arkadaşlar bugün açıp bi termal macunu yenileyim dedim.neyse açtım eski macunu alkolle temizledim ve yeni macunu sürdüm.ve bilgisayarı açtığımda işlemci sıcaklığının boşta 47 derece olduğunu gördüm.macunu yenilemeden önce 40 derece civarındaydı.bunun sebebi neden olabilir.macunu makul seviyede sürdüm.ve işlemci soğutucusunun altını temizledim.fan devri 2000rpm.
mandallar tam oturmuş.macun ince bir katman olarak sürüldü.acaba termal macunun kalitesizliğinden olabilirmi ?bundan önceki tuniq marka macundu.
bende macunu değiştirdim pek faydası olmadı sürmeden öncede sistem boşta 65c di sürdükten sonrada 65c biraz fazla sürdüm galiba bidaha değiştiricem de ne kadar sürmemiz gerektiğini biri söyleyebilirmi
quote:
Orijinalden alıntı: pyth0n
bende macunu değiştirdim pek faydası olmadı sürmeden öncede sistem boşta 65c di sürdükten sonrada 65c biraz fazla sürdüm galiba bidaha değiştiricem de ne kadar sürmemiz gerektiğini biri söyleyebilirmi
İşlemcinin üzerine termal macunu sürdüğün zaman kredi kartı yada jilet ile ince olacak şekilde yayın.
quote:
Orijinalden alıntı: ProbLem!
quote:
İşlemcinin üzerine termal macunu sürdüğün zaman kredi kartı yada jilet ile ince olacak şekilde yayın.
ben öle biş yapmadım walla bildiğin bezelye kadar (belki daha fazla) damlattım sonra yapıştırdım fanı bide temizlerken eski macunu nasıl temizlesem iyi olur öncekini kazımıştım
quote:
quote:
quote:
ben öle biş yapmadım walla bildiğin bezelye kadar (belki daha fazla) damlattım sonra yapıştırdım fanı bide temizlerken eski macunu nasıl temizlesem iyi olur öncekini kazımıştım
Kazımak mı ? kazımak hiç ama hiç iyi bir yol değildir, kazırken işlemcinin üzerini çizersen bile sıcaklığın artışına sebebiyet verirsin. Macunu peçete ile sil, gerekirse az birşey peçeteye alkol damlat o şekilde kolayca çıkar. Biraz cesaret ister tabii yapman için teşvik etmeyim seni :) zımpara ile işlemcinin üzerini zımparalarsan yani ayna gibi yaparsan daha çok soğutursun.
quote:
quote:
quote:
quote:
Kazımak mı ? kazımak hiç ama hiç iyi bir yol değildir, kazırken işlemcinin üzerini çizersen bile sıcaklığın artışına sebebiyet verirsin. Macunu peçete ile sil, gerekirse az birşey peçeteye alkol damlat o şekilde kolayca çıkar. Biraz cesaret ister tabii yapman için teşvik etmeyim seni :) zımpara ile işlemcinin üzerini zımparalarsan yani ayna gibi yaparsan daha çok soğutursun.
zımpara işi aklıma yattı gerçi zımpara fazla olur bi küçük polisaj işimi görür
Zımparalanmış işlemcinin garanti dışı kaldığını belirteyim.
quote:
Orijinalden alıntı: AnilOzaydin
Zımparalanmış işlemcinin garanti dışı kaldığını belirteyim.
garanti diye bişe kalmadı zaten 4 yıl oldu nerdeyse
O zaman sorun yok
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme