Şimdi Ara

Superb active & Civic elegans (Yaş 29)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Superb active otomatik dizel ile civic elegans otomatik lpg arasında kaldım. (Fiyat farkı 22 bin TL)

Öncelikle şunu belirteyim ikisinin farklı segmentte araçlar olduğunun farkındayım. Size danışmak istediğim konu;

1) Superb active pek tercih edilmiyor anladığım kadarıyla. Tercih edecek olursam satmakta zorlanırım gibi. Çünkü biraz maddi geliri iyi olan insanlar tercih ediyor ve bu nedenden dolayı active yanaşmıyorlar. Tercihleri donanımlı bir araç oluyor.

2) Fiyat farkı, birkaç ufak tefek donanım fazlalığı ve hitap ettiği kesim nedeniyle civic daha çabuk elden çıkartılır düşüncesindeyim.

3) 29 yaşındayım bu nedenden dolayı superb emanet (babasından almış takılıyor imajı) gibi durmasını pek istemiyorum. Ayrıca evliyim ve küçük bir oğlum var.

4) Şehir içi kullanım, park v.s. için civicten daha çok sıkıntı çıkaracağını düşünüyorum. Uzun yolda tartışmasız superb !!

5) Değer kaybı hakkında pek fikrim yok.

Yardımcı olabilir misiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben superb alırdım. 22 bin başta çok gibi dursa da biri dizel d segment, diğerinin tüplü c olduğunu düşünürsek uygun fark. Sürüş rahatlığı, akıclık, ara hızlanma gibi konularda superb kesinlikle daha tatminkar olacaktır. Civic tarafında donanım artısı var ama bana göre aradaki segment farkı çok daha önemli. Superb de can sıkacak kadar boş araç değil neticede. 2.elde de civic bir tık hızlı olacaktır.

Evlisiniz çocuğunuz da var, babasının arabasını almış damgası yemezsiniz. Ayrıca zevkler ve renkler konusuna giriyor bu iş biraz da. 20-25 yaşında biri de zevkine hitap ediyor diye superb alabilir. Konfor ve kalite farkı da çok fazla neticede.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Super B elbette, isterse dedesinden almış desinler .
  • Ev planım olmasa aracımı satıp alacağım ilk araç Super B test etme ve ya kiralama şansın var ise denemeni öneririm, gülerek ineceksin araçtan.
  • Anneme dizel oto style paket Superb aldım. Araba cidden güzel ve çok geniş.

Yaşım 33, Adana'da oldukça ben kullanıyorum. Kimse de bu emekli arabası vs demedi. Sıkıntı olmaz size de :)

Araç fazla geniş olduğundan, yoğun şehiriçi kullanımında sıkıntı. Park yeri konusu da öyle.

Bizim araç yayla-Adana arası bol bol kullanılıyor. İki evde de otoparkımız olduğundan rahatız.

Size şehiriçi kullanım, otopark vs durumları göz önünde bulundurarak tercih yapmanızı tavsiye ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiziksel intibana bağlı bu senin, çocuksu bir tipin varsa tabiki babanın arabasını almışsın gibi duracaktır ama değilse durmaz. Önemli olan böyle gözükmesinin senin umrumda olup olmadığı. Böyle bir tercih hakkım olsa benim umrumda olmazdı dışarıdan nasıl göründüğüm ve Superb alırdım, ıvır zıvır donanım o kadar önemli değil, temel güvenlik ve konfor donanımları olsun yeterli.
  • 1- bu öngörüyü bmw 5, mercedes e serisinden itibaren yapabilirsin. ondan öncekiler için geçerli değil. superb otomatik dizelse eğer donanım seviyesi bağımsız 2. eli çok güçlü

2-madde 1'de söylediklerime binaen superb otomatik dizelin 2. eli çok iyi olacaktır. civic'in 2. eli de güçlüdür tabii.

