Şimdi Ara

Su soğutma yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar Thermaltake Big Water Se modeli bir soğutma sistemim var kendi içinden çıkAn sıvıyı kullanıyorum yeşil renkli fakat kaçak olmasından korkuyorum altında 1500 tl lik ekran kartım var o sıvı kaçak durumunda sisteme zarar verir mi yada o sıvı yerine mineral yağ mı kullansak bebe yağı yada çiçek yağı gibi yağlar olurmu kullanırsak pompa zorlanır mı bilgilendiriseniz sevinirim saygılar.

• Thermaltake Big Water Se modeli

Adı üstünde Big Water , Big Oil falan değil.

Lütfen öyle birşeyi yapmayı denemeyin.

Güvenmiyorsanız test edin sürekli bağlantılarınızı kontrol edin.

Herşeyi kuralına uygun yaparsanız hiçbirşey olmaz
  • Benim merakım bu orjinal sıvı yalıtkan mı iletken mi neden yağ ile yapmamam gerekiyor mineral yağın içine komple sistem bile girse bir zararı yok onun için soruyorum..
  • termal macun jel şeklindedir sürdüğünüz yere nüfuz eder akmaz ısı yalıtımını sağalar ama yağı sürün yerinde durmaz yüksek ısı altında dayanmaz akar gider yine kısa zamanda ısınma başlar dolayısıyla termal macun kadar yarayışlı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 22 Mayıs 2012; 1:43:11 >
  • Termal macun ile ilgili değil dostum benim sorduğum soru cevabın için teşekkür ederim fakat ben sistemde gezen soğutma sıvısının yerine yağ koymak istiyorum soru bu şekilde..
  • anlaşıldı sistemi bu sıvı su bazlı içeerisinde silisyum gibi maddeler barındırır suyun sistemde dolaşımı daha çabuk ve soğutması hızlı olduğu için su kullanılıyor yağ bu konuda ağır olur.
  • Yağın vizkositesi yüksektir.TT big water pompanızı yakmanız muhtemel.

Uygun bir yağ buldunuz kullanıyorsunuz "Hazır Su soğutma sisteminizde" ne gerek var batırın kasanızı bir yağ bidonunun içine olsun bitsin?

Zaten uygun bir yağ bulmakda mesele.Nedir yani uygun bir yağ sudan daha etkisiz olacak bir yağ kullandığınızda soğutmanız eskisine göre kötü olacaksa alın bir fan takın.

demekki sadece yağ koymak ile işler çözülmüyor.

Isı konusuna gelince zaten Saf su sizin koycağınız yağ'dan daha etkili olacaktır.Anca kaynama sıcaklığındaki elemanlar için etkin olacaktır.

Kullandığınız blok ve malzemeler yağ soğutma için değil su soğutma için tasarlanmış buda önemli bir faktör.

Yağ zamanla tortu bırakacak.Elemanlar yağlanacak ve siz yağ temizlemek zorunda kalıcaksınız.

yağ yoğun zaten basınç artacak bu yüzden rakorlarında bloklarında patlaklar sızıntılar olması muhtemel.bir oyun oynuyorsun ve bir bakıyorsun hortumda ki

yağ yavaş yavaş kayboluyor anakart üstüne bakmalısın.Yada ekran kartına ;)

Aşırı yüksek sıcaklıklarda çalışan elemanlar yağ ile soğutulur bilgisayar parçaları değil.Soğutulmaz demiyorum aslında ama maceraya gerek var mı?

