Şimdi Ara

Statik IP Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşyerimde Internet Sistemi Değiştirilerek Otomatik IP'den Statik IP'ye Geçiş Yapıldı.. Tüm Bilgisayarları Ayarlamak Da Bana Düştü..

fakat Sorunum Şöyle.. İşyerimde 7 Adet Windows 7 ve 15 Adet Windows XP İşletim Sistemi Bulunan Makina Var.. Tüm 7 İşletim Sistemi Olanlarda Sorunsuz Şekilde IP Adresini Atadım.. fakat XP Olan Bilgisayarların 9'unda IP Atamama Rağmen Modem ile Veri Trafiği Yapamıyorum.. Bağlandı Onayı Geliyor Herşey Normal Görünüyor ama İnternete Ulaşımım Yok..

Bu Sorunu Gidermem için Fikri Olan Var Mı?

Not : Ayarlamalardan Sonra Restart Yapılarak Denendi.. Antivirüs, Güvenlik Duvarları vs. Kapatılarak ve Kaldırılarak Denendi.. Farklı IP Adresleri Denendi..

Not 2 : Yaptığım Şey TCP IP Ayarlarından Otomatik Almak Yerine İlk Satıra Kendi Belirlediğim 198.162.x.x Ip Adresim İkinci Satır Zaten 255.255.255.0 ve Üçüncü Satır ise Modemin Adresi.. DNS ise Yine Aynı Şekilde Modemin Adresi.. Buralarda Herhangi Bir Sorun Yok.. Çünkü Aynı İşlemle 13 Bilgisayar Rahatlıkla Çalışıyor ama 9 Tane XP İşletim Sistemi Olan Bilgisayar Çalışmıyor.. İlginç Olan 6 XP De Sorun Yok..

• modeme ping atıyorlar mı ? explorer ayarlarıyla ilgili bir sorun olabilir.otomatik IP alınca internete bağlanıyorlar mı?
  • Modeme Attığım Pinglerde Sorun Yok.. Otomatik IP ile Sınırlı Bağlantı Diyor.. Explorer Ayarları ile Olacağını Sanmıyorum.. Çünkü Google Chrome ile De Denendi.. Tüm Ayarlar Baştan Ayarlandı Bir Bilgisayarda.. Bunun Dışında Wireless ile XP'ler Hiç Girmiyor.. Girenlerin Hepsinin Ortak Özelliği Ethernet Olması ama Girmeyenlerin de 5 Tanesi Ethernet ve Kalan 4 ünün 2 si Ethernet ve Wireless Kalan 2 ise Sadece Wireless.. Başka Bilgi Şimdilik Aklıma Gelmiyor.. Editlerim Aklıma Birşey Gelirse..

Konu Günceldir..
  • hiç zannetmiyorum ama yinede dene... çalışan bilgisayarın IP sini çalışmayana ver.. IP aralığı ile ilgili bir sınırlama olabilirmi acaba diyorum..
  • Denendi.. Mesela 192'li IP Adresi Bir XP'de Çalışıyordu.. fakat Kendi Bilgisayarıma Deneyince Çalışmadı.. Tabi Kendi Bilgisayarımda En Az 50 IP Denedim.. Belirli Bir IP Aralığı Yok.. 192.168.x.7 ile De Çalışan Bilgisayar Var 192.168.x.193 ile de Var..
  • saçma bir durum :) kesin bir hata yapıyorsun ..
    wirelessler de şifreleme hatası vardır WPA/WPA2 bunlara dikkat et..
  • Kesinlikle Hata Yok :)) Çünkü Aynı İşlemle Diğer Bilgisayarlarda Sorunsuz Çalışıyor.. Üstte Yazmıştım Zaten :)) Bunun Dışında Wireless Şifresi Yok :)) Ayrıca Ethernet ile De Giriyo Bilgisayarlar Wirelesstendir Belki Diye Ethernet ile De Deniyorum Onda Da Sorun Aynı..

Bugün Aklıma Geldi HUB'dan Olabilir Belki Diye.. ama Öyle Olsa Wireless Neden Sorun Çıkarıyor Buna Cevap Bulamıyorum.. :/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Statik ip rezaleti!
    13 yıl önce açıldı
    Statik IP Hakkında
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • adamı fıttırtıyo de mi :p

eğer vaktin varsa bütün ağı komple baştan kurmayı dene
    çalışma grupları, IP sıralamaları, bilgisayar adları... hepsini aynı sistemle yap.

kurulumu bütün bilgisayarları teker teker ağa dahil ederek yap. ağı gören bilgisayarı kapa, diğerine geç. en son hepsini komple aç.
    başlamadan önce de modemini sıfırla.

olmazsa yak orayı kurtul gitsin
  • Bencede Bir yerde hata yapıyosun
  • @DreaMale Maalesef O Dediklerinin Hepsi Aklımda :) Yapmayı Düşündüğüm Şeyler :) ama Maalesef Resmi Bir Yer Olduğu için Ne İnterneti Kesebiliyorum Ne De Diğer Bilgisayarları Kafama Göre Kapatıp Açabiliyorum :/

@MadTR Görünüşte ve Mantık Olarak Kesin Öyle :) ama Aynı Şey Başka Bilgisayarlarda Oluyo.. Birkaç XP'de Olmuyor..

Bilgisayarlarla İlgilendiğim için Ben Yapıyordum ama Bu Sorunu Çıkaran Şirketin Düzeltmesi Daha İyi Olur Dedim :) Bizi Boşu Boşuna Uğraştırıyolar ve Zamanımızı Çalıyorlar Diyerek İşi Şirkete Postaladım :D ama Onlar da Dün Yapamadılar :D Bakalım Bayramdan Sonra Sonucu Yazarım :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.