Şimdi Ara

Steamden Oyun Alıp Oynamama Hastalığı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Böyle bir durumdan müzdarip olan var mı acaba? kısaca özetlemem gerekirse steamden bir oyun satın alıyorum ve satın aldıktan sonra sanki bütün hevesim kaçıyor ve oyunu oynayasım gelmiyor aklım başka oyuna gidiyor sonra onu satın alıyorum busefer yine hiç o oyunu oynamadan başka oyun alıyorum libraryde büsürü oyun dolu satın alıp hiç oynamadığım yani oynamaktan çok satın alıyorum daha sonra satın aldıklarımı oynamak yerine gidiyorum haxball, agar.io falan oynuyorum o sırada bi sonraki alacağım oyunu dusunuyorum dalga geçmek için açmadım başlığı gerçekten böyle bir derdim var sanırım obsesyon deniyor tam emin değilim ama ne yapacağımı bılmıyorum

oynamak istiyorum ama oyuna girmeye üşeniyorum sanki ne biliyim yada o oyunu oynamak için yeterince oyun satın almadığımı dusunuyorum yani 1 oyunu oynamak için 10 tane oyun almam gerekiyorki kafam rahat olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmileGaillard -- 13 Kasım 2015; 1:01:19 >

• Steam kullananların %90'ında olan birşey.Ben bu durumu kırmayı başardım.Önceden nerde oyun var eklerdim hesabıma Humble vs.Sonra karar verdim ve hiç oynamayacağım oyunları sildirdim hesabımdan.Oynamak istediklerimi de sırayla bitirdim.İndirimlerde de mutlaka oynamak istediğim oyunları alıyorum.İndirimlere kanmıyorum artık.Şuan hesabımda 37 oyun var.3 tanesini falan oynamadım sanırım.Kış indirimlerine kadar bitiririm.Birkaç tane alırım ve yaz indirimlerini beklerim.Oyunu bitirmek için gerçekten sarması gerekir oyunun.Yani ilk 2-3 saati falan sıkılmadan geçirirseniz muhtemelen devamı da gelecektir.
  • Bu forumdaki 10 kişiden en az 8 inde olan bir durum, normaldir üzme kendini. Şimdi başlığı okuyunca baktım, 192 oyun almışım, içinde de bundle falan yok ha hepsi kafa oyunlar. Gel gelelim toplamda bu güne kadar oynamış olduğum oyun sayısı içlerinde 14...

Bunun nedenlerini kendimce yazmam gerekirse;

- Oyunları indirimlerde seri şeklinde alıyoruz. En son çıkanı almak içimizden gelmiyor. Almışken hepsi olsun diyoruz. Örneğin Half-Life, The Withcer, Tomb Raider, GTA, Thief vb. Bir heves edip seriye sıfırdan başlamak istiyoruz ama çok zaman alacağı için erteliyoruz.

- Multiplayer oyun oynuyorsanız, Dota, CS:GO, CoD, Lol, H1Z1, Rust vb., Single oyunlar sıkmaya başlıyor. Multi oynarken oluşan takım oyunu ve muhabbeti arıyoruz ama yok. Bir yandan tam single oyuna gircez ama o da ne, Steam'den bir arkadaş kanka gel bi maç atalım diyor ve hop, ordasınız.

- Çok sağlam indirimler geliyor ve beynimiz yanıyor. Bu fiyata da kaçmaz arkadaş alayım dursun bir gün oynarım diyorsun ama o bir gün bir türlü gelmiyor (:

- Kolesksiyon sevdası. Evet bence en saçması da bu. Arkadaş koleksiyon dediğin şeye bi vitrin yaparsın, arada açar bakarsın, tozunu alırsın, arkadaşına manitana falan gösterirsin. Bu çok güzel bir duygudur. Fakat bence dijitalin koleksiyonu olmaz. En fazla 46546 tane oyunum var diyip ilk okul bebesi gibi sdk yarıştırırsın.

