Şimdi Ara

Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
1.142
Cevap
56
Favori
87.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zaten telekom altyapısından fiber hizmet alıyordum. Twitter videolarını oynatmıyor, Teams toplantılarına bağlanmıyor. 15 gündür sorunu çözemediler. Mobil tarifedeki interneti bitirdim bunların yüzünden. Bir de arkadaşını getir kampanyasından indirimim vardı, saçma bir bahaneyle iptal ettiler. Sinirlendim gigafibere başvurdum. Türkiye'de gerçek fiber falan bana ütopik geliyor. Babamın evinde Turknet'in gigafiberini de denedim, günlük kullanımda hiçbir farkı olmuyor. Düşük ping vs derdim olmadığı için erişim engelinin minimum olduğu, stabil 50 mbps bile bana yetiyor.

• Türknet VDSL kullanıyordum. FC24 online oynarken ping değerlerim 40 civarı oluyordu. Superonline fiber binama gelince geçiş yaptım. 1000 megabitlik paket kullanıyorum. FC24'de ping genelde 50 sabit oluyor. Akşam üzeri yoğun saatlerde 60 civarı oluyor. Ping problemini çözmek mümkün mü ?

Kullanıcı adımın şifresini forumdaki rehberden yararlanarak kırdım.

Superonline tarafından verilen modemimde direk gpon girişi vardı. Terminal yoktu.

İkinci el HG8010H V2 üzerinde Superonline yazan ONT terminali satın aldım.

Kendi modemimi taktım ve erişim sağlıyorum bu problemi çözdüm.

Ping probleminin çözümü yok ise bu sıkıntı.  

Keşke Türknet fiber getirseydi.

• DonanımcıAhmetD kullanıcısına yanıt

Bulursan haber ver diyeceğim ama mümkün değil çünkü sorun değil yani daha doğrusu bilerek yapıyorlar çözülebilecek durum değil

ping sorunu işin en kolay görünür kısmı Ping sorunu diğer sorunların yanında çok masum kalıyor sorunlar birbirini tetikliyor diğer sorunları getiriyor mesela oyunda adamı vurduğunu sanırsın bi bakmışsın sen ölmüşsün

superonline önceden ucuzdu espirisi vardı bazı şeyler belki duruma göre kullanıcıya göre görmezlikten gelinirdi vpn ile bi şekilde çözülürdü vpn lerde yasak ve masraf vpn masrafı vs derken diğer iss fiyatlarına geliyor

araya vpn gireceğine diğer iss larını tercih ederim kendi adıma konuşam gerekirse

bir de vpn ler yasaklanıyor yıllık alıyorsun elinde patlıyor yani yasaklanıyor düne kadar aylık yıllık olarak pahalı vps alıyordum

boşuna uğraşma modem gpon vb ürünlerde değil sorun

10 aboneden 6-7 i memnun değil

yanlış anlaşılmasın söz konusu Süperonline olunca Süperonline fiber yerine alt yapı iyiyse vdsl daha iyi rahatlık özgürlük sansür engelleme vb konusunda herkes bunu söylüyor seninde dediğin gibi insanlar artık böyle söylemeye başladı vdsl daha iyi Süperonline fiberinden diye

bu arada bu konuyla ilgili müşteri hizmetlerini aradın mı   gülüyorum sen anla ve senden de duymak istiyorum yaptıkları rezillikleri ama kabaca özetleyeyim speedtest yapıp sorun yok efendim  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 14 Ekim 2024; 14:43:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sahilli S kullanıcısına yanıt

Müşteri hizmetlerinden önce şifremi istedim vermedi, bizde dahi gözükmüyor dedi. Sorun yok ben kırdım dedim, mümkün değil dedi. Kendi modemimi kullanıyorum, tanımaz imkansız dedi. Ping sorunundan bahsettim oyunları suçladılar. Keşke Türknet kendi alt yapısını kursaydı. Bir sürü müşteri kaybettiler. Dört yüz dairelik site ama Türknet maalesef umursamadı.

• DonanımcıAhmetD kullanıcısına yanıt

sup şu an kendi ayağına sıkıyor şu an günü kurtarıyor ama şikayetçi kullanıcıların sayıları artıyor yani abone konusunda yükseliş vardır elbet ama ilerleyen yıllarda ciddi abone kaybı yaşayacak hatta ufaktan başladı

Puhahaha   asla kabul etmiyorlar hatta şöyle olay yaşadım abone olduğum ilk aylarda sürekli arıyordum müşteri hizmetlerini ve müşteri hizmetlerine göre sansür engelleme vb sorunlar yok ama eve gelen ekiplere göre var abi vpn kullan diyor

müşterine hizmetlerini istediğin kadar ara ve sorunu farklı kişilere detaylı veya detaysız anlat hatta ne anladığını sor heh tamam o sorun işte vs de ama speedtest yapıp sorun yok diyor :)))))))

dediğim gibi 10 aboneden 6-7 i memnun değil

çok çok nadir şanlı kullanıcılar yok değil var onlar memnun

ben çoğunluğa bakıyorum

ilk 3 ayım her gün sürekli müşteri hizmetlerini aramakla geçti

bi tecrübemi daha anlatayım ilk 3 ay sansür engelleme yüzde 90 aşırı kısıtlama var güvenli internet kapalı hatta birkaç kere statik ip alıp denedim Telegram da canlı sesli sohbet yapamıyordum yapınca 10-20 saniye sonra sesle kesiliyor engelleniyor bağlantı kopuyor

vpn i açınca düzeliyordu

evdeki 3-5 telefon 1-2 PC ile böyle aynı ürünler aynı yazılım aynı her şey

vdsl den Süperonline fibere geçtiğim an başladı

aynı ürünlerde mobil veri veya başka iss ile sorun olmuyor

4-5 ay sonra düzeldi yani Süperonline nın kullanıcıya sansür engelleme yüzdesi 60 a kadar düştü artık vpn olmadan telegramda canlı sesli sohbet yapılıyor bu arada Telegram falan yasaklı falan değil

şu an Süperonline nın sansür engelleme yüzdesi hadi düşük diyelim yani 30-50 arası diyelim bu bile şu an kullanılabilir değil her kullanıcıya göre değil

youtube instagram film video gibi basit kullanıcılar için uygun olabilir ki bu tür kullanım içinde fiber fazla artık fiber var diye kullanıcılar yükleniyor yeni ürünler alıyor online oyunlar oynuyor daha doğrusu oynamaya başlıyor ama Süperonline fiberin engeline takılıyor

böyle bunları söyleyenlere trol yalancı vs diyorlar Süperonline sahibi bile bunlar kadar savunmuyor  

hadi ben bir şeyleri biliyorum vpn açmayı kapatmayı vs vs ama evdekiler bilmiyor evdekilerde kötü oldum yoksa ben bir şekilde idare ederim sorunun kaynağı Süperonline fiber olduğunu anlayana kadar emin olana kadar 3-6 geçti bu süreçte evdekilerde kötü oldum

evdekilere anlattım yapamadılar ki yapmak bilmek zorunda değiller gittim keenetic modem aldım vpn aldım modeme kurdum ayar yaptım evdeki x telefon x bir şey bağlanınca vpn ile bağlanıyor o ilgili şeye

bunları kimse almak yapmak zorunda değil

bakın burada kısa bir video paylaştım

https://photos.google.com/share/AF1QipMM4WtNAwahf1ewVjB5x8mLKrQZR0h05vcG_qVffmnOmMSKbX3pITm-FzH80HPAkg?key=YzdDWWxyNG5yRndCWjJoM1lKVEZtb1R1ZmFBSkpB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 14 Ekim 2024; 15:25:50 >

• VPS üyeliğimi şimdilik askıya aldığım için an itibarı ile ilk kez 99 TL'ye Statik IP aldım. 91 bloğuna düştü. Normalde 39ms ping olan oyun server'ı 44.5ms'e çıktı. Herhangi bir başka değişim yok gibi. Eski IP CGNAT değildi, ama 151'li ve farklı il gösteren IP'idi. Halen captcha sorunu var.

Biraz daha test yapıp geri dönüş yapacağım bu yoruma.

İlk izlenim olarak, çöp. VPS kat kat daha iyi.

Yan ilçedeki akrabamda IPv6 tanımlı, oradaki deneyimim çok daha iyiydi. Ve FTTH'idi orası ama IPv4 CGNAT'di (25 Mbps). Ben ise FTTB (100 Mbps).

• Alphonsus kullanıcısına yanıt

ağ ve rota berbat olduğu için ağ dışı nokta atıyorlar. beyni çalışan bir network mimarı çalışmadığı için paraonline da hem hız hem ping hem de çıkış sıkıntısı yaşanıyor.

• SomeoneWhoCares kullanıcısına yanıt

Ben şahsen bilerek yaptıklarına inanıyorum. En son sürüm, Rusya, Çin ve Kuzey Kore'yi kıskandıracak sansür, routing ve DPI ürünlerini kullanıyorlar. Huawei ve ZTE ile özel anlaşmaları var, çok derinlere inan anlaşmalar. Sadece müşteriye gelen çöp plastik modemler için değil o anlaşmalar.

İnternet ne kadar kötü ise, internet özgürlüğü ne kadar kısıtlı ise, vatandaş da o kadar gelişmemiş, bilgisiz ve çaresiz olur.

Sonuçta asıl emirlerin nereden geldiğini ve SuperOnline'ın kimler tarafından kontrol edildiğini hepimiz biliyoruz...

Çoğu kişi hatırlamaz ama bir zamanlar SMS ile PPPoE kullanıcı adı ve şifrenizi öğrenebiliyordunuz. Ne hikmetse ortalama Gezi Parkı olaylarına yakın tarihlerde bu sistem ortadan kalktı... İlginç, değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 14 Ekim 2024; 16:38:34 >

Otomatik kurulumlar gelmeden önce ADSL modemlerde PPoE kullanıcı adı ve şifremizi kendimiz giriyorduk; o şifreyi de bize TTNET kendisi veriyordu zaten, kendi modemimizi de kullanabiliyorduk.

