Şimdi Ara

sucuk fırsatları (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
681
Cevap
51
Favori
92.707
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BenvaryabenTS

çocukluğumdan beri sucuğu çok severim. şimdiye kadar envai çeşit marka model denedim. hiç biri gurbetten gelen sucuklar kadar kaliteli değildi.

efepaşa marka sucuktan bahsediyorum. bu sucuğu yemeyen sucuk yedim demesin. şimdi arattım da bi yerde satılıyor isim vermeyeyim şimdi ne gelir ne gelmez... zira türkiye satışı yok normal şartlarda...

ve zaten kilosu bi kaç yüz lira... aslında yurt dışı fiyatı 12-13 euro

ülkemizde de yenebilecek tek bir sucuk var o da cumhuriyet. o bile bence tam sucuk sayılmaz. yapabiliyorsanız kendiniz yapın tabi el yapımı da fena olmaz...

Evde yapılan güzel ama nitrit tuzu kullanılmadığı için fermantasyon durmuyor ve kaya gibi oluyor sucuklar. Çoğu kişi dondurucuda bekletiyor ama dondurucuya girip çıkmış hiç bir şeyden haz etmem.

• BenvaryabenTS kullanıcısına yanıt

Euro 2.70'lerdeyken gidip geldikçe hep alırdık hocam. Şimdi olmuş Euro 9 almak ne mümkün. En son pandemi öncesi 9,90 Euro idi o sucuklar. Yani 90 TL civarı. Gerçekten çok kaliteli sucuklar. İnsanın ne midesini ağrıtıyor ne birşey.

• Afyondan geçerken etçi baba sucuğu almıştım, tadı harikaydı. Her markanın sınıfları vardır. Belki de iyisini almışımdır. Hepsi aynı olmayabilir
  • BenvaryabenTS kullanıcısına yanıt

Cumhuriyet bana göre vasat bir sucuk ya da ben tadını unuttum. Kavurmasını aldım, berbattı. Bir daha o markadan bir şey almadım.

Yanturalı, Ahmet İpek, Bayazıt, Aluçdağı vs denediniz mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir Afyonlu olarak benimde damak tadıma Cumhuriyet hitap ediyor. Bim de satılan Cumhuriyet bile şu an piyasada ki sucuklardan kat kat iyi.

Memlekete her gittiğimde Kardeşler sucuktan alırız. Afyon halkıda genelde tercih eder. Sucukta yağ oranı yüksektir. Fakat lezzetli ve tam bir fiyat ürünüdür. Aslında ucuz satılan et ürünlerine mesafeliyimdir ama satan yer gerçekten temiz ve güvenilir.

Cumhuriyet sucuklarının kurucularından birisi olan Kocasaban sucuklarını da denedim. Açıkçası ben 1 parça yedim ve daha da yiyemedim. Aldığım başka kişiler ise beğendi.

Kardeşler sucuk gibi bir diğer marka da Merve sucukları. Bu markada çok tercih ediliyor. Bu sucuktan yedim fakat tadını hatırlamıyorum.

Ahmet ipek sucukları ise ürünlerinde baş eti-sakatat çıkmıştı. Tarım bakanlığı açıklamıştı. Zaten Instagram sayfasını yoruma kapatandan hayır gelmez. :)

https://gidadedektifi.com/2020/04/17/45-firmaya-ait-yeni-taklit-tagsis-listesi-yayinlandi//

• Trendyolda erzurum oral et var tavsiye ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moon Star Turkey kullanıcısına yanıt

Ahmet İpek ten 4kg kadar sucuk aldım, ertesi gün haberlerde okudum bunu sucuk fırsatları 

İade etme niyetim yoktu,firmaya yazdım. Pek oralı bile olmadılar. Müşteriye yaklaşımları vasat.

Ancak şu bir gerçek, sucukları lezzetli. Bimdeki vasat cumhuriyetle vs kıyaslamam. Belki daha özel, güzel sucukları vardır Cumhuriyetin. Bimdeki alt kalite olduğunu belli ediyor. O sinirli, yağlı kavurması da satılmıyordur umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 27 Ocak 2021; 11:33:38 >
  • Oral et tostta iyi oluyormuş bugun denedim

• commandx C kullanıcısına yanıt

Konu kavurma konusu değil. Ben senden alıntı da yapmadım. Bir önceki mesajında Cumhuriyet sucuklarının tadını unuttum gibi bir mesaj yazmışsın. Tadını unuttuğun bir şeyi nasıl gömersin onu da anlamadım.

Birincisi memleketim Afyon. Sizin bilmediğiniz çok şey var. Orada denetlenen firmaları, hangisi hile yapar hangisi hijyen konusunda iyidir, ne eti kullanır vs. ufakta olsa bir bilgimiz var.