3-artık orta yaşlı sayılırsın, sıkıntı yok, hem çocuğun da var.

4-passat kullanıyorum. park asistanı çok başarılı. fazla yanaşırsan frene bile basıyor. superb'de de aynı asistanın olduğunu varsayarak sıkıntı yok diyorum.

5-superb d sınıfında en çok satan 2. araç. otomatik-dizel passat ve superb 2. elde çok iyidir

ben eğer pasat alamasaydım superb dizel-otomatik alacaktım. superb'nin en düşük donanım seviyesi bile iyi bence. passat'tan tek eksisi direksiyondan vites kulakçığı yok ki doğrusu onu 1-2 defa denemek için kullandım. gereksiz. özellikle arka koltuğu aileni çok memnun edecektir. bagajı da arka koltuğu da muazzam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2016 Toyota Auris Active
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Superb için fiyat almış mıydınız?

Dün biri dizel otomatik superb style 156, comfort için 163 bin fiyat paylaşmıştı. Doğuş esenyurttu galiba.

• Süperb dsg ise alma, mekatronik arızası meşhurdur, şanzıman 100 bin görmez..
  • quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Superb için fiyat almış mıydınız?

Dün biri dizel otomatik superb style 156, comfort için 163 bin fiyat paylaşmıştı. Doğuş esenyurttu galiba.
    evet ama hatırlamıyorum fiyatları. sanırım superb'de fırsat araçları bitmemiş daha. 156'ya otomatik d sınıfı dizel araç. çok iyi bir fırsat eski kur araçları bitmeden. param yetmeseydi direk superb otomatik dizel alacaktım. içi passat'tan da geniş.
  • 500 km kadar dizel oto prestige paket 1.6 tdi dsg kullanmistim.Comfort passatdan cok daha keyifli gelmisti(highline passat kullanmadim bilmiyorhm)

Buyuk arac sevdigim icin beni rahatsiz etmedi, hatta su an sirket araci kullanmasam kesinlikle dizel oto superb tercih ederdim.(Benim de 1 cocugum var ve bagaj haliyle lazim oluyor)

2. Elde superbler de gayet satiliyor, active donanjma takilmayin, araclar o kadar zamlandi ki bundan sonra active donanimi bile arar olacagimiz icin kimse donanima bakamayacak

• active superb de klimatronik ve hız sabitleyici yoksa alınmaz. 150bin lira para ver, zırt bırt klima ayarıyla oynamak zorunda kal...
  • İmzamdaki birinci aracım olan Passat'ı 23 yaşındayken aldım.1.5 sene kullandım.

26 yaşımda İmzamdaki 3. Araç olan İnsignia'yı aldım.

Hiç kimse de yadırgamadı. İhtiyacım neyse onu aldım.

Şimdiki ihtiyacım da Polo.

Yarın bir gün 7 kasa olursa yaşıma bakmadan alırım.

Kime ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhanc64 -- 8 Ekim 2018; 23:22:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilteris_

active superb de klimatronik ve hız sabitleyici yoksa alınmaz. 150bin lira para ver, zırt bırt klima ayarıyla oynamak zorunda kal...
    otomatik klimada da kağıt üstünde dereceyi ayarla git dersin ama kazın ayağı öyle değil işte. elle müdahale gerekiyor sık sık.
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Valla ben 23 dereceye ayarlıyorum daha da dokunmuyorum. Hızını falan hepsini kendisi ayarlıyor iç mekandaki duruma göre. Otomatik klima büyük kolaylıkmış onu anladım.

Tabi üşüyorsan veya terlediysen dereceyi değiştirirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 9 Ekim 2018; 16:21:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

otomatik klimada da kağıt üstünde dereceyi ayarla git dersin ama kazın ayağı öyle değil işte. elle müdahale gerekiyor sık sık.

Alıntıları Göster
    Ya klimanız bozuk ya da yanlış kullanıyorsunuz.

