Şimdi Ara

Suçluların İşbirlikçisi Turkcell Hakkında Gerçekler...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu başlığını ilk okuduğunuzda haksız yere Turkcell'i karalayan bir haber gibi görünebilir. Fakat işin asıl boyutunu anlamak için yazıyı tamamıyla okumanız yeterlidir. Bu yazı kesinlikle Turkcell'i karalamak için yazılmamıştır. Konu ile ilgil ibir gelişme olması halinde burada duyuracağım. burada yazılı olan olaylar son bir yıl içerisinde gerçekleşmiş ve tamamen gerçek olaylardır. Sizlerde buna benzer bir olay yaşadıysanız burada paylaşabilirsiniz.

Ocak 2011 içerisinde Turkcell Müşteri Hizmetlerini aradım. Adıma kayıtlı nuamraları öğrenmek istedim. Kullandığım Turkcell numarası üzerinden sorgulama yaptıklarında adıma kayıtlı dört adet hat olduğu bilgisi verildi. Bir tanesini ben kullanıyorum. Doğru. Fakat diğer üç adet hat ne içindi? Nereden Nasıl Alınmıştı ? Hemen bu üç numarayı aradım ve karşıma çıkan kişiler bu hatalrı satın aldıkalrını söylediler. Bir kişi istanbul da isi. Diğer iki kişi ise Diyarbakır'da idi ki hayatımda Diyarbakır'a gitmemiştim. Turkcell TİM'e giderek bu hatalrı almak istedim. Sonuçta bir başkası bu hatları kullanıyor ve herhangi bir olayda tüm sorumluluk bana kalacaktı. Bunun örneğini daha önce görmüştüm. Bir arkadaşım tatile gittiğinde otelden apar topar jandarma ile alınmış bir geceyi nezarette geçirmek zorunda kalmış. Ertesi gün nöbetçi mahkemede adına açılmış bir hat ile birisinin tehdit edildiği hat onun adına olduğu için hakkında yakalama kararı çıkmıştı. söz konusu nuamra arkadaşım tarafından alınmamış olup numarası dahi bilinmemekteydi. Bu gibi bir mağduriyet yaşamak istemiyordum. Turkcell TİM'de hattı iptal etmek için hat başına 2 TL tale edildi. Hattı bana vermek için ise hat başına 12,50 TL talep edildi. Başka bir gsm operatörüne gittiğimde herhangi bir ücret ödemeden hattı kendilerine taşıyabileceğim bilgisi verildi. Gerekli işlemleri kimliğimi ve bilgilerimi kullanarak yaptım. aradan bir kaç gün geçtikten sonra bu üç hattın farklı bir gsm operatörüne geçişi gerçekleşmiş idi. Şebeke vardı hatalr çalışıyordu. Ardından savcılığa gittim şikayet dilekçemi bıraktım ki suçlular tespit edilip gerekli ceza verilsin.

Kimliğin aslını ve kimlik sahibini görmeden, hak sahibinin rızası olmadan hat açmak suçtur. Türk ceza kanununa göre bu üç adet hattı açan işyerinin cezalandırılması gerekir.

Savcılıkta el yazısı örneği alındı ki yaklaşık yarım saat boyunca aynı şeyleri ayakta oturarak çömelerek sol el ve sağ el ile yazıdıryorlar. Resmen işkence gibi. Bu şikayetim için 3 defa savcılığa gitmek zorunda kaldım. İşimden oldum.

Aradan bir kaç ay geçmişti ki savcılıktan bir yazı geldi. Turkcell'e yazı gönderilmiş ve bu üç numara belirtilerek dilekçemde yazdıklarım iletilmiş. Turkcell bu üç hattı kimin aktivasyon yaptığını ve bu hatların yasal olarak aktivasyon yapılabilmesi için imzalanması gereken sözleşmeleri savcılığa ileteceğine şikayetçi adına sözleşme bulunamamıştır şeklinde yanıt vermiştir. Savcılığa teslim edilen şikayet dilekçesi , şikayet dilekçesinin kabulunu gösteren belge ve Turkcell ' den gelen cevaba istisnaden savcılığın verdiği karar ektedir. İnceleyebilirsiniz.

