Şimdi Ara

SUNUCU KABINI (9U) KASA OLURSA (Resimli mesimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
3.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun zamandır @Amfibi abimizin yaptıgı full pleksi kasayı kullanmaktaydım. En Ufak ısınma-sıkışma problemi yaşamadan hava sogutma ile hayatıma devam ediyordum.

Gelgelelim ne zamanki su sogutmaya gectim o gün kasa yetmez oldu. Askere gitmeden önce ellemeyecektim ama dayanamadım. 150 TL ye sııfır siyah yan kapakları açılabilir sunucu kabini bulunca dayanamadım.

Şubat ayının ilk haftalarına kadar bitirmeye çalışıyorum. Önce kasanın alacagı yol ardından iç yerleşimi sizinle paylaşmaya çalışacağım.
    Aklımdakileri 3 boyutlu çizime dökmedim çünkü biraz doğaçlama çalışacağım.

Özellikle belirtmek isterimki aklınıza gelen her öneri için şimdiden teşekkür ederim. Paylaşın uygulamaya çalışayım.

Malzemeler:

9U sunucu kabini (45 cm derinliğinde olan modelden kullandım. 50 ve 60 seçenekleri de vardı ama 45 yeter gibi.)
    1 adet sabit sunucu kabin rafı. (üzerine anakart plakası konularak kullanılacak.)
    Dremel. (muhtelif kesim işleri için.)
    Sleeve çorapları. (zaman darlığından kullanamayabilirim yardımınız rica.)

Oem parçalar:

Gigabyte X58 UD7 Rev 2.0 (standart kuzey koprusu su blogu ile kullanılıyor)
    Core I7 950 (Koolance 360 su bloğu)
    Leadtek GTX 580 (EK full su bloğu)
    Zotak GTX 580 (EK full su bloğu)
    MCP 655 pompa EK özel kafa ile beraber.
    EK 360 radyator
    dış 12 iç 10 mm silikon su boruları
    CD DVD icin harici model düşünüyorum.
    HDD SSD falan
    Alphacool LCD ekran sıcaklıklar için.

Gelsin ilk resimler o zaman.

Öncelikle anakartı üzerine koyacagım sunucu rafını yerleştirdim. Resimdeki rafın sabitleyicisi olarak 40 cm lik iki adet u profil işimi gördü
    Baya sağlam birleşme noktaları ve pullar beklediğimden daha dirençli

Güç kaynağı dikey veya yatay sıgabilecek şekilde yüksekli ayarlaması yapıldı.

Anakart rafını tutan civata somun pul üçlemeleri

Anakart sağ tarafa yakın olacak çünkü sol tarafta pompa ve rezervuar yerleşimi yapılacak

Dremeli ilk defa kullandım. Sol alttaki ufacık kalmış taş komple anakart boşlugunu açmak için kullanılmıştır. Sanırım henüz çok iyi değilim

Bugun akşam anakart plakasını sabitleyip yarına çektiğim diğer resimlerle beraber görüşmek dileği ile.

SUNUCU KABINI (9U) KASA OLURSA (Resimli mesimli) SUNUCU KABINI (9U) KASA OLURSA (Resimli mesimli) SUNUCU KABINI (9U) KASA OLURSA (Resimli mesimli) SUNUCU KABINI (9U) KASA OLURSA (Resimli mesimli) SUNUCU KABINI (9U) KASA OLURSA (Resimli mesimli) SUNUCU KABINI (9U) KASA OLURSA (Resimli mesimli) SUNUCU KABINI (9U) KASA OLURSA (Resimli mesimli) SUNUCU KABINI (9U) KASA OLURSA (Resimli mesimli)

• güzel görünüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: king0653

güzel görünüyor
    Teşekkürler. Son dakika güncellemesi kesilen yerler icin ince fitil buldum. Nasıl sabitleyecegimi düşünüyorum.
  • Takip
  • dun akşam plan dışı bir iş sebebi ile kasayla ilgilenemedim bu akşamki güncellemelerle görüşmek dileğiyle.
  • Güncelleme-

Kasada iytiyacım olan açıklıkların kesilmesi devam ediyor. 360 lık radyatorun tavana asılması için gerekli pencere acıldı. Ayrıca anakart tepsisi icin gerekli sabitleme delikleri acıldı.
    En son mesajımda belirttiğim kenar fitilleri ise beklediğimden güzel oldu.
    Sırada PSU ve Harddiskleri barındıracak olan alt katın yerlesimi ve PSU icin pencere acılması kaldı. Ardından temizlik ve montaja başlayacağım.

