Şimdi Ara

SUBARU XV mi Nissan Qashqai 1.2 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
2
Favori
5.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, ailemize iki yeni bebek katılacağı için aracımı degiştireceğim. Biraz daha fazla güvenli kaygısyla SUV lamyı düşünüyoruz. Bütçe ve beklenti dengesinde bu iki araçta takılı kaldık. Sizce hangisini tercih etmeliyiz?
    not: MPV istemiyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turphan -- 1 Mayıs 2015; 18:47:40 >

• Subaru Xv

• quote:

Orijinalden alıntı: Arranger.

Subaru Xv

Yalıtım,yakıt tüketimi,ikinci el ve kalite olarak QQ daha iyidir. Dolayısı ile Qashqai daha mantıklı.

• gösteri çok güzel de tek tercik sebebim 4x4 değil :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: turphan

gösteri çok güzel de tek tercik sebebim 4x4 değil :)
    1.2 o otomobili kaldirmaz. Cok yorar o cusse o motoru.
  • Araziyle işiniz yoksa Gerek konfor, sessizlik, ikinci el, servis yedek parça vb konularda daha önde olan Nissanı tercih edin.
    XVyle hıxlanmak istesiğinizde size motor gürültüsü eşlik ediyor ama o gürültüyle aynı pranda hızlanamıyor.
    Qashqaiyse gayet akıcı ve sessiz. CVTsi yeni nesil 7 kademeli. XV ise bildiğin eski nesil CVT.
  • Subaru Xv dediğiniz forester dan farklı bi model mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TrMhMt

1.2 o otomobili kaldirmaz. Cok yorar o cusse o motoru.

Alıntıları Göster
    SUVler size boyut olarak yeterli olacaklar mı? Dıştan ne kadar heybetli olsalar da iç mekan geçince hayal kırıklığını

uğratabiliyorlar.

Ben olsam konforu ve rahatlığı düşünerek MPVLere yönelirdim.

Neden derseniz ? SUVler MPVLere göre yerden daha yüksek olduğu için hamile bir bayan için inip binmesi zor olabilir.Ondan sonra

illa aile büyükleri de çocuk olunca araca binecek o zaman onlar içinde zorluk olabilir.

Bunun dışında çocukları koltuklara oturturken annenin daha fazla çaba sarf etmesi gerekecek.

Mesela çocuk arabası dışarı çıksa anne arabayı aracın bagajına yükleyip-indirirken zor olacak.Sonuçta SUVLerin yükleme

eşikleri de MPVlere göre çok yukarıda kalıyor.

Bu nedenle bana MPV sınıfı daha mantıklı geldi.

Bu iki araca verilecek fiyatlara gelirsek Nissan QQ hayatta bu fiyatları hak etmiyor orası kesin XV'de 4 x 4 olduğu için bu fiyatı

hak ediyor denebilir.

Ben bu araçlara 75-80 verene kadar gider Skoda Yeti 1.6 TDI Elegance DSG araç alırım 78.000TL'ye daha mantıklı ama tabi bu

dediklerim de sürüş dinamiklerinden söz etmiyorum ekonomik ve mantıksal yaklaşınca bu iki araçtan daha mantıklı geliyor Yeti

tek sıkıntısı DSG şanzımana sahip olması.

• quote:

Orijinalden alıntı: CyberBot

Subaru Xv dediğiniz forester dan farklı bi model mi?
    Evet farklı bir model
  • Automobilista kullanıcısına yanıt
    öncelikle teşekkürler. Şu noktada biraz bencillik yapıyorum açıkçası; MPV kullanmak istemiyorum. Evet çok konforlu araçlar ama onları kullanmak beni orta yaş bunalımına sokar :) DSG şanzımanla da iki kötü tecrübem var
  • TrMhMt kullanıcısına yanıt
    Vallah teknik verilere göre XV ile kafa kafaya hatta daha iyi yürüyor 0-100'de
  • CyberBot kullanıcısına yanıt
    Cevap
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyberBot

Subaru Xv dediğiniz forester dan farklı bi model mi?
    Ben yerinizde olsam Xv tercih ederdim Boxer motor ve 4 çekerin uyumu ve keyfi gerçekten süper
  • Automobilista kullanıcısına yanıt
    hızlanma olarak evet daha iyi. Ama hem Subaru yurt dışında dah çok tercih ediliyor hem de sokaklar Qashqai dolu :)
  • Öncelikle evlatlarınızın vatana,millete hayırlı olmasını ve birlikte nice güzel,sağlıklı yıllar geçirmenizi dilerim..

