Yukarıdaki arkadaşların dediği gibi ping sorunu,sansür,yavaşlık sizin için sorun değilse sansüronline kullanabilirsiniz. Şubat ayı gelse de kurtulsam diye bekliyorum VDSL 100 mb > Sansüronline 1gb |
Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi (45. sayfa)
-
-
Tam da sizin yazdığınız durumu yaşıyorum.
Superonline 500/50 var evde,
İkinci internet olarak gittim VDSL aldım 100/20 Comnet.
Dünya varmış öyle diyeyim.
Günlük kullanımda tamamen vdsl kullanıyorum.
-
Süperonline fiber yerine vdsl kullanın daha iyi bakın yanlış anlaşılmasın başka firmanın fiberi için demiyorum Süperonline fiberi için diyorum vdsl falan kullanın daha iyi ve Süperonline nın alt yapısını bile kullanmayın kullanırsanız sansürden engellen sorunlarda kaçamazsınız kurtulamazsınız
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bana 1 gigabit internet tanımlandı, hız testi yapıyorum 500 çıkıyor... Dün de 800 çıkmıştı. Altyapım destekliyor, kablolar yeni döşendi, ethernet bağlantım var, wifi 6 modemim var, sorun benden kaynaklı değil.
-
-
Speedtest anlaşmalı olduğu İSSlerin hız testi sonuçlarını şişiriyor; başka hız testleri de deneyin derim. testmy.net'i tavsiye ederim.
-
ayıpsın hemen denedim ekliyorum buraya xD
-
buda linki inanmazsın diye.
-
Hız testlerinde uçuyor kaçıyor zaten yani Süperonline yani sansürle sorunlu firmayı övmeyin önermeyin
Bu konu başlığı ve içeriği yeterli bazı şeyleri anlamak için
technopat sosyalFiber internet bağlattıktan sonra mermiler gitmiyorhttps://www.technopat.net/sosyal/konu/fiber-internet-baglattiktan-sonra-mermiler-gitmiyor.2986383/#post-23283670
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 14 Kasım 2024; 10:11:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İkinci internet bağlatırken herhangi bir sorun yaşadınız mı hocam?
-
Yok hocam, altyapılar(biri fiber diğer Vdsl) zaten farklı olduğu için sorun yaşanacak bir süreç olmadı.
Comnet'ten vdsl aldım,
Online başvuru yaptım, sözleşme onayını da zaten e-devletten yapıyorsunuz. Ben akşam başvurdum ertesi gün öğlen 11 gibi Ttelekom görevlisi aradı, kutudan bağlantıyı yaptım dedi,
Hemen ardından kullanıcı adı ve şifre SMS olarak geldi, modemi taktım devam ettim.
Gayet sorunsuz bir süreçti.
Ama tabi but tip şeyler lokasyonla çok alakalı, şans işi biraz.
-
edit
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liang -- 17 Kasım 2024; 15:31:12 > -
şimdi superonline ekibi geldi de bilgi aldım. IPv4 sabit bir IP, modem resetlediğinde değişen bir IP modeli. whatismyip sitesinde çıkan IP, IPv4 bağlantısı olarak adlandırılıyomuş. eskiden internete bağlandığımızda IP miz bizim PC ipimiz internete bağlandığımız IP idi.
artık yeni dönem de IPv6 denilen, uzunca karakterlerden oluşan 234asasd:340234sdfdsfg:342043 gibi sık sık kendini yenileyen bir IP dönemine geçmişiz. heralde kademe kademe yenileniyo bu sistem herkes ilerleyen dönemde bu sistemin içine girecek. tabi IPv6 kullanıımı için bazı özellikler de gerekiyo heralde, fiber olması lazım sanırım, güncel bir modem olması lazım vs gibi. bazı güvenlikli sitelerde kullanıcının IP sinde sürekli değişim olduğu için onun oturumunu sonlandıracak. benim yaşadığım sorun bu yüzdenmiş.
bir alternatif önerdiler. olur mu bilmiyorum. IPv4 özellikli eski bir modem satın alırsam, çünkü yeniler hep IPv6 özellikli sanırım, birbirleriyle bağlayarak heralde oluyormuş. nası olduğunu anlattılar da pek anlamadım. onu aldığımız zaman bakarız. ya da router dediler sinyal güçlendirici aletler var bunu kullanarak bu sorunu çözebilirmişim.
kullanıcıya bir tercih sunun isteyen IPv4 kullansın isteyen IPv6 kullansın. yani IPv6 özellikli birisi istediği taktirde IPv4ü kullanabilmeli. yok mu hiç bilgisi olan.