Sonuç olarak dava takipsizlikle sonuçlandı. Turkcell tarafından bilgi verilmediği için Suçlular cezasız kaldı.

-Madem ki şikayetçi adına sözleşme yoktur. Sözleşme imzalatılmadan nasıl şikayetçi adına hat açıldı ?
    -Açılan bu hatlar üçüncü şahıslara nerede, nasıl satıldı?
    -Bu hatları satın alan şahıslar nasıl kullandı?
    -Bu hatları kimliğimi kullanarak nasıl başka bir gsm operatörüne taşıdım ?

Evet. Eğer şikayetçi adına kayıtlı sözleşme yok ise bu hatlar yasal olarak açılmamış ve hukuka aykırı olarak illegal şekilde işlem yapılmış. Peki bu illegal yapılan işlemi kimin yaptığı neden savcılığa bildirilmemiş ? Turkcell ile defalarca görüşmeme rağmen bu sorularıma bir yanıt veremediler. Defalarca dilekçe yazıp veridkleri faks nuamrasına faks çektim. Ayrıca yazıdığım dilekçeleri musteri.hizmetleri@turkcell.com.tr adresine mail oalrak gönderdim. Her seferinde gerekli incelemelrin yapılıp daha sonra bilgilendirileceğim söylendi. Fakat Şuanda 23 Aralık 2012. Sonuç alınamadı. Hala uğraşıyorum. Fakat Turkcell suçluları korumaya devam ediyor. Kimbilir belkide Turkcell kendisi böyle bir işlem yapıyor. Reklamlarda şu kadar abonemiz var diyor. İllegal olarak açılıp yasadışı bir şekilde satışı yapılan hatlar ile bu abone sayılarına ulaşmak pek ala mümkündür.

Olaya konu Turkcell numaraları: 5319053062, 5319056326, 5317974117.

Alttaki linke tıklayarak savcılık kanalı ile yapılmış şikayeti ve Turkcell tarafından verilmiş cevabı içeren savcılık kararını bulabilirsiniz.
    Kişisel bilgi alanlarını gizledim.
    http://www.saidgoren.tk/Dosyalar/Ocak_2011_3_Adet_Turkcell_Hat.rar

Şuanda Turkcell'i aradığımda savcılık bizden bilgi talep etmemiş diyor. Defalarca Turkcell'e dilekçeleri faks ve mail oalrak göndermiş olmama ve sözlü olarak müşteri hizmetlerini sürekli aramış olmama rağmen sizin bize bu şekilde bir şikayetiniz gözükmüyor deniliyor.

Türk insanı bürokratik işlemlerle boğuşmayı sevmiyor. Bu yüzden suçluları adeta koruyan Turkcell şikayetçi hiçbirşey elde edemeyince bıkacak ve olayın peşini bırakacak şeklinde bir düşünce yapısına bürünmüş gibi. Evet şuana dek bu işlemelri yapan bayisinin kim olduğunu dahi araştırma zahmetine girmeyen Turkcell suçluları korumaya devam ediyor. Şuanda Turkcell hattım var kullanıyorum. Yazımın ilk başındada söylemiş olduğum gibi Turkcell'i karalamak için yazmıyorum bunları. Fakat gerçekleri herkesin bilmesini istiyorum. Turkcell faturanızı zamanında ödemeyin geciktirin bakın nasıl da Turkcell avukatları hemen icra işlemlerini başlatıyor. Peki aynı kurumun avukatları neden hukuka aykırı illegal işlem yapan bayilerinin suçlarını görmezlikten geliyor ? Sanırım sorun Turkcell den kaynaklanıyor. Turkcell konuyu avukatlarına yansıtmış olsa durum şimdiye dek çözülmüş olurdu. Bir yıllık bir süreç içerisinde bu üç hat nereden alınmış tespit edilemez mi?

