Şimdi Ara

Stronglifts 5x5 Squat Haftada İkiye Düşürmek İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Squat 3x5
    Bench Press 5x5
    Barbell Row 5x5
    Overhead Triceps Extension 3x8
    B
    Squat 3x5
    Overhead Press 5x5
    Deadlift 1x5
    Ağırlıklı Chin Up 3x5
    Dumbbell Curl 3x8

böyle bir program uyguluyorum 10 aydır. stronglifts'e kol egzersizleri eklediğim bi program. vücut ağırlığım 79,5 kg 105 kg ile squat 160 kg ile deadlift yapıyorum. Squat artık yormaya başladı her antrenman gününde girmek. Bunu belimi incittiğimde dinlenirken fark ettim. Zorlamamak için squat girmiyordum sonra bi baktım tekrar gün içinde enerjim yerine geldi. Gün içinde hep halsiz hissediyordum yürümek bile istemiyordum. Anladım ki bacaklarım aşırı yorulmuş. Şimdi belim düzeldi sayılır tekrar döneceğim ama artık haftada 2 gün squat girmek istiyorum sizce mantıklı olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kyriakos -- 10 Şubat 2019; 23:35:6 >

• Başlangıç seviyesini aşmış görünüyorsunuz yaşadığınız normal hocam. Madcow yada Texas Method tarzı bir orta seviye programına geçmenizi tavsiye ederim güç odaklı çalışmaya devam etmek istiyorsanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Squats -- 11 Şubat 2019; 21:12:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • balkaya texası yap bence,süper program
  • katılıyorum bana kalırsa 5x5 aşırı alt beden odaklı bi program. Haftada 3 kere squat quadları aşırı büyütüyor. Üst gövde çok geri kalmıştı benim. 5x5 ten sonra asla quad çalışmadım yıllardır
  • aradığınız program:

Workout A:
    1- shoulder press
    2- pull up (*: pec deck)
    3- lateral raise
    4- knee raise
    5- leg press
    6- triceps extensions

Workout B:
    1- bench press (*: wide grip row)
    2- pull up
    3- seated cable row
    4- reverse pec deck
    5- deadlift
    6- biceps curl

Haftalık program (haftada 4 gün)
    A - rest - B - rest - A* - B* - rest

A* ve B* günleri art arda geldiği için A* günü full ön vücut, B* günü full arka vücut yap. Dolayısıyla:
    - A* günü pull up yapma. Pec deck veya cable fly yap.
    - B* günü bench press yapma. Bent over barbell row, wide grip cable row, t-bar row veya lat pull down'dan birini yap.
    - ya da *'lı günler o hareketleri yapma, toplamda 5 hareket olsun.
  • Bende 5x5 başladım 2 hafta falan oldu. Workout A dan sonra ağırlıklı dips B den sonra da ağırlıklı pull up yapıyorum ama üst vücut için yeterli olur mu acaba aksesuar olarak sırf bunları eklemek.

Alt vücut için mükemmel program cidden squat çok hızlı artıyor zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İncinme hissediyorsan ve yürürken bunun etkisi var ise,
    kusura bakmada güç programına devam etmek salaklık.

Squat-Deadlift bırak bir süre, sonuçta belli ki belin inciniyor. Normal pump odaklı bir çalışma ve aralıklı olarak düşük kiloda tekrar squat-deadlift yapabilirsin.

Güçleneceğim diye kendinize eziyet etmeyin, ruh hastası mısınız?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fitness ve hergün kardiyo
    5 ay önce açıldı
    5x5 mi push pull leg mi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ctauren

İncinme hissediyorsan ve yürürken bunun etkisi var ise,
    kusura bakmada güç programına devam etmek salaklık.

Squat-Deadlift bırak bir süre, sonuçta belli ki belin inciniyor. Normal pump odaklı bir çalışma ve aralıklı olarak düşük kiloda tekrar squat-deadlift yapabilirsin.

Güçleneceğim diye kendinize eziyet etmeyin, ruh hastası mısınız?
    İncinme, sakat gibi hissetmesinin sebebi o ağırlıklarda volumeun artık fazla gelmesi. Kaslara bu antrenman stresi fazla geldiği için diğer dokulara da ekstra yük binmeye başlıyor. Aynı şey 5x5'de benim de başıma gelmişti. Bunlar orta seviyeye geldiğini gösteriyor, güç çalışması yapmasına bir engel yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Squats -- 20 Şubat 2019; 11:22:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.