• SuperOnline hemen işe başlamış...

Süperonline her zaman hazır zaten abone olduğun an yani elini veren kolunu kaptırıyor

hayatın normal akışında da arka planda sürekli engelliyor sansürlüyor frenliyor kullanıcısını

Asıl mesele bu zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 23 Ekim 2024; 21:10:51 >

Superonline ile ne ilgisi var tüm Türkiyede yok sosyal medya

https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/tusasa-teror-saldirisinin-ardindan-sosyal-medya-platformlarina-erisim-2261036

• guguk kullanıcısına yanıt

Superonline sansürü en katı uygulayan, yeni sansür teknolojilerinin denendiği adetâ devletin pilot İSS'si.

SuperOnline'da "premature engelleme" problemi var. BTK'nin bile haberi olmadan sansür uyguluyorlar.

Hükümet veya BTK çıkıp yarın "Erişim engelini SuperOnline'da çalışan saygı değer arkadaşlarımızın yardımı ile hemen ülkece devreye soktuk" deseler şaşırmam.

Ne ilgisi mi var? İlgisi çok var. Erişim engelli olmasına rağmen diğer ISP'ler yalın DNS değişimi, DoH, DNSCrypt, DoT, ECH, Warp, vb bir sürü kolay şeyler ile halen girebiliyor. Burada ise tek çözüm VPN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 23 Ekim 2024; 22:50:51 >

Yasak işte, sen diyorsunki yasağı diğer firmalarda kolay deliyorum ama superonlineda delemiyorum   yasak olduğu için olabilirmi. İlla gireceksen kur vpn gir okadar zor değil. Ben vpn ile rahat rahat giriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guguk -- 24 Ekim 2024; 7:37:4 >

Hocam galiba siz yanlış konudasınız, konu başlığını okumadınız, konuyla alakanız yok, veya direkt "farklı" politik görüşlere sahipsiniz. 41 sayfa var tabii sizi suçlamıyorum.

Yasak? Biz burada genellikle politik nedenlerden dolayı internet özgürlüğünün elden alınmasına, sansüre, parasını verdiğimiz hizmeti alamamaya karşıyız. Tabii siz bunlara "Ok" olabilirsiniz. "Yasak var hocam girme diye var zaten" bakış açınız varsa zaten biz hiçbir zaman aynı fikirde olamayız siz gibilerle.

Bu kadar para verip üstüne VPN/VPS ödememiz gerekli.

@Alphonsus Siz bilirsiniz tabii ama kibarca ifade etmek gerekirse kendisi "superonline" denilince dikkate alınacak biri değil. Bir şey bildiğini de yok zaten, laf salatası yapıyor.

Hocam konuyu yanlış yerlere çekiyorsun sen daha ne yazdığından haberin yok ben neden yazmışım, bir oku istersen. Ben yasağı savunmuyorum ki sen superonline yasak getirdi diyorsun yani diğer firmalarda serbestte superonline yasak getirmiş gibi yazmışsın. Bende yasak işte superonline getirmedi tüm iss lerde yasak onu anlatmaya çalışıyorum. Hemen politik nedenler, siz yasak seversiniz gibi yapıştırmalar yapmak hoş değil. Yasağın hepsine karşıyım.

Kusura bakmayın yanlış anlaşılma olmasın. Ama konu başlığının içinde "Ultra Katı" olmasının sebebi bu zaten. 41 sayfa cevap olmasının sebebi de bu. Yoksa normal internet altforumunda paylaşırdık. Burada tartıştığımız şey SuperOnline'in, Huawei ve ZTE ile olan anlaşmaları, en derin seviye DPI yapmaları, diğer yerli ISP'lerde yasaklar kolayca aşılabilirken burada aşılamaz olması.

Zamanında WireGuard protokolünü komple yasaklamış bir ISP'den bahsediyoruz.

Konumuz SuperOnline, o yüzden buradayız. Siz "Sanki SuperOnline dışında kimse yasaklamamış" demeniz konuyla alakasız. SuperOnline'ın yasaklaması ile başka ISP'nin yasaklaması arasında dağlar kadar fark var. Biz de 41 sayfa bunu tartışıyoruz zaten. Olayın teknik ve sosyopolitik nedenlerini ve çözümlerini. Yoksa keyfi değil.

Tekrar kusura bakmayın, yanlış anlaşılma olmasın. Ama konu sansür olunca SuperOnline'dan daha beteri yok...

Dün akşam, bildiğim kadarıyla sosyal medyaya yasak getirilmedi, sadece yavaşlatıldı. Yine bildiğim kadarıyla SOL kullanıcıları sosyal medyaya hiç giremedi. Ben mesela ttnet ile girebildim. Sadece resim-videoların yavaş yüklenmesi sorunu ile karşılaştım.

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.