acaba bu paketlerde Cgnat yok mu halen kesin bir cevaba ulaşamadık. fakat sizin dediğiniz gene önemli bir bilgi. aynı adreste daha önce cgnat ile kullanıp yeni abonelikle bu pakete geçince cgnat olmaması acaba bu paketlerde cgnat yok mu diye düşündürdü. ama en önemlisi cgnat ile kullanıp abonelik değiştirmeden bu paketlere geçenler. acaba onlarda cgnat kalktı m halen net bir cevaba ulaşamadım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 4 Haziran 2022; 22:51:30 > |
Superonline 1000/50 - 500/50 (8. sayfa)
-
-
Dün geçtim 500 mbit tarifesine modemim hg255s idi, yine cgnattaydım 100'lü ip aldım, bugün modem değişikliğim gerçekleşti. HG8245X6-10 modem takıldı cgnat devam ediyor yine 100'lü ip aldım değişen bir şey yok yani. Platin üyelerin cgnatta olmama durumu artık geçerli değil alayını sokuyor cgnat'a.
-
teşekkürler bilgilendirme için. birazda şans faktörü var gibi yukarıdaki arkadaşın dediğine göre. özellikle yeni aboneliklerde. aynı lokasyonda cgnat ile kullanıp yeni abonelik açtığında cgnat olmadığını söyledi. aslında benimde taahhüt bitine 2 ay var. aboneliği kapattırıp macera arasam mı? kaybedecek ne olabilir? en kötü tekrar cgnat ile sol kullanacağız eskisi gibi.
-
Evet şans işi havuz sistemine göre sistem aboneleri cgnata sokup sokmamaya karar veriyor ama eni sonu herkes giriyor.
Önceden mesela sadece anlık aktif ipv4 bloğu az kalınca rastgele sokardı modem restartlar çıkardınız, sonrasında alt paketleri tamamiyle geçirdiler, bir ara güvenli interneti açınca çıkıyordunuz onu da kapattılar şimdi artık ipv4 sayısının çok az kalması ve ipv4 fiyatlarının çok yükselmesi nedeniyle herkesi mümkün mertebe cgnat'a sokuyorlar, yeni aboneliklerde girmeme durumu da muhtemelen cgnat havuz sisteminin belli aralıklarla abone datalarını güncellemesi kaynaklı, muhtemelen bu abonelerde bir süre sonra cgnat'a girecektir.
-
100 mbps fttb kullaniyorum aradim 1000 mbps istiyorum dedim 500 mbps bile veremediler ama 200 mbps verebiliyorum dedi ne alaka ise madem kutudaki portlar max 100 mbps verebiliyor nasil 200 teklif edebiliyor anlamadim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çok iyi ya biz halen 25 mbps
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Üç dört sene önce bende de aynı şekilde modem resetledikçe cgn ve cgn olmayan ipler arası geçiş yapardı. Artık hiç cgn vermiyor. Belki bölge ile alakalıdır. Ama cgn olduğu zaman da port açamamak dışında hiçbir eksisini görmüyordum.
Dün 1000mbite geçiş yaptım. 928 mbit download 18 mbit upload görüyorum. Torrentte 65 mb indirme gördüm. Taahhüt 1 sene inşallah sıkıntı yaşamam.
-
Cgnat olup olmadığını nasıl anlayabiliriz? DSL iken bakabiliyordum da SOL'de nasıl bakıyoruz?
500 Mbps'ten 1000'e geçtim bende
Ben de bugün 1gbit için başvurdum . Max 100mbit verebiliyoruz GPON bölge değil dediler ne yazikki. İşin komik tarafı türk telekom da superonline da sitenin altına fiber getiriyor. Biri devamına bakır kabloyla vdsl diğeri de 100mbit switch takmış Allah akır fikir versin ne diyim zamanındaki vizyonsuzluklarının sonucu .
-
İkiside öyle yaptıysa sorun büyük ihtimal site yönetimindedir. Bina içerisinde dikey imalata izin vermemişlerdir.
-
Sanmıyorum site içi yapılanma çok iyi yönetici de çok açık biri. Her daireye giden boş kanallar var sonradan olabilecek şeyler düşünülmüş. Bu bahsettiğim altyapılar 10 yıllık en az bayadır var. Olsa olsa eski olmasıyla alakalıdır diye düşünüyorum.
-
Az önce ben de aynı cevabı aldım. 3 gün önce aradığımda 200 lük pakete geçebilirsiniz demişti. Az önceki ise max 100 alabilirsiniz 200 lük pakete geçseniz bile dedi. Bi kere daha arasam max 50 diyecekler diye korkıyorum valla. Beklicez artık altyapı değişmesini.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Modem arayüzünde wan ipi kısmında 10 veya 100 ile başlayan bir ip almışsa cgnattasınız demektir.
Dışardan ip sorgulama yaptığınızda genelde 176'lı normal ip görünürsünüz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 5 Haziran 2022; 13:31:52 > -
modem arayüzündeki ip adresinizle fast.com,speedtest,whatsmyip gibi sitelerde gördüğünüz ip aynı değilse cgnat altındasınız.
modem arayüzünde genellikle 10.x.x.x ve 100.x.x.x ile başlıyor ipler.
-
işin komik tarafı ülkede fiber adıyla yalan satıyorlar. şu zamanda sadece 100mbit'e kadar destekleyen şeyin fiber olmaması gerekir . sırf altyapıya fiber kablo geliyor diye .. son kullanıcı olarak beni başka şeyler bağlamaz.
-
500'e geçiş yaptım bende, yakında kurmaya ararlar heralde. Sabit ip için google'da baktım kaç liraymış diye, sonucun altında cache 5 TL aylık, sayfada 30TL. :) Bi sabit ip için bu kadar vermekte koyuyor ancak Plex tarzı şeyler için çok iyi oluyor.
Başka bir yolu yok mu bunun?
-
Yok maalesef. güncel ücreti 29.90 tl.
Son 2 yılda 4 kez zamlandı, 10 liraydı bundan birkaç sene önce.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 5 Haziran 2022; 17:51:28 > -
Bi sabit IP için bu kadar ödemek saçmalık resmen. Evden çıksam Plex server'ıma bağlanamıyorum..
-
hocam siz bilgili birine benziyorsunuz
ben apartmanda oturuyorum b tipi altyapıdan var 200mbps alabiliyorum ben aradıgımda 500 veya 1000 alamazsın diyor, ben anlamadım bu switchler 100 ve 1000 lik değil mi? 200 alan nasıl 500 yada 1000 alamaz acaba bilmediğimiz bir şey mi var?
birde bu paket değiştirme işlemi sırasında hg255s değiştmek istemiyorum ben kendimi routerımı kullanıyorum köprü olarak hg255s in 1 gbps girişi var zaten wifisinide ben kullanmıyorum acaba modem değişmeden paket yükseltilebiliyor mu?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X