Bu arada ufak bir uyarı
    DREMEL KULLANIRKEN: GÖZLÜK ELDİVEN KULLANMANIZ GEREKLİDİR. CANINIZI YAKMAYIN SONRA.

Anakart arka pencere için fitil uygulama. Montaj biraz kaba kuvvet gerektirdi ama iyi oldu kendi kendine çıkmıyor. Hatta ben çeksemde çıkmıyor

Radyatör için açılan pencere

Yakın plan

EK Rad ve Arctic fanlar

Dremel ile kesim yaparken ortalıga fazla metal tozu dagılmasın diye ufak su terazisindeki mıknatısı kullanmak iyi oldu

SUNUCU KABINI (9U) KASA OLURSA (Resimli mesimli) SUNUCU KABINI (9U) KASA OLURSA (Resimli mesimli) SUNUCU KABINI (9U) KASA OLURSA (Resimli mesimli) SUNUCU KABINI (9U) KASA OLURSA (Resimli mesimli) SUNUCU KABINI (9U) KASA OLURSA (Resimli mesimli)

• 150TL ye 9u mu ? valla süper denk gelmiş ben olsam bende alırdım valla hocam güzel bir planlama yaptıysan 10 değil 11 numara kasa olur şu g5 leri satabilirisem banada ayarlayalım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • takip ++
  • quote:

Orijinalden alıntı: [juggernaut]

150TL ye 9u mu ? valla süper denk gelmiş ben olsam bende alırdım valla hocam güzel bir planlama yaptıysan 10 değil 11 numara kasa olur şu g5 leri satabilirisem banada ayarlayalım

Aynen oyle oldu istanbul avrupa yakasinda ureticisinden aldim. Kalite cok iyi degil acikcasi ama yan kapaklarida acilabilen model icin 2 mm kalinliginda bu fiyata bulmasi zor oldu. Bugun biraz daha devam edecegim bakalim umarim guzel olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• PSU icin montaj boslugu. Yerine karar vermem 1 saatimi aldi. Kablolar biraz fazla ortada kalacak sanirim

• Gecici kurulumu yaptim yerlesim neredeyse hatasiz oldu. Ince ise girismeden once ihtiyac listem;
    1- serit led (mavi ve uv)
    2- rezervuar (20 cm yuksekliginde max)
    3- yan kapaklarin degisimi icin plexi
    4- rezervuar montaji ile birlikte hortumlarin tekrar ayarlanmasi
    5- psu nun sleeve yapilmasi (malzemeler var
    ama kablolari sokemedim zorlayip kirmak ta
    istemedim bakalim nasil becericez?
    6- psu ve hdd olan alt kati kapatmak aklimdan geciyor koyu siyah plexi ile ama cesaret edemedim
     SUNUCU KABINI (9U) KASA OLURSA (Resimli mesimli) SUNUCU KABINI (9U) KASA OLURSA (Resimli mesimli) SUNUCU KABINI (9U) KASA OLURSA (Resimli mesimli)

• bence daha iyi bir planlama yapabilirdin. ama içine böyle siniyorsa hayırlısı olsun
  • quote:

bence daha iyi bir planlama yapabilirdin. ama içine böyle siniyorsa hayırlısı olsun

önerilere açığım
  •  SUNUCU KABINI (9U) KASA OLURSA (Resimli mesimli)

Çok ferah olduğu için vga/lar ve cpu için ayrı ayrı radyatör kullanılabilir. sürücü yuvalarının olduğu bölümde saç kesilip işlenerek sürücü boşlukarı açılabilir, kalan soldaki kısma silindir rez. lardan 2 adet kullanılarak her blok için farklı renk sıvılar kullanılabilir. hortumlar gözükmesin diye köşe profillerin içine iteleyip silikonlandıktan sonra kısmen gizlenebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [juggernaut] -- 27 Ocak 2014; 16:42:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ImHoteb

quote:

bence daha iyi bir planlama yapabilirdin. ama içine böyle siniyorsa hayırlısı olsun