17 derece yaparsanız donarsınız tabiki elle müdahale gerekir.

Yazın 24, kışın 22 derece full otomatik moda ayarlar, cam çok buğu yaparsa 30sn liğine buğu önleme tuşuna basarım. Onun dışında klimayla oynamam, ihtiyaç olmuyor.

Aracımda çift bölge otomatik klima var. (peugeot 308 allure)

• Benim yaşım 21, Superb de şahsi arabam. Dediğiniz gibi oluyor, hatta ben babamın diyorum. Dar yerde yaşıyorsanız park sıkıntı, gittiğiniz yerde park yerinizin de olması lazım. Boyutlarından dolayı şehir içi ağırlıklı, tek kullanıyorsanız gereksiz geliyor bir süre sonra. Sırtınızda sürekli yük çantası var ama içi boş. Ama ben kalabalık gezerim, uzun yol ağırlıklı kullanırım diyorsanız bulunmaz nimet, bagajı doldur doldur bitmiyor. Gerçekten çok konforlu ve yol tutuşu da iyi. Ses yalıtımından memnun olmuyorlar Superb sahipleri genelde, ben hiç eksikliğini hissetmedim. Her özelliği ile C sınıfının üstünde onu hissettiriyor bence.

Bende Civicle Superb arasında kalmıştım, Dizel Manuel Civic fiyatına Dizel Otomatik Superb bulunca aldım. Pişman değilim araba yol gittikçe şımartıyor resmen.

Alabiliyorsanız Comfort'a çıkın xenon farları yeter. 163'e İstanbul'da veriyorlar diye duydum. Hatta ben 7-8000 liradan kaçıp Comfort almıştım Style alsam çok daha iyi olurmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilteris_

Ya klimanız bozuk ya da yanlış kullanıyorsunuz.

17 derece yaparsanız donarsınız tabiki elle müdahale gerekir.

Yazın 24, kışın 22 derece full otomatik moda ayarlar, cam çok buğu yaparsa 30sn liğine buğu önleme tuşuna basarım. Onun dışında klimayla oynamam, ihtiyaç olmuyor.

Aracımda çift bölge otomatik klima var. (peugeot 308 allure)

Alıntıları Göster
    13-14 senedir otomatik klimalı aracım var. son iki aracımda çift bölge, son aracımda da üç bölgeli klima var (zaten birden fazla bölge varsa otomatiktir). hiçbir zaman 17" yapmadım ama dediğim gibi dış havanın durumuna göre (19-24 arasında değişiyor) oynama ihtiyacı hissediyorum sık sık. bazen fan hızını beğenmiyorum bazen de dereceyle oynuyorum. sabit derece beni rahatlatmıyor, gün içi bile değiştiriyorum.

klima açıkken zaten ön camlar buğu yapmaz. çok soğuk havalarda çok çok seyrek gereken bir özellik o.

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Valla ben 23 dereceye ayarlıyorum daha da dokunmuyorum. Hızını falan hepsini kendisi ayarlıyor iç mekandaki duruma göre. Otomatik klima büyük kolaylıkmış onu anladım.

Tabi üşüyorsan veya terlediysen dereceyi değiştirirsin.
    13-14 senedir otomatik klima kullanıyorum ama arada oynuyorum. stilo'da daha az müdahale ediyordum. eğer egea'nın kliması da stilo ile aynıysa o da iyidir.

vw'nin kliması bence onunki kadar iyi değil, vw'de daha fazla müdahale ediyorum. passat'ınki golf'ten 1-2 tık daha başarılı görünüyor, tekrar bir yaz gelsin bakalım...
  • Kesinlikle Superb.

Civic'in full paketi olsa belki yine düşünülür fakat bu durumda düşünmemek gerekir.

Ayrıca yaşlı arabası değil Superb. Gayet dinamik çizgilere sahip bence.

Keyifle binmeniz temennisiyle...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.