bir kere abone olduğunuzda, çıkmak isterseniz, baya sağlam rakamlar ödetirler. Cayma bedeli olarak değil de, "kurulum hizmeti bedeli olan tüm vergiler dahil 2000 TL, aktivasyon bedeli olan tüm vergiler dahil 600 TL" gibi çeşitli adlarla çıkardıkları bedelleri ödersiniz, kaçarı yok. Üstüne de kullandığınız ay kadar (ya da sözleşme bitmeye yakınsa, sözleşme bitimine kalan ay kadar) aylık 890TL'de sözde kampanya indirimini de ödersini. yani 2 ay kullanıp iptal etseniz 2000+600+(2ay*891) = 4382 lira ödersiniz. Paketten pakete değişir rakamlar. Aşağıdaki örnek linkteki sayfadan inceleyin. Sözde 1500 liralık paketi 900 indirimle 600'e satıyorlarmış, yerseniz. www.turkcell.com.tr Fiber’de 1000 Mbps Fırsat Kampanyası https://www.turkcell.com.tr/kampanyalar/ev-interneti-fiber-kampanyalari/fiberde-1000-mbps-firsat-kampanyasi?source=CMS&place=campaigns_category |
Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi (46. sayfa)
-
-
Kafam karışıyor.Olumlu olumsuz herkes bir şey yazıyor.100 mbps vdsl de 55 mbps yukarı alt yapı desteklemiyor. Santrale 319 mt uzaklıktayım.Hat zayıflamam fazla ,iç tesisatı elden geçirdim başkada yapabileceğim çok fazla bir şey yok.Evde ve çevrede kullanıcı sayısı artınca vdsl internette zaman zaman yavaşlama oluyor.35 mbps vdsl yi yıllarca kullandım.Benim işimi fazlasıyla görmüştü. Vdsl dende kötü olmaz sanırım.1 yıl kullanmayı göze alıp fibere abone olacağım. En kötü ihtimal 1 yıl kullanırım.Veya + vdsl alırım.Sonunda ölüm yok.
1000 mbps ye başvuru yaptım biraz önce aradılar bugün ekip gelip bağlayacakmış.
https://m.superonline.net/tv-plus/tv-plus-kampanyalari/evde-tv-plus-keyfi-kampanyasi/1000-mbps
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 19 Kasım 2024; 15:12:28 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hocam bahsettiğiniz konu benim derdimi anlatıyor.
-
tam olarak aynı kafayla aldım sonuçta fiber yani dedim ve şuan sabah sabah sebepsiz yere twitch videoları açılmıyor yan sekmeden vpn denedim direk acılıyorlar.. hergün sebepsiz bişeyle karşılaşıyorum 1 yıl kullanır atarım dedim suan 2. ayımdayım malesef 10 ay daha kullanıp kapatacağım tt vdsl cok daha başarılı :( ama hız olarak evet 100.. 1000 gibi hızları alıyorum. beni en rahatsız eden yanı gece 2 ila sabah 6 arası internet sebepsiz nedensiz yere kesiliyor arayıp söylüyorsun yok öyle bişey 30 gündür hiç bağlantın kopmamış diyorlar haftada 2-3 gece oluyo en az
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 20 Kasım 2024; 9:42:14 > -
Özellikle En başta ben hep söylüyorum 2 yıldır ama dinleyen yok
superonline dan fiberi internet alacağına vdsl kullan daha iyi
geçmiş olsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hız olarak değil açıkçası, ayrıca tamamen bölgesel hala 1500 metreden vdsl alan insanlar var ben ankarada 2400 metreydim sonradan kabin geldi körü körüne gömmek haksızlık olur
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
An itibariyle 2017’den beri varolan aboneliğimi iptal ederek, bu bataklıktan kurtuldum. Darısı başınıza :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Şirketime uzaktan bağlantı yapmak için FortiClient VPN kullanmam gerekiyor, fakat beyefendiler engellemişler. Neymiş VPN yassakmış
-
10 gündür 1000 mbps süperonline fiber kullanıyorum.Eternetle 940 mbps leri gördüm.Telefonla da 800 mbps hızları görüyorum.55 mbps vdsl den sonra ilaç gibi geldi , gayet güzel.Benim ihiyacımı fazlasıyla görüyor.Şimdilik memnunum,umarım böyle devam eder.