Şimdi size Turkcell'in iç yapısını özetleyeyim.
    Turkcell TİM - Turkcell Mavi Nokta - Turkcell Dağıtım Merkezi - Turkcell Alt Bayisi

Turkcell Alt Bayileri, Turkcell Dağıtım Merkezlerine bağlı çalışırlar. Turkcell Dağıtım merkezleri gsm hatlarını turkcell alt bayilerine satar. Turkcell alt bayileride müşteri geldiğinde müşterinin kimlik fotokopisini alır hat satış sözleşmesini imzalatır ve bu hattı müşteriye satar. müşteri gittikten sonra bu evraklar Turkcell dağıtım merkezine faks ile veya scan edilerek msn yada mail aracılığı ile ulaştırılır. ve hat aktivasyonu yapılır. Evrağın aslı ise turkcell dağıtım merkezinde çalışan görevliler tarafından rut ziyaretlerde turkcell alt bayisinden alınır.

peki bu alt bayi müşteriden aldığı kimlik fotokopisini çoğaltırsa ve bu müşterinin haberi olmadan sözleşmeye sahte imza atmak suretiyle başka hatlar açıp bu hatalrı açık hat olarak kötü niyetli kişilere satarsa ne olur? Tabiki hiçbir suçu olmayan müşteri mağdur olur. Tatilde iken bir anda otelinden jandarma ile alınır Nezarette geçeler sabah duruşmaya çıkar. hattı satın alıp kullanan kötü niyetli kişi ise elini kolunu salla sallaya gezer. hattı satan satıcı ise ettği karı afiyetle yer. Mağdur müşteri ise sürekli savcılğa gidip bu hattı almadıgını söylerek ifade vermek zorunda kalır.

Yapılacak işlemler neler peki?
    Bu hattı ben almadım. El yazımın örneğinin alınmasını istiyorum. Daha sonra bu hattın satın alınabilmesi için müşteriye imzalatılacak sözleşmedki el yazısı ve imza ile karşılaştırılmasını istiyorum. eğer tutmuyor ise ben suçlu değilim. Peki ya hiçbir suçum olmadığı halde tatilimin boşuna gitmesini nezarette bir gece yatmamı ve sürekli savcılığa gidip ifade vermek zorunda kalmamın hesabını kim verecek.? kimlik sahibi ve kimliğin aslı olmadan sahte evrak düzenleyerek satış yapan bu şahıs ceza almayacak mı? Eğer Turkcell bayileriyle yaptığı sözleşmelerde bu konu ile ilgili agır yaptırımlar uygularsa böyle bir işlem yapılmaz.

Bu anlattığım 2011 yılı içerisinde yaşanmış bir olaydır. ve bununla sınırlı değildir. 2011 yılı içerisinde 15 adet hat hukuka aykırı bir şekilde açılmış yada başka bir gsm operatöründen Turkcell'e taşınmıştır. Yapılan bu illegal işlemler Turkcell'e bildiirlmiştir. Fakat Turkcell işlemelri yapan bayilerinin adını ve iletişim bilgilerini vermemekte ısrarcı ve kararlıdır. Bu yüzden Turkcell'i suçlularla işbirliği yapmaktan ve suçluları korumaktan ötürü kınıyorum.

Turkcell'e bu işlemlari yapanalrın tespit eidilebilmesi için gerekli her türlü yardımı yapmaya hazır olduğuma. Beni yönlendirmelerine ve ne yapılamsı gerekiyorsa yapacağımı söyledim. Fakat biz araştırıyoruz size haber vereceğiz diyorlar. Bir yılda üç tane hattın hangi bayisinden açıldığını tespit edemeyen bir kurumdan ne beklenilebilir ? Yada tespit etmek istemeyen.

• 2011 Ocak ayı içerisinde Turkcell müşteri hizmetlerini aradığımda adıma kayıtlı üç farklı Turkcell numarası olduğunu öğrendim. Söz konusu hatları başkalarının kullanmasını önlemek amacı ile farklı operatöre taşıdım. (5319056326 – 5319053062 - 5317974117)

2011 Mayıs ayı içerisinde Turkcell müşteri hizmetlerini aradığımda adıma kayıtlı üç farklı Turkcell numarası olduğunu öğrendim. Söz konusu hatları başkalarının kullanmasını önlemek amacı ile farklı operatöre taşıdım. (5355692000 – 5358931902 - 5388823713)

Kimlik bilgilerimi kopyalayarak işlem yapılmasını önlemek amacı ile kimliğimi kaybettim diyerek 12/08/2011 tarihinde kimliğimi yeniledim. Turkcell gsm operatöründe kimlik bilgilerimi güncelledim ve Turkcell gsm operatörüne bu işlemleri yapmadığımı işlemleri yapan bayilerini denetlemelerini bildirdim.

20/10/2011 tarihinde Turkcell müşteri hizmetlerini aradığımda daha önce farklı gsm operatörüne taşımış olduğum hatların Turkcell’e tekrar taşınmış olduğunu öğrendim.
    (5355692000 – 5358931902 - 5388823713)

20/10/2011 tarihinde Turkcell müşteri hizmetlerini aradığımda adıma kayıtlı dört farklı Turkcell numarası olduğunu öğrendim. (5317848820 – 5370195888 – 5370195822 - 5373163229)

0531 784 86 99 ve 0531 230 42 41 numaralı iki adet hattı Avea olarak kullanmaktaydım. Bu iki hattın şebekesi gidince müşteri hizmetlerini aradım ve bu iki hattın Turkcell’e taşınmış olduğunu öğrendim. 0531 784 86 99 numaralı Avea hattının 26.10.2011 tarihinde Avea’dan Turkcell’e geçişinin gerçekleşmiş olduğu, 0531 230 42 41 numaralı Avea hattının ise 30.10.2011 tarihinde Avea’dan Turkcell’e geçişinin gerçekleşmiş olduğu bilgisi Turkcell müşteri hizmetlerini aradığımda tarafıma sözlü olarak bildirilmiştir. Söz konusu hatların Turkcell’e taşınması talebinde bulunmadım.

Evet bu işlemelri yapılan kişiler tespit edilemiyor.
    Faili meçhul bayiler her geçen gün adımı kullanarak işlem yapamya devam ediyor.
    turkcell kendi bayilerine ulaşamıyor.

Bana sundukları çözüm adınıza turkcellden işlem yapılmaması için dilekçe yazın kimse hat alamaz oluyor.
    Ben Turkcell de işlem yapılamamasını istemiyorum. Ben suçluların cezalandırılması için işlem yapılamsını istiyorum.

• Tamamını okudum.Bu konuda bir çok kişinin şikayetçi olduğunu şikayetimvar dan ve tw den görmüştüm.Aim e fln gitsen olmazmı diye düşündüm
  • Son olarak ekim ayında adıma kayıtlı 2 adet hattın turkcell'e taşınmasından sonra çok kızdım.

Tüm bastırdığım kartvizitlerde el ilanalrında bu iki numara vardı.
    Bilgisayar teknik servisiyim ve müşterilerim bana ulaşamayacaktı.
    Turkcell bana bu hatları ücretsiz oalrak geri vermeyi önerdi.
    Fakat ben hataları alamdan önce hatları illegal olarak Avea dan Turkcell a taşıyan kişi Yine Turkcell TİM aracılığıyla numara değişikliği yapmış.
    Kimlik aslı ve sahibi olamadan nasıl böyle bir işlem yapılabiliyor ?
    Turkcell TİM den bahsediyorum. Turkcell tarafında en fazla yetki verilmiş bayisinden söz ediyorum.

Eski numaralarımı geri alamayacağım söylendi.
    Numara değişikliği yapılmış eski numaraların alınması söz konusu değilmiş.
    PEki ya benım onca çaba sarfedim onca apra harcayıp yaptıgı mreklam ne olacak?
    hiçkimse bana ulaşamayacak para akzanamayacağım !
    Ekmeğime taş koyan Turkcell dir !

Orada ekranda gözüküyor bu kişi şikayet etmiş bu hattı ben taşımadım dmeiş yerine ek ücret almadan bu nuamaralar yedek sim kart çıkartılarak müşteriye teslim edilecek diye. Nasıl oluyor da nuamra değişikliği yapılmasına izin veriliyor ?