Afyonda çok sucuk üreticisi ve fabrikası var. Orada çalışan tanıdıklar olsun vs. Şimdi marka vermeden size kısa ve öz bir şey anlatacağım. Piyasada tarihi geçmiş yada yaklaşmış olan sucuklar sizce ne oluyor. ? Tabi bu konuda hiç bir fikriniz yok. Sadece tahmin edebilirsiniz.

Siz tağşiş görmüş bir sucuk yiyebilirsiniz. Kendinizde dediniz aradım pek oralı olmadılar. Birde yolunuz Afyona düşerse satış yerlerine gidin. :) Damak tadı herkesin farklı olabilir. Cumhuriyet sucuğu pek hoşunuza gitmez bu gayet normaldir. Fakat kıyas yapana saygı duymam gibi ergen ve atarlı bir cümle kurmanız gerçekten komik. Altı üstü bir sucuk yahu. Neden bu kadar gerildiniz anlamadım. :)

Ben sadece kendi fikrimi ve bildiğimi yazdım. Mesajımda kocasaban benim hiç hoşuma gitmedi ama çok beğenenlerde vardı dedim. Şimdi o beğendi diye ben ona saygı da kusur mu edeceğim bir sucuk yüzünden :)

Haklısınız, gereksiz bir cümle kurdum orada, düzeltiyorum. Zamanında cumhuriyet tesislerinde durunca 1-2kg cumhuriyet sucuk alır seve seve yerdik. Ama bime ilk geldiğinde sucuk ve kavurmasını almıştım. İkisini hiç sevmedik. Sucuğunu kavurması kadar detaylı hatırlamıyorum ama o da kötüydü. Kavurmasını pişirip çöpe atmıştım o yüzden daha çok aklımda kaldı.

Kişisel yorum da değil, başka benzer yorumlar da var. Cumhuriyet hakkında genel yorumlar eski kalitesinden, lezzetinden uzak olduğu yönünde. https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/126574668

O günden sonra bir daha cumhuriyet marka bir şey almadım. Baş etli Ahmet İpek mi Cumhuriyet mi desen Ahmet İpek derim o derece.

Hijyen, sağlık olarak bir şey diyemem. Lezzet olarak yorumluyorum. Herkesin damak tadı farklı.

• Oral et fiyatına göre performanslı bir sucuk ama süper kalite beklemeyin yani bu fiyata kaçırılmaz 👍

• onur markette yarın torku kangal sucuk 55 tl ye kilosu değerlendirmek isteyenlere duyurulur

Sizin sucuk ey değil
  • yasin_92 kullanıcısına yanıt
    Bimde kilosu 49.5e geliyor bu hafta, dün girdi ürün satışa.
  • yasin_92 kullanıcısına yanıt

Fermente mi ısıl işlem mi hocam? Ara ara fermente a101 in aktüel listesinde yer almasına rağmen bir türlü markette göremedim ben.

• liberty_15 L kullanıcısına yanıt

ısıl işlemdir büyük ihtimal fermente olduğunu zannetmem bu fiyata

• fasakasa kullanıcısına yanıt

bakarım bi genelde bimde aktüel ürünlerini almak biraz sorun oluyor ama belki şansa teşekkürler hocam

• göktürk sucuk seti mükemmel forumdaki birçok kişi gibi bende kendim yapıyorum bu 3. tecrübem oluyor. eskiden gittigidiyordan 100 liraya aldığım CVS marka kıyma makinam var makinayla kolay oluyor ama mantık aynı bir kola şişesinin üst tarafını keserekte yapabilirsiniz sadece baskıyı yaparken biraz zorlanıyosunuz. 2 kişi olursa işin başında daha kolay. ilk karışımı yaptıktan sonra 24 saat dolapta tutmayı unutmayın zaten sucuk kokusunu harcı çıkarınca alıyosunuz resimde tepside gördüğünüz karışım 1 gün bekletilmiş pişirsem sucuk olur :)

sucuk fırsatları

sucuk fırsatları

sucuk fırsatları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snl_ -- 27 Ocak 2021; 19:0:40 >

• Bu ikiside ORAL ET firmasının sucuğu. Ben anlayamadım farkı ne bu sucukların ki bu kadar fiyat farkı var?

1- Oralet Oral Et %100 Dana Kangal Sucuk 300g | Trendyol 300gr --> 25.90 TL

2- Oralet Erzurumlu Kasap %100 Dana Sucuk 300g | Trendyol 300gr --> 14.75 TL

• Aramızda Afyon lu olupta resmini verdiğim markayı tanıyan var mı? Facebook ta baya Bi satış yapmış. Ama doğru ama yanlış orasını bilmiyorum.

sucuk fırsatları

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.