Kıymayı kaç kez çekiyorsunuz? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
sucuk fırsatları (31. sayfa)
-
-
Hocam sucuğunu yemedim hiç ama Erzurumlu kasap markası oral etin 2. Kalite ürünlerini pazarladığı marka. Kavurmada oral et paketli olanlar enfesken Erzurumlu kasap paketli olanlar daha yoğun yağlıydı aynı lezzeti vermedi. Sucukta da benzer bir durum vardır muhakkak. -
Hocam ben de evde sucuk yapmak istiyorum bir kere denedim ama başarılı olamadım. Rica etsem vaktiniz varsa püf noktalarıyla birlikte baştan sona tarifini verebilir misiniz ?
Bir de bir kaç sorum var,
Kıyma makinemiz yok kasaba nasıl çekmesini söylemeliyiz ?
Balkona koymuşsunuz sanırım kuşları uzaklaştırmak için ne yaptınız ? -
ilk yaptığımı market kasabından almıştım fena olmadı ama biraz hava boşlukları falan oldu 2. yaptığımı kasaptan almıştım bence daha iyi oldu kıymayı kasaba hazırlatıyorum kasapların çoğu zaten biliyor sucuk için diyince elle karıştırmış olduğum kıymayı belirttiğim gibi 1 gün dolapta bekletiyorum.
elektrikli cihazın ucuna taktığım bağırsağa baskı ile hava boşluğu kalmaması için hem dolum hem de 2. çekme yapıyorum. 2 çekme burda doldurma oluyor aslında.
-
Bu videoda tüm detaylar var inanın makinaya hiç gerek yok 2 kişi fazla yorulmadan videodaki gibi yaparsınız. bütün püf noktası göktürk sucuk harcında.
kasaba sadece sucuk için kıyma alacağınızı söyleyin zaten kasapların hepsi ne yapacağını biliyor. Videoda orta yağlı tavsiye ediliyor ama siz kasabı dinleyin.
Terasa koydum terasım şuan havalardan dolayı branda ile kapalı baya serin oluyor. Terasa eski mutfaktan çıkma kiler dolabını yerleştirmiştim bu defa böyle asmak geldi aklıma gündüz açıkta tutuyorum gece buzdolabına taşıyabilirsiniz ben sadece kiler dolabını kapatıyorum. yeterince serin.
-
Üstad ben de Karslıyım, bizim oralardan, Erzurum'dan sucuk markası var mı bildiğin, Oral dışında
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yok hocam, yapmaya eriniyorlar ;)quote:
Orijinalden alıntı: grbzgrbzÜstad ben de Karslıyım, bizim oralardan, Erzurum'dan sucuk markası var mı bildiğin, Oral dışında
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
File Market’ten Coşkun ısıl işlem görmüş sucuk almıştım bugün denedim.
Tadı oldukça yapay, hafif lastiksi bir yapısı var tavsiye etmiyorum. -
Coşkun sucuk önceden güzeldi. Dana ve manda karışımı lezzetli olurdu. Isıl işlemden kaynaklanmış da olabilir. -
Baharatı fena değil.
Açıkçası fermente bulamayınca denemek istedim. Bayağı ismi geçmişti çünkü.
Ama cidden iyi değildi. Baharatı fena değil ama sucuğun kapısı kötüydü. -
Her geçen gün eski sucuklara özlemimiz artıyor. Mahalle kasabına gidiyorum, fason olarak mezbahaya ürettirip etiket basıyor. Giderek, fabrikasyon ve ısıl işleme yenik düşüyor eski usul sucuklar. -
Kesinlikle hocam.
Su aralar elime geçen tüm markaları denemeye çalışıyorum ama yapaylık inanılmaz boyutlarda sucuklarda. Tatları çok değişmiş. -
Coşkun bozalı çok oldu hocam, A101, bim vs zaten ikinci kalite ürün üretiyor onlar vasatta birinci kalite fermente kasap sucuğunda da kaliteden eser kalmamış son kapalıçarşıya gidişimde almıştım.
ne zaman kiloyla güzel sucuk alsam cumhuriyet polonez falan, bozuluyor durduğu yerde birkaç günde. dolaba koydum bozuldu, dışarıda as dolaba konmaz dediler, mutfakta astım yine bozuldu. sucuk almaya korkar oldum kiloyla. kangalı tek tek alıyorum mecburen, o da canın çektiği zaman bitmiş oluyor.
balkona mı asmak lazım sucukları ? mutfak nemli diye mi bozuldu acaba ?
-
Aldığınız sucukları 1-2 ay içinde tüketmeyecekseniz eğer vakumlu paketteyse olduğu gibi buzluğa eğer değilse önce kağıt havluya sonra da streç filme sarıp buzdolabı poşetine atarak buzlukta saklayabilirsiniz. 4 yıldır Migros’un kampanyalarından aldığım Şahin ve Polonez sucukları bu şekilde saklıyorum. Herhangi bir zaiyat yok. Tabii ki taze sucukla bekleyen sucuğun tadı aynı olmaz.
Migrosta açık sucukların kilosu 59 tl haberiniz vardır ama ben yine yazim dedim
-
Erinme değil de sermaye yoktur belki ama bence illa biri çıkacaktır inşallah 😊
Kaliteden eser kalmadı, gıda terörü fiyat ve aynı zamanda kalitesizlik açısından halka işkence çektiriyor. Nedense aklıma hep Esenler Otogarı ve "Midnight Express" filmi geliyor, leş bir piyasa var...quote:
Orijinalden alıntı: MaDMaxiBone zaman kiloyla güzel sucuk alsam cumhuriyet polonez falan, bozuluyor durduğu yerde birkaç günde. dolaba koydum bozuldu, dışarıda as dolaba konmaz dediler, mutfakta astım yine bozuldu. sucuk almaya korkar oldum kiloyla. kangalı tek tek alıyorum mecburen, o da canın çektiği zaman bitmiş oluyor.
balkona mı asmak lazım sucukları ? mutfak nemli diye mi bozuldu acaba ?
Eskiden balkona asardık ve sorun olmazdı. Yeni sucuklarda ne olur bilemiyorum. Çoğu farklı etten yapılıyor ve zorunlu olarak karışımı tutturmak için kimyasal "basılıyor"; ben ithal et yüzünden böyle oluyor zannediyordum meğerse at / eşek / hastalıklı hayvan eti kullanıyorlarmış, formundan tadına kadar her şey değişir
Bir iki marka dışında asla para verip almam...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kafayı kırsam yaparım ama küçük çapta olur tabiki. Koşullar var aslında.quote:
Orijinalden alıntı: grbzgrbzErinme değil de sermaye yoktur belki ama bence illa biri çıkacaktır inşallah 😊
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bağırsağa doldurmak yerine bez sucuk bence daha pratik ve risksiz. Harun Aksu'dan izleyebilirsiniz, ben bir kere denedim gayet başarılı oldu. Kıymanın yağı çok az olmasın, kuru oluyor. Bezi diktirmek yerine sarıp bağlayabilirsiniz, ben öyle yaptım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X