Turkcell gözünü küçük esnafın kazandığı üç kuruş paraya dikmiş.
    Benim yapmadığımı beyan ettiğim bir işlem, illegal yapılmış bir işlem nasıl iptal edilemez ?
    Numara değişikliğinden sonraki numaraları müşteri hizmetlerindne öğrendim.
    bu hatlar ile eski nuamraya geri dönüş yapılamıyormuş. bende bu hatalrı vodafone a taşıdım.
    Şuanda turkcell bu hatalrı farklı operatöre taşıdıgım için taşımadan önce kendilerinde ne işlem yapıldıgına bakamadıgını iddia ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Saeros

Tamamını okudum.Bu konuda bir çok kişinin şikayetçi olduğunu şikayetimvar dan ve tw den görmüştüm.Aim e fln gitsen olmazmı diye düşündüm

AİM = Avea İletişim Merkezi

Malesef olayın avea ile ilgisi yoktur. Olay tamamen Turkcell Gsm Operatöründen kaynaklanmaktadır.
    Turkcell Kendi bayisini tespit edemiyor yada etmek istemiyor yada tespit ettiği halde suçluyu koruyor.

Konu hakkında avukat desteği almayı düşündüm.
    Avukatlar işlem yapmak için çok fazla ücret talep ediyorlar.
    Zaten bana bir getirisi olamayacak bir işlem için para harcamak da istemiyorum açıkcası.
    Fakat ben bu iş ile uğraşırım diyen bir avukat vrsa tazminat alabilirse paranın tamamını ona bırakacağımı taahhüt ederim. vekalet veririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: azazel85

quote:

Tamamını okudum.Bu konuda bir çok kişinin şikayetçi olduğunu şikayetimvar dan ve tw den görmüştüm.Aim e fln gitsen olmazmı diye düşündüm

Malesef olayın avea ile ilgisi yoktur. Olay tamamen Turkcell Gsm Operatöründen kaynaklanmaktadır.
    Turkcell Kendi bayisini tespit edemiyor yada etmek istemiyor yada tespit ettiği halde suçluyu koruyor.

Zaten bana bir getirisi olamayacak bir işlem için para harcamak da istemiyorum açıkcası.
    Fakat ben bu iş ile uğraşırım diyen bir avukat vrsa tazminat alabilirse paranın tamamını ona bırakacağımı taahhüt ederim. vekalet veririm.

Avrupa insan hakları mahkemesi demiştim.Birde tüketici hakları mahkemesine başvurmamışınız öyle bir yazı görmedim gibi .

• başvurulacak yerlerde tek başıma ne işlem yapacagım ıbilmediğimden dolayı hukukcuların yardımı gerekiyor bu da masraf demek oluyor.
    işlem neticesinde ise masraflarımı nereden çıkartacagım ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tüketici hakları mahkemesinde sizden herhangi bir ücret talep etmezler.Bi başvurun derim.
  • Konunun Hepsini okudum malesef ki hukuk Sistemi böyle yürüyor. Ya sizin adınıza açılan hesaptan biri diğerini tehdit etse yada konuşma kayıt altına alınan bir servise küfür edilse bunların hepsinin hesabı size sorulacaktır. Siz elinizden geldiği kadar uğraşın sürekli hatları başka operatörlere taşıyın yani elden birşey gelmiyorsa amaç ''gıcıklık'' olsun.Onun dışında para harcamadan(Avukat vb.) elinizden ne geliyorsa yapın. Tüketici mahkemesine başvurduğunuzu göremedim oraya da gidip anlatın durumu, Ayrıca yasal hat sahibi sizsiniz hatları kapattırmaya çalışın veya tarife değişikliği fatura değişikliği yapabilirsiniz hattı Vodafone a taşıyıp red tarife yapın siz mağdursanız başkasıda mağdur olsun her ay 150 tl fatura gelsin caydirma politikası olsun hattı kullanmasın. Yani kısacası elinizden geleni ardınıza koymayın.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: azazel85

quote:

Avrupa insan hakları mahkemesi demiştim.Birde tüketici hakları mahkemesine başvurmamışınız öyle bir yazı görmedim gibi .

AİHM ve ona gidebilmek için iç yargıdaki tüm yolları deneyip sonuç alamamanız lazım.