Bu konu hakkında ters açıdan binlerce yorum olabilir ama sizin hali hazırda çalışan bir sisteminiz var ve sırf ya su sızarsa diye bunu bozup 1500TL lik ekran kartınızı yağa bulamaya değermi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Soğutma suyu seviyesi nasıl
    9 yıl önce açıldı
    Banyo sıcak su sorunu yardım
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bunun icin ozel yagim var su kadar viskozitesi dusuk seffaf kokusuz yalitkan bizim elektronik kartlar bu yagin icinde calisiyor isteyene litresi 25 tl olur (sadece gumrugune litrede 9 tl oduyoruz)
  • Herkese cevapları için teşekkürederim arkadaşla irtibata geçip bu yağdan temin etmeye çalışacağım bebe yağınında unutmayın ki vizkositesi düşüktür ve yalıtkandır bence oda olur ama arkadaşın dediği yağ sanırım çok daha uygun olacaktı ekran kartıma yağ damlaması hatta vıcık vıcık olması umrumda değil ben sadece bozulmasını önlemek kalıcı hasar bırakmamak için uğraşıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyesche

Herkese cevapları için teşekkürederim arkadaşla irtibata geçip bu yağdan temin etmeye çalışacağım bebe yağınında unutmayın ki vizkositesi düşüktür ve yalıtkandır bence oda olur ama arkadaşın dediği yağ sanırım çok daha uygun olacaktı ekran kartıma yağ damlaması hatta vıcık vıcık olması umrumda değil ben sadece bozulmasını önlemek kalıcı hasar bırakmamak için uğraşıyorum.

Risk alıyorsunuz hocam bence. Yani elemanların bağlantıları sağlamsa sıkıntı olmaz su soğutma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bediboy

quote:

Herkese cevapları için teşekkürederim arkadaşla irtibata geçip bu yağdan temin etmeye çalışacağım bebe yağınında unutmayın ki vizkositesi düşüktür ve yalıtkandır bence oda olur ama arkadaşın dediği yağ sanırım çok daha uygun olacaktı ekran kartıma yağ damlaması hatta vıcık vıcık olması umrumda değil ben sadece bozulmasını önlemek kalıcı hasar bırakmamak için uğraşıyorum.

Risk alıyorsunuz hocam bence. Yani elemanların bağlantıları sağlamsa sıkıntı olmaz su soğutma.

Anladım hocam çok teşekkür ederim ama arkadaşın dediği gibi bu iş için yapılmış ve su kadar akışkan ve (viskozitesi düşük) dielektrik ( yalıtkan ) bir sıvı var ise bence sıfır risk demektir yanlışmıyım?... Aksada sadece yağlı bir görüntü oluşturacak fark etmesem bile ki fark ederim önümde Lcd Poster var sistem zaten ısınmadan dolayı kapanacak ve yanma yada hasar olmayacak...

• Selam
    Gerçi her şey yazılmış ama bende br şeyler ekliyeyim.
    Kardeş sizin o yeşil renkli sıvınız, araçların radyatörlerine konulan antifrizlerdendir. Elbette bu pompaya göre sıvılaştırılmış olanlardan. Yağ falan koymaya kalkışmayın lütfen. Pompayı bozarsanız soğutma işlemi yapmayacağından CPU sıcaklığı artacak ve bilgisayar reset atacak veya mavi ekranla birlikte STOP hatası verecektir.

Sıvı taşıyıcı borular sağlam monte edilmişse, hiç bir şey olmaz merak etmeyin..
    Ben Corsair'in hidrolikli olan CPU soğutucusunu kullanıyorum ve çok memnunum. Model: Corsair HYDRO H60 5 yıl garanti.
    Kolay gelsin ve iyi günlerde kullanın..