Araç konusuna gelirsek XV,QQ gibi araçlara baktığınıza göre 70 bin tl gibi meblağlara çıktığınızı düşünüyorum.Benim fikrim Peugeot 3008 de size iyi hizmet eder,donanım olarak Allure donanım gerçekten dolu,dizel oluşu ile de bütçenize de bir nebze hafiflik sağlar zira fransız araçlar yakıt konusunda takdiri hak ediyorlar.Yine 2008 de bakılabilecek araçlardan.Açıkçası bir limit olmadığı için 100 k civarı ve de benzinli olan araçların fazla işinize gelmeyeceğini düşünerek önerme gereği duymadım.İki araç içinden ise ikisini de seçmem şahsen ,Nissanı her ne kadar güzel tecrübelerimden dolayı sevsem de QQ ve Juke araçlarına hiç ısınamadım.Ancak yeni kasa QQ yu beğendiğimi belirtmeden geçemem gerçekten yeterli bir araç ama 100 bin lira eder mi?Sanmıyorum.

• Duster dizelde sonra xv benim önceliklerim arasındaydı (otomatik ve 4 çeker oluşundan ötürü)

Ben polemik olmasın diye sadece şunu söylüyorum; test sürüşü yapmadan asla karar vermeyi. Özellikle de XVyi mutlaka test edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-41D8E7635

Öncelikle evlatlarınızın vatana,millete hayırlı olmasını ve birlikte nice güzel,sağlıklı yıllar geçirmenizi dilerim..

Araç konusuna gelirsek XV,QQ gibi araçlara baktığınıza göre 70 bin tl gibi meblağlara çıktığınızı düşünüyorum.Benim fikrim Peugeot 3008 de size iyi hizmet eder,donanım olarak Allure donanım gerçekten dolu,dizel oluşu ile de bütçenize de bir nebze hafiflik sağlar zira fransız araçlar yakıt konusunda takdiri hak ediyorlar.Yine 2008 de bakılabilecek araçlardan.Açıkçası bir limit olmadığı için 100 k civarı ve de benzinli olan araçların fazla işinize gelmeyeceğini düşünerek önerme gereği duymadım.İki araç içinden ise ikisini de seçmem şahsen ,Nissanı her ne kadar güzel tecrübelerimden dolayı sevsem de QQ ve Juke araçlarına hiç ısınamadım.Ancak yeni kasa QQ yu beğendiğimi belirtmeden geçemem gerçekten yeterli bir araç ama 100 bin lira eder mi?Sanmıyorum.
    Hocam evlatlarınız ile nice güzel günler yaşamanız dileğiyle . Cevaba gelirsek Subaruyu çok övüyorlar ama Türkiye'nin koşullarında bir anlamı olmuyor yarın bir gün sizin bu aracı satmanız gerekecek çocuklar büyüyecek malum bu araçlar çok da geniş değil . nissan ise o motor ve malum bagajınızdan dolayı ağır kanlı olacaktır .Her nekadar istemeseniz de ileriyide düşünmek lazım . MPV veya hafif ticari bakmanızı öneririm . Önerdiğim 2 sınıftada donanım açısından iyi ve güvenli araçlar var hemde daha az para harcamış olursun hemde daha geniş araç alırsınız .

Courier , Doblo , Scenic , C max , B max , Corolla Verso , Caddy , Berlingo .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ouzqan -- 1 Mayıs 2015; 18:57:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

Araziyle işiniz yoksa Gerek konfor, sessizlik, ikinci el, servis yedek parça vb konularda daha önde olan Nissanı tercih edin.
    XVyle hıxlanmak istesiğinizde size motor gürültüsü eşlik ediyor ama o gürültüyle aynı pranda hızlanamıyor.
    Qashqaiyse gayet akıcı ve sessiz. CVTsi yeni nesil 7 kademeli. XV ise bildiğin eski nesil CVT.
    xv artıları:

şase ve altyapı olarak çok daha üstün
    gerçek 4 çeker
    sınıfının açık ara en güvenli otomobili
    daha fazla donanım
    daha iyi yol tutuş
    sınıfında yerden en yüksek araç (22 cm)
    boxer motor
    daha fazla prestij

qq artıları:

yok..

İki araç da benzer tüketimler sergileyeceklerdir hatta şehir içinde 1.2 turbo benzinli motorun daha fazla yakacağı aşikar. İki araç arasında kalıp qq almak anca lsd etkisinde falan olabilir heralde.

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanoglanli

Araziyle işiniz yoksa Gerek konfor, sessizlik, ikinci el, servis yedek parça vb konularda daha önde olan Nissanı tercih edin.

kademeli cvt nin yeni nesil olarak lanse edildiğini de ilk defa duydum, altı üstü sanal oran koyuyor şanzımana. İsterse 200 ileri şanzıman bile olabilir. aynı mantık foresterda da var ister 6 ileri ister 8 ileri kullanıyosun ya da normal modda kullanıyosun. Bunun nesille teknolojiyle falan alakası yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: transverse

quote:

Orijinalden alıntı: hasanoglanli

kademeli cvt nin yeni nesil olarak lanse edildiğini de ilk defa duydum, altı üstü sanal oran koyuyor şanzımana. İsterse 200 ileri şanzıman bile olabilir. aynı mantık foresterda da var ister 6 ileri ister 8 ileri kullanıyosun ya da normal modda kullanıyosun. Bunun nesille teknolojiyle falan alakası yok.

Alıntıları Göster
    MPV istemiyoruz arkadaşlar. Yaşlı hissettiriyor :)

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.