-
Süperonline nın sansürü engellemesi kullanıcıyı kısıtlaması farklı olay yani 1000 MB hız alıp almaman önemli
Speedtest yapınca uçuyor kaçıyor zaten maksimum performans gösteriyor hatta 100-500 MB hız arası paketi olan kullanıcılar speedtest yaparken testlerde uçuyor kaçıyor paketi 100 MB olan kullanıcı test yaparken 200-300 gösteriyor hadi abartmayayım 150-200 MB arası gösteriyor
Bu konuyu okursan ve okuduğunu anlarsan meseleyi öğrenirsin Ama özetle Süperonline arka planda çok fazla süzgeçten kontrolden geçirdiği için mesela Cs go veya valorantta pingler yüksek oluyor paket kaybı oluyor bir de aynı ip no dan yani cgnat üzerinden aynı ip no 50-100 kişi bağlanınca diğer sorunlar ortaya çıkıyor mesela oyun içi server sunucuya girememe veya adamı vurduğunu sanırsın bi bakmışsın sen ölmüşsün
Mesela atıyorum x bi firma internet servis sağlayıcısında x bi site engelli değilken veya daha iyi performans verirken Süperonline da giremeyebilirsin
En basiti Süperonline da DNS ler engelli vpn ler engelli BTK dan izinli izinsiz kafalarına göre engel sansür uyguluyor ha bu arada sansür engel derken +18 değil
Neyse zamanla öğrenirsin anlarsın senin maceran yeni başladı
Sen o yüksek hızları YouTube video film instagram vb basit şeyler kullanırken faydalanırsın ki bunlar yüksek hızlara gerçek yok yani kafadan Süperonline sorunlarıyla karşı karşıya gelmeden boşuna yüksek hızlı paketi almışsın boşuna biraz daha fazla fiyat ödeyeceksin
Zamanla öğrenirsin şimdi sen hiçbir şeyin farkında değilsindir daha
https://www.technopat.net/sosyal/konu/turkcell-superonline-bazi-sitelerde-yavas-indirme-yapiyor.3500124/
technopat sosyalFiber internet bağlattıktan sonra mermiler gitmiyorhttps://www.technopat.net/sosyal/konu/fiber-internet-baglattiktan-sonra-mermiler-gitmiyor.2986383/#post-23283670
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 30 Kasım 2024; 23:24:43 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yine ne oldu bu adamlara. Maç felan mı var yine? Ankara/Demetevler yine hız sürünmeye başladı. Sayfalar yüklenmiyor. Komşularda ve yan binalarda da aynı... :S
Edit: Speedtest sunucuları geç bulmaya başladı. Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın. İyice düşürdüler kaliteyi!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 1 Aralık 2024; 19:54:11 > -
İStanbuldayım ping Avrupa sunucuları 450 ye çıktı hiçbirşey anlamadım. Birşeyler dönüyor yine.
-
Superonline o kadar hızlı ki sayfalardaki resimler yüklenemiyor...
Edit: IP değişin arkadaşlar. Sorun IP havuzlarından kaynaklanıyor. Belli IP havuzlarındaki ping'i düşük bloklara çöken kullanıcılar maalesef altyapıya yüklenip şişiriyor. Bunlar altyapı yatırımı felan yapmazlar. Anlık olarak oyun oynamıyorsanız geçici olarak IP değişip sorunu çözün...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 1 Aralık 2024; 21:13:9 > -
arkadaslar 100 mbps sınırsız kullanıyorum..
laptopla wifiye bağlıyken şu değerleri alıyorum..
normal mi acaba
-
IP ile alakası yok. Statik IP, para verene bile eziyet çektiriyorlar. Örnek, ben. Kasıtlı olduğu için öyle IP bloğun değişince kurtuldum diye bir şey yok. 5-10 ping için zaten uğraşmaya değmez. Sonuçta routing berbat, ping düşük olsa bile bir faydası yok. Bu sansürün dünyada eşi benzeri bir tek Çin, Kuzey Kore'de var. Yavaşça oraya doğru gidiyoruz zaten.