-
Ben vdsl aboneliğimi ipat etmeden süperonlineye abone olmayı düşünüyorum. Süperonlineden memnun kalmazsak abone olduğumuz pakete göremi cayma bedeli hesaplanıyor?Bu konuda bilginiz varmı?
-
Alıntı
metni:kullanıcıya bir tercih sunun isteyen IPv4 kullansın isteyen IPv6 kullansın. yani IPv6 özellikli birisi istediği taktirde IPv4ü kullanabilmeli. yok mu hiç bilgisi olan. @liang Hangi üstün zekalı bunun için eski modem almayı önerdi, malum ISS'nin çalışanı mı? Modemden ayarları tümden kilitlememişlerse DualStack'ı "IPv4 Only" yapınca ve onaylayınca kapanır üstad.
Eğer sadece PC'den kapatmak işinizi görecekse aşağıdaki gibi kapatın "OK" basın.
-
ya dostum hiç sorma şimdi araştırdım modem arayüzü biraz karışık ona ellemedim ama PC'den dediğin gibi IPv6 tek tıklamayla ordaki tiki kaldırarak kapatılıyormuş. kapattım ve sorun çözüldü. az önce müşteri hizmetlerini tekrar aradım fırça çektim. hem müşteri hizmetlerine hem de evime kadar gelip de bana yanlış bilgi veren arkadaşa. ya bu basit bilgiyi nasıl bilemezler. ya eleman IPv6 kapatılmıyo böyle kullanmak zorundasınız dedi. sabit IP diye bişey yok dedi. kardeşim sabit IP parayla satın alınabilen bir hizmet. böyle bişey yyok nasıl diyebilir. şu yukarda yazdığım mesajlara utandım da kimse görmeden sileyim dedim. görmüşsün sende zaten fırça çekmişsin. inan bunların yanlış yönlendirmeleri yüzünden çözüm uzadı. çok basit bir bilgiyi bilgisizlikleri yüzünden 3 günde yine kendim çözdüm. olayı anlamaya çalıştım günlerce aslında olayı anlamışım o bunların bilgisizliği yüzünden olayı çözümlendirememişim. neyse ya.
hayır sitede bilgi vermiyo. yazılımcı ekipsin IPv6 ile bağlandığımı söylüyosun desene kardeşim IPv6 yı git kapat. modem arayüzünden kapanıyo de ya da bilgisayardan kapanıyo bi dene de. valla çok sinirliyim :)))
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liang -- 17 Kasım 2024; 15:31:31 >
-
@liang Utanılacak bir durum yok üstad, kimse bunları bilmek zorunda değil zaten. Benim lafım sizi o yanlış yönlendiren kendini bilmezeydi zaten. Geçmiş olsun diyelim. :)
-
süperonline kullanıcısıyım sansür durumundan dolayı pc ye giren çıkan her veri sansüremi maruz kalıyor ? Mesela online oyun oynarken aldığım ve gönderdiğim verilerin filtrelerden geçmesi gibi. Bu durum benim online oyunlar da pingin normal düzeyde olmasına rağmen sanki gecikme varmış gibi bir durum söz konusumu ? online oyunlar oynarken keyif almıyor sürekli kolay ölüyor zor öldürüyorum.
-
Süperonline aşırı derecede filtre uyguluyor her şey kontrolden geçiyor haliyle sansür kısıtlama haliyle sorunlara neden oluyor
Mesela şu konuyu okuyun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X