- Ne sevdiğini, istediğini bilmeme: Mesela direksiyonun yok ETS2 almışsın. Boşuna alma arkadaş, istisnalar dışında bu oyunda klavye ile keyif alman imkansız. Boşuna alma en fazla 3 saat oynayıp sileceksin. Onun dışında sıkıntılı bir kişiysen mesela Point and Click tarzı oyunlardan büyük ihtimalle sıkılacaksın boşuna alma, ağır bilmeceli oyunları alma. Şahsen böyle birisiyim, bi kere alıp bunaldım o yüzden artık çok beğensem de almıyorum, mesela Walking Dead almadım.

- Uzun soluklu oyunları pek tercih etmeyebilirsin. Mesela The Elder Scrolls, The Witcher, Shadow of Mordor gibi RPG tabanlı oyunlar pek bitecek cinsten değiller. 70-80 saat minimum oynamak gerekir. Kaldı ki TES Skyrim'i 300-400 saat oynasan yine bitmeyebiliyor. Bu durumda aklın diğer oyunlarda kalıyor. Aynı şekilde Civilization, Europe Universalis gibi oyunlar da zaten adam akıllı öğrenmesi bile 60-70 saat oyun süresi istiyor. Yine diğer oyunlar kalıyor. Bu durumda ne yapmak lazım? Başı sonu belli oyunlara yönelmek lazım. Bioshock, Farcry, Crysis, CoD, Mafia gibi oyunlar zaten oyun süresi olarak tatmin edici. 15-20 saatte bitecek oyunları tercih edebilirsin. Hem hikayeleri sürükleyici, hem de şişmeden bittiği için tadı damağında kalıyor.

Benim tespitlerim bunlar. Bi ara önüme gelen oyunu aldığım için böyle yöntemler geliştirdim. Şimdi eskileri eritiyorum. Mesela şu anda GTA Vice City oynuyorumi Bitince San Andreas' a başlarım. Bir yandan da Bioshock serisine başladım. Onlar bitince duruma göre yeni oyunlara geçerim. Falan filan işte...

• quote:

Orijinalden alıntı: acaluka

Bu forumdaki 10 kişiden en az 8 inde olan bir durum, normaldir üzme kendini. Şimdi başlığı okuyunca baktım, 192 oyun almışım, içinde de bundle falan yok ha hepsi kafa oyunlar. Gel gelelim toplamda bu güne kadar oynamış olduğum oyun sayısı içlerinde 14...

Bunun nedenlerini kendimce yazmam gerekirse;

- Oyunları indirimlerde seri şeklinde alıyoruz. En son çıkanı almak içimizden gelmiyor. Almışken hepsi olsun diyoruz. Örneğin Half-Life, The Withcer, Tomb Raider, GTA, Thief vb. Bir heves edip seriye sıfırdan başlamak istiyoruz ama çok zaman alacağı için erteliyoruz.

- Multiplayer oyun oynuyorsanız, Dota, CS:GO, CoD, Lol, H1Z1, Rust vb., Single oyunlar sıkmaya başlıyor. Multi oynarken oluşan takım oyunu ve muhabbeti arıyoruz ama yok. Bir yandan tam single oyuna gircez ama o da ne, Steam'den bir arkadaş kanka gel bi maç atalım diyor ve hop, ordasınız.

- Çok sağlam indirimler geliyor ve beynimiz yanıyor. Bu fiyata da kaçmaz arkadaş alayım dursun bir gün oynarım diyorsun ama o bir gün bir türlü gelmiyor (:

- Kolesksiyon sevdası. Evet bence en saçması da bu. Arkadaş koleksiyon dediğin şeye bi vitrin yaparsın, arada açar bakarsın, tozunu alırsın, arkadaşına manitana falan gösterirsin. Bu çok güzel bir duygudur. Fakat bence dijitalin koleksiyonu olmaz. En fazla 46546 tane oyunum var diyip ilk okul bebesi gibi sdk yarıştırırsın.