önerilere açığım

emeğine saygı gerek,biryerlerden başlamadan olmaz,olmaz.
  • quote:

Gecici kurulumu yaptim yerlesim neredeyse hatasiz oldu. Ince ise girismeden once ihtiyac listem;
    1- serit led (mavi ve uv)
    2- rezervuar (20 cm yuksekliginde max)
    3- yan kapaklarin degisimi icin plexi
    4- rezervuar montaji ile birlikte hortumlarin tekrar ayarlanmasi
    5- psu nun sleeve yapilmasi (malzemeler var
    ama kablolari sokemedim zorlayip kirmak ta
    istemedim bakalim nasil becericez?
    6- psu ve hdd olan alt kati kapatmak aklimdan geciyor koyu siyah plexi ile ama cesaret edemedim
    quote:

güzel mekan kurmuşsun

• quote:

Çok ferah olduğu için vga/lar ve cpu için ayrı ayrı radyatör kullanılabilir. sürücü yuvalarının olduğu bölümde saç kesilip işlenerek sürücü boşlukarı açılabilir, kalan soldaki kısma silindir rez. lardan 2 adet kullanılarak her blok için farklı renk sıvılar kullanılabilir. hortumlar gözükmesin diye köşe profillerin içine iteleyip silikonlandıktan sonra kısmen gizlenebilir.

Üstadım detaylı çizimin çok hoşuma gitti. Teşekkür ederim. Yan kapağa ayrı bir radyator ekleyip iki ayrı pompa ile ekran kartı ve işlemciyyi iki ayrı renk sıvı ile ayırmak süper fikir. Hatta ikinci radı da üst uüzeye monte edebilirim kenarlar boş kalır pleksi ile hem önden hem yanlardan görünmesi güzel olur kasanın. Yalnız tek endişem anakart su blokları ve iki tane 580 çok agır bir yapı oluşturuyor. Sırf o yüzden anakartı dikey koymak istemiyorum.

Rezervuar bulurbulmaz hortumları kısaltıp kabloları da sleeve yaptıgımda biraz daha fikrine ihtiyac duyacagım gibi.

• Teşekkürler. Aslında baya eski modcuyum ama hiç buraya ekleyecek kadar degerli gormedim modlarımı. Eski compaq yatay kasalardan htpc yaptım, ibm thin client i komple soyup yeniden içini doldurdum falan ama hepsi gözümde çok dandik göründü. Bu sefer acele etmeden temiz bir iş çıkarmaya çalışıyorum.
  • king0653 kullanıcısına yanıt
    Mekan aslında sadece pc odası. bu odada cok fazla malzeme var burda paylasmak istedigim. Odaların paylasıldıgı konuda yeni bir mesajım görülebilir heran ama önce bi toplamam lazım odayı. malum bekar evi
  • quote:

quote:

Üstadım detaylı çizimin çok hoşuma gitti. Teşekkür ederim. Yan kapağa ayrı bir radyator ekleyip iki ayrı pompa ile ekran kartı ve işlemciyyi iki ayrı renk sıvı ile ayırmak süper fikir. Hatta ikinci radı da üst uüzeye monte edebilirim kenarlar boş kalır pleksi ile hem önden hem yanlardan görünmesi güzel olur kasanın. Yalnız tek endişem anakart su blokları ve iki tane 580 çok agır bir yapı oluşturuyor. Sırf o yüzden anakartı dikey koymak istemiyorum.

Rezervuar bulurbulmaz hortumları kısaltıp kabloları da sleeve yaptıgımda biraz daha fikrine ihtiyac duyacagım gibi.

Hocam yukarıdaki resimde anakartın yaslanacağı saçın sağ ve sol yanında 2 adet gri profil görünüyor onlar muhtemelen galvaniz profil. Onların üzerine gelerek kapatacak şekilde yada arasında kalacak şekilde 2mm demir saç kestirip oralara kaynaklatabilirsen kaya gibi olur ve ağırlıktan korkmana gerek kalmaz

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.