VPS alın. Kendiniz WireGuard kurun. Ben statik IP başka nedenlerden ödüyorum, yoksa tıraş olduğunu bende biliyorum.
Altyapı da yetersiz falan değil. SuperOnline'da çok başarılı mühendisler çalışıyor. Zaten o yüzden en ileri sansür var. Kasıtlı olduğu için sanki sistem kaldırmıyor, güç yetmiyor, çökme var, ağırlık var gibi izlenimlere kapılmasın kimse. Bilerek yapıyorlar. Abone sayısını altyapıya daha masraf harcamadan arttırmaya çalışıyorlar her çeyrek. Bu da ne demek, mevcut müşterilere sansür ve yavaşlatma uygulayıp sistemin yükünü olabildiğince minimize etmek. Zaten bu yüzden İstanbulda en merkez ve eski fiber semtlerden birinde oturmama rağmen inatla FTTH veya gigabit switch koymuyorlar. Masraf olduğu için.
Ferrari ile olabildiğince yavaş gitmek gibi düşünün. Araba istese gider ama, yakıt masrafını düşürmek için yapıyorlar. Minimize costs. Sonra çeyrek sonu hissedarlara güzel bir tablo sunmak için.
Her şey paradan ibaret. Zaten bu hükümette ne bekleriz ki...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 2 Aralık 2024; 16:55:35 >
-
Ethernet portu varsa kablo ile 90-100 arası alıyorsanız WAN konusunda sıkıntı yok demek. Wi-Fi için normal bir hız. Uzaklık, menzil, router gücü, cihazdaki Wi-Fi kartı, GHz ve bant genişliği gibi bir sürü etken performansı etkiler.
-
cevap için teşekkür ederim..
evet kablo ile 90/100 arası oluyor, denedim..
sıkıntım şu aslında, 10 güne kadar problem yoktu..
10 gün önce teknik ekip geldi, eve dönüştürücü taktılar..
10 gündür kopmalar oluyordu, modemde arıza ışığı gün içinde yanıyordu..
bugün yine geldiler, taktıkları dönüştürücüyle oynadılar biraz,,
tamam diyip gittiler..
şu ana kadar kopma olmadı, fakat hız sanki biraz düştü gibi..
en azından ben öyle algıladım.
ilk defa hız testi yapmak zorunda hissettim..
-
Modemdeki Wi-Fi kanalı değişmiş olabilir. Auto veya farklı kanallar deneyin. 40 veya 80MHz bant genişliği deneyin. 5GHz veya 6GHz ve 802.11ac veya 802.11ax kullanın. MUMIMO gibi bir ayar varsa açık olsun. Modemi evin orta kısmına koyun.
Telefonunuza Wi-Fi analyzer aratıp popüler güvenli bir uygulama bulun ve yükleyin. Sonra komşular ne kadar yakın, hangi kanalları kullanıyor bakın. En boş kanal ne ise onu seçin.
-
Son 3-4 gündür istanbul'da akşam vakti 8 gibi internet hızı yavaşlayan var mı, geceye kadar böyle sürüyor. Dün yine bi tık iyiydi, bugün hiçbir şey yapamıyorum hızım sanki 1mbit gibi ama hız testinde 100 çıkıyor. Her site yavaş açılıyor, oyunlar full pingli ve indirme hızım 600kb falan oluyor. Neti bir tek ben kullanıyorum, ilk defa müşteri temsilcisine bile bağlanamadım yoğunluktan dolayı diyor, sanırım cogu kişi problem yaşıyor herkes temsilciye bağlanmaya çalışıyor, benimle mi ilgili diye çözmeye çalışıyorum ama. Bi talep falan oluşturayım demiştim, şuan hiçbir şekilde kullanamıyorum 1mbit falan alıyorum hızı.
-
Hocam aynı sorunu yaşıyorum inanılmaz bir yavaşlatma var. Bazı sayfalar kağnı gibi açılıyor , oyunda ping 1000 i geçti. Ama hız testinde 60,70 çıkıyor inanılacak gibi değil.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X