Teknik olarak almanızda bir sakınca yok ama fttb sistemlerde muhtemelen sistemden 200 mbit max limit tanımlamışlar, switch kapasitesi veya binadaki kullanım durumuna göre kullanıcı bazlı limit belirliyorlar. Hg255s modeli 1 gbit'e kadar hızlara destek veriyor fakat 200 mbit üstü hızlara wifi6 modem tanımlamışlar sistemden bu nedenle paket geçişinin tamamlanması için mutlaka wifi6 modemlerden birinin aktif edilmesi şart. Bende de hg255s var 200 mbitten 500 mbite geçiş yaptım hızım anında 500 mbit oldu kullanmaya başladım fakat paket geçişini ertesi gün wifi6 modemi aktif ettikten sonra yaptılar. Yani wifi6 modem kullanmak şart bu paketlere tam geçiş için. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 5 Haziran 2022; 19:15:30 > |
Superonline 1000/50 - 500/50 (9. sayfa)
-
-
Bulundugum lokasyonda turk telekom ve superonline evin icinde sonlanan fiber var fakat ben su superonline a bir turlu guvenip bu paketlerden alamiyorum. Turk telekom uzerinden Turk.net kullaniyorum o da maksimum 100mbit verebiliyor. Ama yuklu yuksuz yurt disi ping sonuclari oldukca memnun edici. Superonline icin yok soyle sansur yapiyor boyle bilmem ne yapiyor diyorlar asmanin bir yolu var mi acaba onlari? Turknet asiri yogun anlarda bile dalgalanmiyor acikcasi. Superonline’da basima ne gelir bilemedigimden cesaret edemiyorum. Aylik ortalama 2TB kullanimim var. 100 ustunde bir hiz guzel olur dusuncesindeyim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba,
Superonline fiber 200/20 tvplus kullanıcısıyım. 3 senedir süren bir aboneliğim var.
Öte yandan evde bir nvr cihazına bağlı poe switch vs özenerek kurduğum bir ip kamera sistemim de var. Uzunca bir süredir sorunsuzca kullanıyordum ta ki 31.05.22 gecesine dek..
Statik ip sahibi değilim ama bu cihazlar p2p özelliği ile nvr cihazı üstündeki qr kodu tarayarak uzaktan izlemenize olanak veriyor.
Tüm kablolamalari bağlantıları vs kontrol etmeme rağmen sorun görmüyorum ancak p2p bağlantısı sağlanamıyor. Üreticinin önerdiği herseyi de kontrol ettim. Superonline i aradım birseyi mi değiştirdiniz p2p engelleyen diye yanıt alamadım modemi resetlediler...
Acaba cgnat a dahil ettiler ve artık p2p bağlanmıyor olabilir mi? Su an 10 lu ip var modem arayüzünde.. önceden nasıldı maalesef hatırlamıyorum.
500/20 1000/20 ye geçsem düzelir mi cgnat olayı (eger ondan kaynaklaniyorsa tabi) yoksa el mecbur statik ip ye mi geçeceğim?
Benim için çok önemli bu sistem ama 1 haftadır izleme yapamıyorum disardan.. sadece İnternal wifi den Evin içinde izleyebiliyorum..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
cgnat'a dahil olma ihtimaliniz yüksek, cgnat havuzundayken p2p ve benzeri özel protokollere bağlantıda problem yaşanıyor diye hatırlıyorum.
Statik ip alımı yapıp deneyebilirsiniz statik ipte kullan öde sistemi mevcut alım yapıp ertesi gün iptal ederseniz 1 günlük ücret yansıyor faturaya.
-
Statik ip olmadan superonline tam bir çöp olduğu için her tarife/kampanyaya 30 lira statik bedeli ekleyip hesap edin. 200 mbit + tv + statik olarak 202 lira ödüyorum.
Simdi gigabite geçsem 280 lira olacak. Simdilik gerek yok kalsın.
-
ipv6 ya geçse superonline bu sorunlar (cgnat) düzelir mi?
-
Evet düzelir ama ipv6’ya geçişin daha zamanı var.
Tek başına operatörün geçmesi yeterli değil komple tüm isplerin büyük sağlayıcıların da geçmesi gerekiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ipv6 hayallerini çook ötelemeniz gerek. 10-15 sene daha var en az hadi geçiyoruz demeye
-
10 ile başlıyor modemde, dışarıdan 176 ile başlıyor. Cgnat devam ediyor hocam.
-
Ben de o zaman bir deneyeyim statik ip ile fark oluşuyor mu, ping ve hızlarda.
-
Valla bende fiyatlar artar endişesiyle 500 MB hıza geçiş yaptım. Hali hazırda 100 MB kullanıyordum. 2 TV+ 175 TL ödeme yapıyordum.
500MB olan pakete ise toplam 230-240 TL civarında fatura ödeyeceğim. En önemlisi 2024 haziran ayına kadar taahhüt var. Bu arada Wİ-Fİ 6 modemde geldi..
Sizce iyi yapmış mıyım?
Not: Modemi kurmaya gelen arkadaşlar fiyatların artacağını söyledi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enrique Iglesias07 -- 6 Haziran 2022; 11:43:46 >
-
Kampanya şartlarında
Mevcut Turkcell Superonline müşterilerinin yeni nesil WiFi 6 modem talep etmesi durumunda, tüm vergiler dahil 125 TL modem yeniden kurulum ücreti tek seferde faturaya yansıtılır. WiFi 6 modem kullanım ücreti kampanya fiyatına dahildir.
yazıyor. Ben mevcut kullanıcıyım. Wifi 6 modemim yok. Bu tarifeye geçersem aynı modemle devam edersem (Zte modem var). 500mbit hız alabilecek miyim? Wifi6 modem için neden ekstra 125₺ ödeyeyim ki?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
1 gbit'te alırsınız fakat sisteme o şekilde tanımlamışlar wifi6 modem yoksa paket geçişi yapılamıyor. Hız artışı oluyor fakat tahahütlü paket aktif olamıyor.
-
Anladım hocam adamlar tam şark kurnazı. Yani illaki wifi6 modem alıp ekstra 125₺ ödeyeceğiz öyle mi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Maalesef öyle.
Aldıkları 125 tl'de modem ücreti değil servis ücreti. Modem ücretini paket fiyatına dahil olarak 12 tl şeklinde alıyorlar.
-
Bu TV+ sisteminin bir özelliği var mı ekstra?
Turksat uydusundaki kanallardan bir ekstrası yoksa millet niye para veriyor buna?
-
Belgesel kanalları, film kanalları falan var. Durdurup geri sarma vs.
Merhaba 200 mbit uplink taktrımıştım 1000 mbite geçiş yaptım ama hızı alamıyorum.. Bugün ekip gelip uplinkmi yada Swiçmi karar verecek
Hız testi Mobil telefonda mı hcoam 5ghz telefon ile denermisiniz. Bende 300 çıkıyor 1gb hızım var
Bugün bağladılar, aşağıdan önce çatıya oradan daireye kablo getirdiler 1-1.5 saat kadar sürdü halletmeleri. 500/20'ye geçtim, telefonda multi speedtest ilk denemem 660 falan verdi 5GHz ile. Şimdilik memnunum bakalım.
edit: ilk patlak: kablonette rarbg tarzı engelli çoğu siteye ekstra bir şey kullanmadan girebiliyordum, superonline'da hangi dns'i kullanıyorsunuz? 1.1.1.1 vb. çalışmıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chronotide -- 6 Haziran 2022; 17:6:59 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X