• bizim kullandigimiz sivi HP uretimi butun telif haklari HP`ye ait 1 milyon dolarlik makine de kullaniyorum hicbir parcaya zarar vermeyen acayip enteresan bir sivi benim bu sivi icine tum anakarti otutturup ornegin bir akvaryuma calistirma projem var yapinca resimlerini paylasirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: dento35

bizim kullandigimiz sivi HP uretimi butun telif haklari HP`ye ait 1 milyon dolarlik makine de kullaniyorum hicbir parcaya zarar vermeyen acayip enteresan bir sivi benim bu sivi icine tum anakarti otutturup ornegin bir akvaryuma calistirma projem var yapinca resimlerini paylasirim

SU KADAR AKIŞKAN MI PEKİ?
  • neredeyse su gibi
  • üstad vga ya 1500 tl verebiliyorsanız tt big w yerine eheim veya apogee motorlu zalman bloklara ve silikon hortumlara sahip bir sistem alırsanız çok daha sağlıklı olur

zamanında bu işlerle uğraşmış birisi olarak en kötü ve kırılıp çatlamaya sızdırmaya sahip blokların tt de olduğunu anladım rekorları hafif sıktığınız zaman bile blok üzerini kaplayan şeffaf plastikte çatlaklar ilerlemeye başlıyor..

sızdırmayan sıvı soğutma sistemi için en az zalman blok ve rekor başları sıkıştırmalı krom kelepçeye sahip silikon hortum şart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi posıtıve -- 23 Mayıs 2012; 9:42:04 >
  • Termal macun ne alaka ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sonyali

Termal macun ne alaka ki

İşlemci ile soğutucu arasına mutlak sürülmesi gerekiyor hocam! Veya orjinal katı halde soğutucu üzerine yapıştırılmış olarak geliyor sistem.
    En azından bende böyle geldi(Corsair HYDRO H60).

quote:

dento35
    bizim kullandigimiz sivi HP uretimi butun telif haklari HP`ye ait 1 milyon dolarlik makine de kullaniyorum hicbir parcaya zarar vermeyen acayip enteresan bir sivi benim bu sivi icine tum anakarti otutturup ornegin bir akvaryuma calistirma projem var yapinca resimlerini paylasirim

Resimleri veya Videoyu bekliyoruz. Ancak bahsettiğiniz 1 milyon dolarlik makineyi gerçekten çok merak ettim. Nasıl bir makine bu? Matbaa makinesi falan mı?
    Kolay gelsin..

• Ben sistemi yeni topladım zaten o yüzden fazla bütçe kalmadı havaalrda ısınınca amd çoşuyor biraz bende ilk adımı tt big water ile attım ama bulabilirsem eğer corsair h100 yada h 80 alıcam yaslanıcam arkama
  • quote:

Ben sistemi yeni topladım zaten o yüzden fazla bütçe kalmadı havaalrda ısınınca amd çoşuyor biraz bende ilk adımı tt big water ile attım ama bulabilirsem eğer corsair h100 yada h 80 alıcam yaslanıcam arkama

Selam
    Bulabilirsem demeyin, istediğiniz kadar bulabilirsiniz, yeter ki siz isteyin bunu..
    Aşağıya birkaç link ekliyorum bunları inceleyerek hangi sistemi alacaksanız, ona göre karar verirsiniz. Fiyat durumunu da gözardı etmemeniz gerekiyor. Vatan bilgisayardakiler biraz daha pahalı.
    Kolay gelsin..

1. Web Sitesi ▼
    CORSAIR Hydro H60
    http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-cwch60-hydro-serisi%E2%84%A2-h60-sivi-sogutma-sistemi/productdetails.aspx?I_ID=56278

CORSAIR Hydro H70
    http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-cw-9060002-ww-hydro-serisi%E2%84%A2-h70-sivi-sogutma-sistemi/productdetails.aspx?I_ID=58003

CORSAIR Hydro H80
    http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-cwch80-hydro-serisi%E2%84%A2-h80-sivi-sogutma-sistemi/productdetails.aspx?I_ID=57749

CORSAIR Hydro H100
    http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-cwch100-hydro-serisi%E2%84%A2-h100-sivi-sogutma-sistemi/productdetails.aspx?I_ID=57748

2. Web Sitesi ▼
    Tüm serileri
    http://www.webdenal.com/store/searchExec.jsp?idCategory=310&from_mysearch_form=1&mysearch=corsair

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.