. Xbox da almak istemiyorum. Üzdü Starfield Starfield [Ana Konu] . Neyse çıksın bakalım denildiği kadar iyi mi değil mi?

• Starfield oynamak isteyen, üç asgari ücreti gözden çıkarmalı,

Önerilen gereksinimlerde yer alan AMD işlemcinin fiyatı 3 bin 400, Intel’inse 5 bin 400 lira. Hafıza kartlarının fiyatları değişmekle beraber ortalama 1000 lira.

AMD ekran kartının fiyatı 28 bin lira. NVIDIA ekran kartının şu an Türkiye’de stoku bulunmuyor ama altı ay önce 40 bin liradan satılıyordu. 250 GB depolama alanına sahip ortalama bir SSD’nin fiyatı da 1200 lira.

Bu hesaba göre Starfield’ı önerilen gereksinimlerde oynamak için 33 bin 600-47 bin 600 lira arasında para harcamak gerekiyor.

Aylık asgari ücretse 11 bin 402 lira. Yani, oyunu önerilen gereksinimlerde oynamak için üç-dört asgari ücret harcamak gerekiyor. Tabii bu fiyatlar halihazırda elinde bilgisayar olup sistemini yükseltmek isteyenler için geçerli. Bilgisayarın diğer donanımları da hesaba katılınca harcanması gereken para artıyor.

• TORU-NAGA kullanıcısına yanıt
    Starfield [Ana Konu]
    Starfield [Ana Konu]diken - yaramazlara biraz batar!
    Starfield oynamak isteyen, üç asgari ücreti gözden çıkarmalı
    https://www.diken.com.tr/starfield-oynamak-isteyen-uc-asgari-ucreti-gozden-cikarmali/

Haberin yayınlanma tarihi 14:02 Starfield [Ana Konu] Sanırım bu haberi yazanda sensin hocam.

Bana biraz abartılıyor bu haber gibi geldi. 1070ti'lı adam bile orta ayarlarda oynayabilecek bence. Uzay zaten bomboş mekan, bir çok mekanda FPS/i etkileyecek çok bir şey olmaz bile. Belirli alanlarda illaki FPS ölüp ölüp gelecektir. Tabii bunlar oyunun ne kadar iyi optimize edildiğine bağlanıyor en nihayetinde, kötüyse 4090lar anca yeter o ayrı.

Sosyal medyada bir konu konuşulmasın yeter ki.

• Ben artık senin kadar iyimser düşünemiyorum hocam maalesef. Bu oyun Steam’de önerilen gereksinimlerin çok daha fazlasını isteyecek gibi Last of Us ve Hogwarts Legacy’i hatırlayalım mesela. Uzun yıllar götürür denilen 16 GB RAM Hogwarts Legacy’de, 8GB VRAM Last of Us’da problem yaratıyor. 16GB RAM ile oyun oynama işi bitiyor ve yavaş yavaşta değil bir anda bitiyor. Firmalar artık PC tarafında optimizasyona uğraşmıyor ve tepki görmekten çekinmiyorlar nasılsa kazanıyoruz mantığı var. Oyunculardan kazanamazlarsa ekran kartı üreticilerinden kazanacaklar bu yüzden kim takar PC optimizasyonunu. Ha gerçi Microsoft çatısı altında çıkan çoğu oyunun PC optimizasyonu iyi denilebilecek seviyede çıkıyor ama bu durumda değişiyor yavaş yavaş

• Cemo94 kullanıcısına yanıt

İyimser değil de, belki gerçekçi düşünüyorum diyebilirim. Oyun cillop, kaymak olacak diye düşler içerisinde değilim. Uzay oyununda etraf genelde boş olacaktır. Vasat ötesi bir opt. ile çıkmazsa bu alanların bir çoğunda bir çok kişi ''oynanabilir'' hatta güzel FPS değerleri alacaktır. Şehirlerde ve bol ormanlı alanlarda FPS yerinde dibine girebilir muhtemelen, bu allan emri.

Last of Us ve Hogwarts dan nasıl bahsedersin hocam? Starfield [Ana Konu]  O oyunların rezillik skalası ayrı boyutlarda. Oldu olacak Jedi Survivor'da de. Hogwarts'ı 4090'da RT açık native 4K çözünürlükte düzgün oynayamadığımı görünce direk silmiştim hafızadan. Diğer tarafta da Dead Island 2. Onun grafikleri Hogwarts'ı sollar ve tur bindirir. DLSS zaten yok oyunda, FSR'da açmıyorum. Cidden son 5 yılda DLSS - FSR açmadan 4K akıcı oynayabildiğim tek oyun oldu Dead Island 2.

