Şimdi Ara

Şu kısmı betimlememe yardım edin, kafayı yiyecem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi, kitabımda bir sürü böyle kısım var, Prince of Persia ya da Assassin's Creed tarzı oyunlardaki tırmanmalı kısımlar olur ya, hah işte öyle bir sürü yer var. Bir örnek vereyim mesela, uzun bir yükseklik var, bir asansör boşluğu gibi, kahramanımız duvarda koşarak karşı duvara zıplıyor, özel bir teknikle dengesini kazanıp koşmaya devam ediyor, bunu 10 kere yapacak kadar hayvansal bir şahsiyet ayrıca, ama kitapta "Duvarda koşup diğer duvara atladı sonra öbürüne sonra öbürüne, böyle devam edip tepeye ulaştı" diye anlatılmaz, spiker gibi "Evet Ahmet koşuyor, karşıya zıplıyor, koşmaya devam ediyor, tekrar zıplıyor, koşmaya devam ediyor, evet Ahmet süpersin, her yerinden öpüyorum Ahmet" şeklinde de anlatılmaz :S Yardım edin nolur
    İkinci olarak kılıç savaşlarını nasıl betimleyecem? Yani "Kılıcını havaya kaldırdı, evet rakibine doğru sallıyor, vurdu GOOOLLLL!!!!!" tarzı olmuyor :S
    Bir de, "Sen bunları soruyorsan işin zor" demeyin lütfen, yaşım 17 daha, öğrenmeye çalışıyoruz şurda :D

• Hmm babana söle seni bi yazarın yanına çırak versin ! Kitap yazmak öyle kolay değildir. Tamam bir hikayen, kurgun, karakterlerin vardır ama onları birleştiremiyorsan ne işe yarar? Sen fikirlerini bir kenara bırak ve otur bol bol kitap oku. Madem bol bol eski dönemleri ait sahneler var, al eline yüzüklerin efednsini, taht oyunlarını oku, oradaki sahneleri, betimlemeleri incele.Nekadar çok okursan, o sahneleri okadar kolay yazarsın.
  • Yazmayı şimdilik bırak ve bol bol kitap oku.Okuduğun kitapları biraz taklit ederek yola çık sonra kendi tarzını yaratırsın.
  • Sen kimseye bakma arkadaşım yazmaya devam et keşke elimden gelse bende yardım edebilsem sana.
    Ama okumayı da hiç bırakma yüzüklerin efendisini en ince detaylarına kadar tekrar tekrar oku o sahneler için, tabi bu arada yazmayı hiç bırakma yoksa bu yaptıkların hiç bir işe yaramayacaktır. En sonunda ilk yazdığın ile son yazdığın arasındaki farkı göreceksin. İnsanlara ben yazıyorum deme hevesini kırmak senin yaptığını kendisi yapamadığı için yaptıklarını baltalamak isteyen çok insan çıkar.
    Kolay gelsin şimdiden sana

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yorumların hepsine katılıyorum. Kitap yazma işi alelacele yapılacak iş değildir. Geçici bir heves niyetine de yapılmaz. Eğer gerçek anlamda kaliteli bir eser üretmek istiyorsanız, öncelikle üslûpsal anlamda yazdığınız türün klasikleşmiş eserlerini incelemeniz gerekir. Yazmaya daima devam edin; ama lütfen bu konuda çok riske girmeyin. Bol bol kitap okuyun, size yapılan eleştirileri okuyun, bu konunun profesyonellerinden yardım almaya çalışın ve sonunda güzel bir eser ortaya çıkarın. Bu sonuç için en önemlisi de kaliteli bir üslûp kullanmak. Umarım söylediklerimi dikkate alırsınız. Kitap yazma işini hobi olarak ve severek yaptığınızı anlamak zor değil. Bu kesinlikle size bir artı olarak geri dönecektir. Bol şans diliyorum.

Başarılar.

• Okumanın yanında, roman nedir?Özellikleri nelerdir?Bİr roman nasıl olmalıdır? gibi soruların cevaplarınıda aramanızda yarar var.Bu konuda sanırım Orhan Pamuk bi kitap yazmıştı.Ayrıca İngiliz ve Rus edebiyatından seçmelerde okuyabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yurtik

Okumanın yanında, roman nedir?Özellikleri nelerdir?Bİr roman nasıl olmalıdır? gibi soruların cevaplarınıda aramanızda yarar var.Bu konuda sanırım Orhan Pamuk bi kitap yazmıştı.Ayrıca İngiliz ve Rus edebiyatından seçmelerde okuyabilirsiniz.

Evet, kitabın adı da 'Saf ve Düşünceli Romancı'.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.