bunu gördükten sonra sucuk almaktan vazgeçtim, bundan sonra kendim yapacağım |
sucuk fırsatları (32. sayfa)
-
-
-
Ben çok beğenmiyorum ancak seveni çok, Ahmet ipek sucuk çeşitleri trendyolda 500 gr 30 TL düşmüş. Birçok hesapta 300/50 Ahmet İpek kuponu var, kg 50 lira yapıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sucuklarında baş eti çıkmıştı. -
Biliyorum hocam, bence sıkıntı yok ama önemseyen varsa tercih etmeyebilir tabi ki.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet arkadaşlar 14 gün sonunda sucuğun renk değişimi ortada. Ki bence daha da durması lazım dayanamadım az bişey kestim. Tadı mükemmel 3. sucuk deneyimim inanın gerçekten zahmete değecek. Sabırla bekleyin. Gerçekten kendi yaptığın sucuk kendi yakaladığın balık kendi yaptığın iş gibisi yok.
-
1 kilo sucuk baharati 35-40 lira. 1mt bagirsak 5 lira. O set kazik olmus baya. 100gram baharati 15liraya satiyor -
-
Hocam kasapta sucuk kıymasının KG' ını kaça hazırlatıyorsunuz ? Hayvanın neresinden hazırlıyor ?
-
Elinize sağlık, makine ile mi doldurdunuz? bir yerde okumuştum, bağırsağı kıyma makinesi ile doldururken, makinenin bıçağı ve kıyma çekme diski takılmayacak yazıyordu, siz nasıl yaptınız?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dana kaburga, döş diye tabir edilen kısım, az biraz yağlı olsun diyor ustalar, yoksa sucuk kupkuru olurmuş, fiyat 60 küsür tl gibi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
evet doğru okumuşsunuz makinanın delikli rendesi yada bıçağını çıkarıyorum ama normal spiralli metal karıştırıcıyı tabiki sökemem. Zaten makinada çeşitli kalınlıkta uç ve rendeler var tam bağırsak boyuna göre sucuk kalınlığındaki ucu takıyorum yukarıdan fazla hızlı olmadan presleme yapıyorum yavaş yavaş dolum gerçekleşiyor.
sucuklardan da anlayacağınız gibi 5 tane çıktı 3 kg dan aslında hedefim 6 ydı. 550 - 609 - 570 gibi gramajlar yapmışım. bu 3. tecrübemdi ama 4. tecrübemde mutlaka parmak sucuk denemesi yapacağım.
-
Arkadaşlar bu sucuğu nasıl kurutuyorsunuz? Benim balkon güneş görüyor. Arka balkon ise Pen ile kapalı, hiç güneş görmüyor. Nerede kurutmalıyım, bir de kaç gün de kurur? Kuruduktan sonra bir kangalı 2 yada 3 e bölüp direkt dondurucuya atacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberty_15 -- 26 Şubat 2021; 11:0:24 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben, balkonun güneş görmeyen yerinde, ilk gün hafif hava akımına tabi tutarak, birbirine temas ettirmeden 4-5 gün kurutuyorum. Ama bu aldığım hazır yaş sucuk. Evde sucuk yaptıysanız süreyi uzatabilirsiniz. -
Ankara Halk Ekmek Fabrikası'ndan geçen hafta Kazan Ovası diye bir marka aldım. Fermente ve dana eti.
Kg si 60 TL ama tadı çok iyi Apikoğlu ile yarışır. Tavsiye ederim.
Bu arada Isıl İşlem görmüş 1-2 tane daha sucuk denedim ama çok kötüydü. Hangi marka olursa olsun Isıl İşlem Görmüş sucuktan uzak durulmalı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: liberty_15
Arkadaşlar bu sucuğu nasıl kurutuyorsunuz? Benim balkon güneş görüyor. Arka balkon ise Pen ile kapalı, hiç güneş görmüyor. Nerede kurutmalıyım, bir de kaç gün de kurur? Kuruduktan sonra bir kangalı 2 yada 3 e bölüp direkt dondurucuya atacağım.Gunes görmemesi daha iyi. Cok kurutmak da sart degil dondurucuya girdikten sonra. Dun zaman yoktu asmayla uğraşamadim dogrudan attım boyle :) kendi yaptığı sucuga alisan biri burada övülen en baba sucuk 40 lira olsa almak istemez. Dolapta yerleştirmek kolay olsun diye tam kangal yapmiyoruz boyle parmak sucuk tarzında yapmak daha mantıklı geliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
a101 de Maret dana Fermente Sucuk kilosunu tam hatırlamıyorum ama 56 58 TL gibi bir fiyata geliyor.
-
Köfteci Yusuf' ta sucuğun kilosu 60 tl.
-
https://www.trendyol.com/kasap/100-dana-sucuk-kg-p-75405823
Kasap %100 Dana Sucuk Kg %100 Kasap Dana Sucuğu Kg
Henüz Yorum Yazılmamış.
29,99 TL
-
Gimatta ki fabrikadan mı hocam..halk ekmek cafelerde de var mıdır acaba
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X