• numarayi arayip konustunuz mu hic kim kullaniyor diye?
  • Tüketici hakları mahkemesine başvurursanız sizin lehinize karar alınır ve tazminat hakkı doğar. kaybettiğiniz işi ve miktarının üzerinde bir rakam alırsınız. Bence elinizde bu kadar delil ve olay varken gidip thm ye başvurun. vakit geçmeden yakalansın bu işi yapanlar. şimdi ben de kıllandım arayıp sorayım akşam adıma hat var mı diye
  • anlamismiyim senin adina alinmis 2 farkli numara var soz konusu olayda demi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burasi Türkiye
  • KArdeş bizde bu kanunlar olduktan sonra, bizim klavuzumuz böyle karga olduktan sonra burnumuz b*ktan kurtulmaz, geçmiş olsun Allah sabır versin ben okurken dahi çok sinirlendim Allah bilir sen ne hale gelmişsindir
  • Tazminat için maddi bir kaybının fiilen olması gerekli. örneğin bir müvekkilim başından seninkine benzer bir olay geçti. Kendi hattının kopyası vodafone dan çıkarıldı. (artık sahte kimlikle mi ve ya kimliksiz mi orasını bilmiyoruz) Ardından müvekkilimin kullanmakta oldugu interaktif bankacılık hesabında ki parayı söz konusu şahıs telefonununa gelen güvenlik şifresi sayesinde kendi hesaplarına aktardı. Söz konusu davanın ceza davası aşamasında aynı sendeki olay gibi delil yetersizliginden sanık serbest kalırken, müvekkilin hesabından çalınan parayı bankanın sorumluluğu neticesinde hukuk davasıyla geri aldık.

Olayın ceza boyutu açısından pek bir şey cıkacagını sanmıyorum zira senin olayında her hangi bir dolandırıcılık işlemi söz konusu degil. Zaten hattı taşıman sebebiyle mi bilinmez turkcell de ki evrak örneklerinin olmayışı çıkmaz yola sokuyor seni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeXtrin -- 23 Aralık 2011; 15:45:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: slapert

numarayi arayip konustunuz mu hic kim kullaniyor diye?

genelde numaralar kullanılıyor. fakat ben işlem yaptıktan sonra kullanılamıyor. ama nafile benım kullandıgım hattı bıle adamalr avea dan turkcell e taşımışlar sonra numara değişikliği yapmışlar arıyorum ulaşılamıyor diyor. bu numaralardan bır kısmı suanda bende bulunmaktadır çalışıyor.
  •  Suçluların İşbirlikçisi Turkcell Hakkında Gerçekler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Airbus A380

anlamismiyim senin adina alinmis 2 farkli numara var soz konusu olayda demi

15 farklı numara ve bu numaralarla yapılmış onlarca işlem var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeXtrin

Tazminat için maddi bir kaybının fiilen olması gerekli. örneğin bir müvekkilim başından seninkine benzer bir olay geçti. Kendi hattının kopyası vodafone dan çıkarıldı. (artık sahte kimlikle mi ve ya kimliksiz mi orasını bilmiyoruz) Ardından müvekkilimin kullanmakta oldugu interaktif bankacılık hesabında ki parayı söz konusu şahıs telefonununa gelen güvenlik şifresi sayesinde kendi hesaplarına aktardı. Söz konusu davanın ceza davası aşamasında aynı sendeki olay gibi delil yetersizliginden sanık serbest kalırken, müvekkilin hesabından çalınan parayı bankanın sorumluluğu neticesinde hukuk davasıyla geri aldık.

Olayın ceza boyutu açısından pek bir şey cıkacagını sanmıyorum zira senin olayında her hangi bir dolandırıcılık işlemi söz konusu degil. Zaten hattı taşıman sebebiyle mi bilinmez turkcell de ki evrak örneklerinin olmayışı çıkmaz yola sokuyor seni.

Peki evrak eksikliği olması hattı satış yapan firmayı yada Turkcell'i hatalı olarak çıkarmaz mı?
    Yani sonuçta hukuka aykırı bir işlem yapıldığında bu işlemin ceza yok mu?
    Çünkü bildiğim kadarıyla kimliğin aslını ve kimlik sahibini görmeden sadece fotokopi ile işlem yapmak yasal değil.
    Sadece buna dayanarak dahi para cezası veya hapis cezası veriilemez mi?
    ben para istemiyorum. önemli olan bunu yapan kişinin ceza alması.
    ceza almaz ise bu iş sürekli devam edecek.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.