Karbüratörlü araç sahipleri hangi tip benzini kullanıyorsunuz acaba? Süper benzin (Kurşunlu) hala bulunabiliyor satan istasyonlar var hala, bazı istasyonlar da kurşunsuz süper satıyor onun yerine. Bunlardan hangisini kullanmak gerekir? Ben bulabilirsem süper alıyorum opet veya PO'dan. BP ve Shell'de kurşunsuz süper satılıyor. Araç 91 corolla, aslında normal benzinle çalışıyor, süper benzin için motorda ayar değişikliği yapılıyormuş diye duydum bu konuda bilgisi olan var mı?
bende 92 doğan var kurşunlu kurşunsuz normal süper farketmeden ne koysam gidiyo motora bi ayar falan yaptırmıyorum belki avans ayarı gerekebilir
çok ciddi bir fark olmadığını söylediler bana. bende renault9 aracımda süper benzin kullanıyordum. devamlı da shellden alırım. benzin aldığım bayide bir süre daha super plus satışı devam etti,6 ay önce kaldırdılar. shell müşteri hizmetlerine bildirmiştim durumu,araç için sorun olmayacağını söylediler.bilmem ne derece doğru...
walla ben bulamıyorum süper benzin. mecburen kurşunsuz kullanıyorum. ama problem çıkarırmı bilemeyeceğim...
90 yılından sonraki tüm karbüratör ve enjeksiyonlu motor sistemleri kurşunsuz benzine uyumlu yapıdadır..o yüzden özellikle süper benzin aramanızın bir anlamı yok..90 öncesi modeller için süper benzin yerine kurşunsuz benzin kullanmakta bir sıkıntı yaratmıyor..sonuç olarak aracınızın marka ve modeli ne olursa olsun 95 oktan kurşunsuz benzini hiç sorun yaşamadan kullanabilirsiniz...
94 broadwayimiz vardı, kurşunsuz alınca çekişten düşüyodu özellikle uzun yolda. yıl önce sattık. Kurşunsuza gelmiyodu, bir keresinde 98 oktan koydurmuştuk giderken süper gititk arabayı durduramadk ama dönüşte ıkındı durdu yolda..