- Ne sevdiğini, istediğini bilmeme: Mesela direksiyonun yok ETS2 almışsın. Boşuna alma arkadaş, istisnalar dışında bu oyunda klavye ile keyif alman imkansız. Boşuna alma en fazla 3 saat oynayıp sileceksin. Onun dışında sıkıntılı bir kişiysen mesela Point and Click tarzı oyunlardan büyük ihtimalle sıkılacaksın boşuna alma, ağır bilmeceli oyunları alma. Şahsen böyle birisiyim, bi kere alıp bunaldım o yüzden artık çok beğensem de almıyorum, mesela Walking Dead almadım.

- Uzun soluklu oyunları pek tercih etmeyebilirsin. Mesela The Elder Scrolls, The Witcher, Shadow of Mordor gibi RPG tabanlı oyunlar pek bitecek cinsten değiller. 70-80 saat minimum oynamak gerekir. Kaldı ki TES Skyrim'i 300-400 saat oynasan yine bitmeyebiliyor. Bu durumda aklın diğer oyunlarda kalıyor. Aynı şekilde Civilization, Europe Universalis gibi oyunlar da zaten adam akıllı öğrenmesi bile 60-70 saat oyun süresi istiyor. Yine diğer oyunlar kalıyor. Bu durumda ne yapmak lazım? Başı sonu belli oyunlara yönelmek lazım. Bioshock, Farcry, Crysis, CoD, Mafia gibi oyunlar zaten oyun süresi olarak tatmin edici. 15-20 saatte bitecek oyunları tercih edebilirsin. Hem hikayeleri sürükleyici, hem de şişmeden bittiği için tadı damağında kalıyor.

Benim tespitlerim bunlar. Bi ara önüme gelen oyunu aldığım için böyle yöntemler geliştirdim. Şimdi eskileri eritiyorum. Mesela şu anda GTA Vice City oynuyorumi Bitince San Andreas' a başlarım. Bir yandan da Bioshock serisine başladım. Onlar bitince duruma göre yeni oyunlara geçerim. Falan filan işte...
    cs go aldım 2 haftadır oynamuyorum
    gta 5 hediye etti bir arkadaş daldım gittim 17 levelde 60 a yükseldim:D

• quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Alıntıları Göster
    +1
  • quote:

Orijinalden alıntı: GamerBaki

+1

Alıntıları Göster
    bende öyleyim nu arada yaş kaç? @EmileGaillard
  • quote:

Orijinalden alıntı: GamerBaki

+1

Alıntıları Göster
    oyuncuların çoğu böyle. indirimdeyken alıyor dursun kenarda bi ara oynarım diye ama oynamıyorlar. adamın listesine bakıyom 100 tane oyun varsa 10 tanesi falan 10 saat üzeri oynanmış. çoğu 1-2 saat oynanmış hiç de kötü denilecek oyunlar değil. o 1-2 saatide kart düşürttürmek için heralde

birkaç tane kendi oyun listemden dikkatimi çeken dünya geneli istatistik vereyim. siz de kendi listenizden bakabilirsiniz oyunların istatistiklerine

withcer 2 de oyuncuların %47 si giriş bölümünü bitirmiş.
    bioşok 2 de oyuncuların %37 si rapture a giriş yapmış.
    rome 2 total war da oyuncuların %55 i oyunu 20 turdan az oynamış.

ben artık 1 lira bile olsa oynamaycağım oyun almıyorum. önceden multiplayer, co-op oyunları birileriyle oynarım diye alıyodum. hiç birini de oynamadım. hem param gitti hem de boşyere listeyi kalabalık ediyor. ben forumdaki aldığı oyunlardan en az pişman olanlarındanımdır. alıp da pişman olduğum oyun sayısı 5 i geçmez yine de artık daha seçici davranıyorum oyun alırken, indirimden tesadüfen gördüğüm oyunları almıyorum. alacağım oyun indirime girerse alırım.