Yani, isteyince çokta güzel ayar çekiliyormuş. Ki bu oyun 1080p de RTX 2070 Super ve 16GB ram istiyor. Bu önerilen sisteme göre yine oynanılmaz diyenler olacaktı, ama neyse ki sosyal medya çöplüğünün diline düşen bir oyun olmamış.Starfield [Ana Konu] 

Bethesda'nın oyun motoru ihtiyardır, antik ve çok bilmiş bir huysuzdur. Kıytırık bir gölge bile ekran kartının anasını ağlatır. Ama yine de bu oyunlar kadar opt. özürlü olacağını sanmıyorum. Ha öyle çıkarsa bu mesajımı alıntılar kendine söverim güzelinden.

Firmaların opt. ile uğraşmamalarının bir çok nedeni var. Pandemiden tut DLSS zırvasına kadar. 8GB VRAM tarih olalı bence 6 yıl filan oluyor? Ki işin diğer bir gerçek boyutu ise 16GB VRAM'lar bile 4K için zaten kesinlikle yeterli değildi. Bunun için DLSS diye bir çamur var. Hatta kimi kimi oyunlarda 2K için bile ucu ucuna yetiyor. Mesela strateji oyunları. Total War Warhammer 3 için mesela; 4K'lar çok zor ulaşılan çözünürlükler 2K ve üstü yapay çözünürlük kullanmayan strateji oyunlarında ekran kartı balon oluyor. 4*** serisi bile native 4K da yamuluyor, umut 5binlerde.

Starfield kaymak gibi akacak demiyorum. İnsanların 3 asgari ücretle oynayabileceksiniz yok anam yok babam demelerini aşırı buldum sadece. Elbette bunlar hiç bir anlam ifade etmez, iş opt. çalışanlarında bitiyor. Hemen erkenden yandık bittik demek komik kalıyor. Birde, sopalık Bethesda bu oyunda çuvallarsa belini doğrultamaz kolay kolay. Bana öyle geliyor ki herifler canla başla oyunu her yönden adam etmek için uğraşıyor.

• Umalım da dediğin gibi olsun hocam. Ben 16 GB ram ve rx6600 ile 1080p\60fps yakalarsam benim için optimizasyon başarılı demektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemo94 -- 13 Temmuz 2023; 22:46:11 >
  • Bu oyuna resmi Türkçe dil için imza kampanyası başlatan birileri yok mu arkadaşlar ya. Bethesda türk bile varken oyunda Türkçe dil seçeneceği olmamaşı şu zamanda aşırı saçma. Sesimizi duyarlarsa belki yaparlar, Microsoft yapar belki Starfield [Ana Konu] 

• kocankoi kullanıcısına yanıt

Microsoft'a bende bu konuda güveniyorum, Umuyorum ki çok uzatmadan resmi bir Türkçe çeviriyi bizlere sunacaktır

Hazır Sony davasını da kazandılar moralleri tavan yapmıştır, Sevgi pıtırcığıdırlar yazalım buradan bi el atarlar belki :)

• DcNeuS kullanıcısına yanıt

Bana öyle geliyor ki bu saatten sonra TR yama görme durumumuz hiç yok. Ama bir şekilde Türk oyuncuları bizde buradayız derse belki yaparlar hala :/

• kocankoi kullanıcısına yanıt

Yani hocam oyun fiyatları arttı bu oyunları oynattıracak Pc/Konsol fiyatları da arttı, böyle bir piyasada illaki oyuncu kaybediyorlardır ama baldur's gate 3 gibi bir oyunun Türkçe dil desteği ile çıkması bana net bir şekilde şunu ifade ediyor: Eğer yapımcılar Türkçe Dil desteği sunmak istiyorsa sunarlar, Lamı cimi yok.

Metin çevirilerinin bu tür büyük firmaların bütçelerine dokunduğunu düşünmüyorum.

• AMD Ryzen 7 5700x, Nvidia 3060ti ve 32 GB ram ile (Crucial p5 pro nvme SSD) ile nasıl bir performans alırız? Last of Us part i ile bilgisayarımdan nefret ettim. 1080p de nasıl bir performans gösterir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PS esclusiver'leri hiçbir şey bitiremez.

• U2ME2 kullanıcısına yanıt
    Adam orada PS exclusive oyunlarını oynayıp bitirdikten sonra Xbox alabilirsiniz demek istemiş hocam.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • The Frost kullanıcısına yanıt

Bende şimdi anladım.Starfield [Ana Konu] 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Starfield [Ana Konu] Starfield [Ana Konu]  Az daha silahlar kuşanılacakmış. Yaz sıcağında klimaya veya vantilatöre daha çok ihtiyaç var fan'lara çok yok aman ha.

• AMD Yine yapmış promosyonunu. Steam'den Premium çekmiştim, iade edip kod mu kovalasam diye düşünüyorum.Starfield [Ana Konu] 

Starfield [Ana Konu]
  • FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt

bende premium aldım steamden. kodu daha ucuza bulur muyuz?

• FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt

Ben iptal ettim premium du zaten çıkar çıkmaz bedava versiyonuda çıkacak kodlar illa ucuz olmalı.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.