Evet şuan çok kötü durumda özellikle, rezaletler ya. |
Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi (47. sayfa)
-
-
gerçek hızınızı görebilmek için yurtdışı sunucularla tesp yapın.
fast.com
veya
speedtest.nette frankurt, londra, paris gibi lokasyonlarla. (muhtemelen protokolü algılayıp yüksek hız gösterecektir size)
-
Hız yüksek ama sunucularda daraltma var.Bf5 Alman serverında Ping 1400 oldu. Oynamak değil yürümek bile imkansız.
-
Ne oldu bir olay mı var durduk yere daraltma uygulanmaya başladılar hiç bir şey yapılamıyor.
-
Süperonline her zaman sorunlu zaten bazen sorunlar aşırı artınca göze batıyor
En iyi olduğu zamanlarda bile abartısız diyorum arka planda 7/24 sansür engelleme kısıtlama vb sorunlar var zaten
Fiber falan olduğuna aldanmayın alt yapı iyiyse vdsl daha iyi bunu söylerken Süperonline nın fiberinden bahsediyorum diğer fiberlerden değil çöp Süperonline sorunları aşmak için vps vpn falan alıp masraf ediyorsunuz düne kadar çok göze batmıyordur Süperonline fiyatı uygundu ama artık fiyatı uygunda değil vdsl alt yapınız iyiyse maceraya hiç gerek yok -
An itibari ile düzeldi, yaklaşık 1 saat sürdü. Canlı destekleri çok yoğundu uygulama üzerinden bağlanamadım. Daha sonra denediğimde canlı desteğe bağlanma seçeneği bile yoktu artık ne derece şikayet aldılarsa çözüldü hemen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kage. -- 2 Aralık 2024; 22:17:24 > -
Arkadaşlar, belli IP aralıklarında sorunlar var. Özellikle PING süresi düşük aldığınız aralıklarda aşırı abone yüklenmesi olunca patlıyor Superonline. Ben dün IP değiştim, rahatladı. Zaten dün akşam saatlerinden beri sorun var ve kaynağı belli değil. Yine dün akşam saatlerinden beri Turkcell Ankara Speedtest lokasyonu geç yanıt dönmeye başlamıştı, bugün öğle saatlerinde test alamaz hale gelip tırtladı. Yaklaşık 5 saat kadar önce devredışı bırakmışlardı ki ne hikmetse diğer konulardan birisine yazdım az önce düzeltmişler :D Bir haltlar var yine anlayamadım... Muhtemelen buralarda dolaşan firma çalışanı arkadaşlar şu hizmet kalitenize bir el atsanız artık nasıl olur?
-
Genellikle maç saatlerinde yapıyorlar diye düşünüyorum, iptv vb. hatları engellemeye çalışıyorlar düşüncesi oluştu bende ama yaş kuru fark etmeden herkesi yakıyor bunlar. Normal vatandaşın ne suçu var?
-
Var var buralarda Süperonline çalışanı veya çalışanı olmadığı halde firma sahibinden fazla önerenler övenler hatta yapanlar var
ha bi de sen ben gibi Süperonline nın sorunlarından bahsedince doğruları söyleyince trol yalancı diyenler var
bazılarını gönderdik terk etmek zorunda kaldı bazıları gitti geri geldi bazıları gitmiş gibi yaptı
hatta daha ilginici diyeyim aylar önce yine Süperonline nın sorunlarından bahsediyorum yazıp Çiziyorum üyenin birisi geldi mesaj yazdı ya ben bu forumda 10 yıldır buralardayım böyle sorunları ilk defa okuyorum dedi
bulursam ekran görüntüsü paylaşırım
yine diyorum Süperonline çöp en iyi durumda bile arka planda sansür engelleme kısıtlama vb sorunlar var zaten olmadığı gün yok zaten kafadan cgnat havuzundayız statik ip de zamlanmış 150 tl falan mı ne olmuş 100 tl idi öncesinde 50 tl falandı ki aylık 150 tl ye vpn vps al daha iyi
-
Daha önce başka bir arkadaş daha belirtmişti bunu. Siz söyleyince şimdi aklıma geldi. Dün de galatasaray maçıyla birlikte birkaç yabancı takımın maçı da varmış galiba. Muhtemelen ondan yaptılar. Tuhaftır ki IP değişince düzeldi. Bu da belli IP havuzlarındaki şişmeyi dolaylı olarak da ilgili cihazlardaki altyapı yetersizliğinden dolayı yüklenme tezini güçlendiriyor. Ya bilerek bu cihazlardaki musluk kısılıyor, ya da yüklenmeden yetersiz geliyor. Özellikle dikkat ediyorum, hep de avrupa sunucularına ve tataya ping süresi düşük IP'lerde oluyor bu sorun ne hikmetse...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 3 Aralık 2024; 0:3:58 > -