edit:yukarda 5 tane dedik de benim de varmış alıp da pişman olduğum oyunlar. önceden freeweekend de falan denemiş olsaydım almazdım bu oyunları.

battleblock theater (coop oynarız diye almıştım)
    castle crashers (coop oynarız diye almıştım)
    deponia (eğlenceli görünüyordu sinir hastası etti)
    contraption maker (eğlenceli görünüyordu)
    epigenesis (5$ vermiştim. aslında güzel oyun ama serverlar boş)
    full mojo rampage (eğlenceli görünüyordu)

kings arthur's gold (soldatın yapımcısından olduğu öğrenince hemen vermiştim 5$. güzel oyun bazının hoşuna gidecektir ama pek beklediğimi bulamadım ben.https://www.youtube.com/watch?v=d6Eom7IGLRw)

mechanic escape (eğlenceli görünüyordu)
    nightmare from deep (eğlenceli görünüyordu)
    terraria (coop oynarız diye almıştım)
    trine 2 (coop oynarız diye almıştım)

ucuz oyunlar ama keşkem almasaydım. listeyide boşa kalabalık ediyor. iade falan olsa verirdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 13 Kasım 2015; 13:40:22 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 460 tane oyun var toplam 60 tanesini falan oynamisimdir.ayni hastalik bende de var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: regujohn

460 tane oyun var toplam 60 tanesini falan oynamisimdir.ayni hastalik bende de var
    Başta ben tam tersiydim. Aldığım oyunu beğenmesem bile para verdiğim için bitirme gereği duyuyordum ama şuan ben de seninle aynı durumdayım.
  • quote:

Ne iyi bir arkadaşmış o öyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ictopbasli

quote:

Ne iyi bir arkadaşmış o öyle.

dhden birisi:D
  • Steam kullanicilarinin hastaligi bu sukur konsola gectimde kurtuldum 1 senedir steam de soyle bisi var indirimli ucuz diye aliyoruz sonra bi bakmisin bir suru oyun almisim 5-10 derken bi bakmisin 50-100 tl girmis indirimlerde 100 oyun var steam de yarisini oynamaisimdir kurtulun derim bundan ya kartinizi kapattirin yada bilmiyom ne yapin edin kontrol edin kendinizi iyi bisi degil yazik paraya satmak istiyorum ama satilmiyor abi bir suru oyun var toplu olarak birden istedigim parayi kim verirki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayraktar42 -- 13 Kasım 2015; 23:36:10 >
  • Çoğu kişide var o ya, bende de var tabi ki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vita da 50 oyunum var. 1 tanesi bitti daha. Steam de 30 küsür oyunum var ama bilgisayarım yok daha. 60 tane de takipte olduğum oyun var. Yukarda net şekilde açıklanmış sebepler. Çoğumuzda olan şeyler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0ops

Çoğu kişide var o ya, bende de var tabi ki
    Bu hastalık değil, steam sendromu
  • Bende yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DA9FD3894

Bende yok
    gerçekten begendigin kaliteli oyunları satın al öyle her önüne gelen oyunu alma ve aldıgın oyunuda bitir böyle böyle bundan kurtulursun diye düşünüyorum ayrıca neden paranı harcıyorsun para ya bu olmadık bir günde lazım olur
  • EmileGaillard kullanıcısına yanıt
    Hacı çözümü basit. indiriyosun oynuyosun baktın olmuyor oynayasın yok iade edip gelen parayla yeni oyun alıyorsun.
  • gerçekten hastalık ya sadece koleksiyon için oyun toplar olduk
     Steamden Oyun Alıp Oynamama Hastalığı
  • steam cüzdandaki parayı yada loldeki rpleri harcayamıyorum bende
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.