Haha... o konuda haklısınız. Bir müddet önce de ben çatışmıştım birisiyle hatırlarsanız... Hatta her eleştiri altına atlayıp sazanlık yapıyordu. Aklınca laf ebeliği yaparak mat etmeye çalıştı. Yok kültürden dem vuruyor, yok milleti okuduğunu anlamamakla suçluyor, edebi eser felan tavsiye ediyor. :) Hadi biz cahiliz, ama bunun gibi tipler fazla okuyarak okuduğunu da anlayamaz hale gelmekle kalmıyor, karşısındakini anlamadığı gibi insanları üstü kapalı aptallıkla suçlayan ebleh oluyorlar bir noktadan sonra... :) Bana, yazdığım mesajın üstünde yetiştirdiği lafla mesajımın altındaki arasında bile binbir türlü tutarsızlıklar vardı. :) Bütün bu insanlar cahil, bir o akıllı ve haklıydı aklınca... Son ana kadar bir türlü rahat duramayıp süreli banı yemiş, gururuna yediremeyip hesabı silmişti. Muhtemelen daha öncesinde de yaptığı gibi yine yeni hesap açtı.
Bunlar üç kuruşluk menfaatleri için akıllanmayıp, kraldan çok kralcılık yaparak dolanmaya devam ederler.
Fazla söze gerek yok.
Saygılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 3 Aralık 2024; 0:31:32 >
-
Maç günlerinde ve saatlerinde bant daraltmayı artırdıklarına eminim. Ben bunu onlarca kez yaşadım. Maç izlemem etmem, ne zaman derbi olsa, derbinin varlığı dahi SOL'den anlardım.
Baktım ping var, bağlantım yavaş. Tamam diyorum, uyandı güneşim...Derbi var.
-
3-4 gündür Amazon Frankfurt serverında akşam saatlerinde 700-800ms alıyorum. 1 saat sonra düzeliyor, 2 saat sonra yine ping artıyor. Pingplotter ile bağlandığım serverı takip edince her şey anlaşılıyor aslında. Amerika serverlarında bile daha düşük ms alıyorum.
Pingplotterdan yurtdışı çıkış ve yurtdışı giriş hoplarını takip edince ne kadar dalgalı olduğunu görebiliyorsunuz. Kendi kendine yarım saatliğine düzeldi ve stabilleşti.
Fakat ne hikmetse Fener maçının 2.yarısı 21:18 civarı 1.5k ping sabit oldu. Oyun oynamak imkansız hale geldi zaten direkt disconnect oldum fakat twitter'a da giremedim.
Konunun teknik ayrıntılarına tam hakim değilim, burada yazılanları problem yaşadığım için yeni yeni okuyorum. Kısa vadede nasıl bir çözüm bulabilirim?
Warp kullanınca pingim 100-140 seviyelerinde sabit oluyor bu problemi yaşamıyorum fakat daha düşük ping alabileceğim bir VPN var mıdır?
Statik IP de deneyebilirim. Çözüm oluyor mu statik ip?
-
Sakın statik IP için para vermeyin, çözüm değil. Akşam prime time saatlerde zaten özellikle Youtube ve bilimum video sunucularına bunu yapıp ümüklüyorlar. Netflix ve Amazon Prime da buna dahil. Yayıncıysanız Twich ve Kick'te de boğuluyorsunuz. Gel gelelim site açılmama olayı 2 gündür henüz yeni bir durum. Özellikle Cloudflare altyapısı kullanan siteler ümükleniyor (ki kullanmayan site artık neredeyse yok). TLS ve SSL bağlantıları yavaşlıyor veya kesiliyor. Belli ki yeni bir sansür çabası içindeler. Tavsiyem VPN kullanmanız. Tabii ki piyasada çok bilinen hizmetler yerine daha az bilinen ve göz önünde olmayan hizmetleri tercih edin, aksi takdirde engellenip paranızın çöpe gitmesi de olası... Bazıları port gizlemeyi de destekliyor ki bunları tercih etmenizde fayda var. Aksi takdirde karşı tarafta DPI ile port taraması çalıştığından VPN ile çıktığınızı anında tespit ederek VPN trafiğinizi kesiyorlar. Unutmadan DNSSEC destekli bir DNS sunucusu kullandığınızdan da emin olun, yoksa VPN bağlantısı kuramazsınız. Gerçi artık birçok VPN içerisinde mevcut.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 3 Aralık 2024; 11:34:10 >
-
GoodByeDPI iş görmez mi?
Ek olarak oyun oynayan birisine VPN çare olmuyor ne yazık ki.
Bu SOL, Çin sansürleriyle yarışıyor. Umarım tez zamanda bu şirketin Allah belasını verir ve batar.
-
normal olmayan hatta normalmiş gibi gösterilen normale döndürmek için GoodByeDPI veya vpn kullanma zorunluluğumuz var bu durum bu olay diğer internet servis sağlayıcılarında yok gayet normal iyi veya kullanıcıyı bu kadar bunaltacak derecede değil
GoodByeDPI veya vpn vb şeyler maalesef oyunlarda işe yaramıyor vpn sadece az önce dediğim gibi işe yarar mesela atıyorum diğer internet ayarlarında Telegram da sorun yoktur Süperonline fiberi ile sorun vardır o zaman vpn ile yarar çünkü Ping in yüksek olması önemli değil
SUPERONLİNE PİŞMANLIKTIR ALMAYIN ALDIRMAYIN
-
Maç saatleri öncesi ve sonrası bantı öyle daraltıyorlar ki telefon hattından bağlansanız internetiniz daha hızlı olurdu herhalde.Hadi bunu geçtim dnslere,vpnlere uyguladıkları işkence ise ayrı bir tartışma konusu.Bu aptalların yüzünden pc'yi bozdum resmen.Binlerce kez belki biosa girmişimdir.Değiştirmediğim ayarı kalmamıştır.Ekran kartının-Ramlerin-işlemcinin içlerinden geçtim.Windows a belki yüzlerce kez format atmışımdır.Linux-Ubuntu gibi hiç bilmediğim ve hiç anlamadığım işletim sistemlerine girip girip çıkmışımdır.Revios diye güvenliği tartışılan işletim sistemini denemişimdir.Sonuç hepsi aynı kapıya çıkıyor.İss'niz sizi çok seviyor ışık hızında.Oyun oynuyorsanız asla ve asla oynayamazsınız zira bantı öyle daraltıyorlar ki kafanızı çıkartamazsınız.Hiç anlamadığım proxylere el açtık.Anlasam nasıl yapıldıklarını dakika beklemeyeceğim.Ha! eğer ki bir başka firmanın fiberi apartmandan içeri bi girse.Dakika beklersem ne olayım.
-
Dostum, hepimiz mecburiyetten kullanıyoruz. ttnet ve telekom çalışanları binamızın ankastre kutusunun ve içerisindeki devrelerin içinden geçtiler. Geçen gün aşağıda yakaladım, ağzıma geleni söyledim. Kapağı kırmışlar, kapanmıyor. Devreler kırık içinde... Neymiş? Yan binada hat yokmuş bizim binadan bağlıyorlar. Siz böyle mi iş yapıyorsunuz, keserim bu kabloyu, gidip yerin altından çekin o binaya dedim. Sinilenip gitti. Hem suçlu hem güçlü. Biz bina olarak cebimizden parasını verip yaptırdık, bu dallamalar kırdı. Yöneticiye ismini felan verdim dallamanın, şikayet edeceğiz bakalım. İsmi yanlış bile olsa yan binadan kimin aradığını öğrendik, her türlü işlem yaptırırız hakkında... Dolayısıyla telekom kepazeliğine bulaşmamak için kullanmak zorundayız. Aksi takdirde çöpe para vereceğiz. Çöpten iyisi tırtoffline.
-
500 mbit hıza geçtiğim ilk birkaç ay en azından sansürlerin dışında aldığım hızı sorunsuz kullanıyordum. Steam ve private tracker torrent download'larında 55-60 mb/sn'lerde download yapıyordum. Son 2 aydır 25-30 mb/sn'yi geçmiyor resmen 200 mbit'e düşürüldü hızım. Olacak iş değil. Yarın şikayet için arıyacağım ama biliyorsunuz speed test aldığım hızı gösterdiği için "sorun yok" diyecekler. Aman diyim sakın 200 üzeri hız mız almayın dolandırıldım
-
200 değil de 50 megabit üzeri Superonline'da artık yalan... Millet üst pakete geçsin diye fiyatları benzer tutmuşlar. 20 TL fark ediyor genelde. Hadi 100 diyelim. 100 üzeri almayın bu firmadan, yoksa sorun yaşarsınız...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X