Şimdi Ara

Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.086
Cevap
54
Favori
84.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğer cihazınızda ethernet portu varsa kesinlikle kullanın. Herkese tavsiyem. Hem hız için hem bağlantı sağlığı için, hem ping için, hem güvenlik için, hem stabilite için. Bu şekilde ağ içindeki ve dışındaki kötü etkenleri devre dışı etmiş oluyorsunuz. Gerekirse duvar delin, kablo çekin, kablo borusu ile saklayın, eski telefon veya anten prizleri varsa içindeki kabloları sökün ve kılavuz ile CAT6 çekin ve iki tarafada keystone jack koyun.

Sadece ethernet portu olmayan cihazlarda WiFi kullanın. Telefon, tablet gibi. Ethernet port varsa direkt kabloyu gömün. Gerisini düşünmeyin.

Sansür gibi şeylerde hiç faydası yok ama emin olun az da olsa baş edilebilir hale getiriyor durumu. En azından sizden kaynaklı sorun olmadığını mh'ye kanıtlamış oluyorsunuz. Boş boş telefonda sessiz kalıyorlar kablolu kullandığınızı söyleyince.

Ben CAT6 ve CAT6A ile memnunum. CAT7 gerçek bir standard değil. CAT8/CAT8.1/CAT8.2 de tam kabul edilmiş değil yanlış hatırlamıyorsam. En son gerçek standard 6A'dır, global kabul edilen o. Rahat 100 metrede 10G hız yapar.

İsterse WiFi 6, 6E, 7 hatta ileride 8, 9, 10 olsun. Hiçbir zaman kablolu bağlantı kadar stabil olamaz. Tipik bir Wi-Fi 5 veya 6 client cihazda 2x2 MIMO mevcut. Teorik maks hız genellikle 1200 Mbps oluyor. Varsayın AC/AX2400 router bir cihaza sahipsiniz. Boşuna kablolu olabilecek cihazlarınızı kablosuz bağlayarak diğer tüm cihazların kalitesini etkiliyorsunuz. Her client Wi-Fi olmak zorunda değil. Tabii işin içine Wi-Fi 6 ve 6E ile OFDMA gibi terimler giriyor. 802.11ax ve 802.11be (Wi-Fi 7) birden fazla cihaz için evet kullanılabilir bir durum sunuyor. Ama gene de şansınızı zorluyorsunuz. Zaten aradığınız düzgün Wi-Fİ routerlar 5000 TL'de başlıyor. Onun yerine 800 TL'ye 8 port switch alın, data prizi, keystone jack ve CAT6 kablo alın. Evi komple kablolu cennete dönüştürün.

Daha işin içine komşular, Wi-Fi kanalları, bant, bant genişliği, dBM vb katmadım. O yüzden ethernet portu varsa kullanın.

Örnek, bu sayfadan Apple cihazlarının Wi-Fi hızlarına, konfigurasyonuna bakabilirsiniz.

https://support.apple.com/guide/deployment/wi-fi-specifications-for-apple-devices-dep268652e6c/web

SuperOnline savunuyormuş gibi olmasın ama, adamların verdiği çöp Çin modemle iPhone 15 ile dibinden bile 802.11ax 5Ghz ile LAN içinde 1200Mbps göremezsiniz. Bunu iyi modemlerde PPPoE ile görmek bile zor. Yani Wi-Fi kötü diye mh arayıp laf etmenin bir faydası yok. Wi-Fi denen şey kendisine faydası yok. Zaten sırf iPhone 15'iniz bağlı değil muhtemelen, bir sürü diğer cihaz daha bağlı, belki Wi-Fi'a bağlanan bulaşı veya çamaşır makineniz bile olabilir. Sonra gidip "Abi internet berbat ya çekmiyor hız çok düşük" diye Mh ne yapsın Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi 

Ben 1000 Mbps olan diğer dairede sadece kendi iPhone'um ile test yaptım. WAN ve LAN için. fast.com ve iperf3. Diğer her cihaz kapalıydı. Modemin dibinden LAN testi yaptım. 650 Mbps çıktı, bu da zaten maksimum 802.11ac 2x2MIMO hızına yakın (866 Mbps). Harika dimi? Hayır. 2 metre uzaklaş 300Mbps'ye indi. Arada duvar bile yok. Öbür odaya geç, 150Mbps. WAN hızı da benzer. Şimdi ben bunun faturasını SO'ya kesemem. Ne kadar nefret etsem de objektif ve bilimsel olarak onların bir suçu yok.

Yani 18 yaşındaki, evden çalışan, önündeki kitapçıktan soru soran, kitapçık olmasa iki kelime bir araya getiremeyecek, konuyla alakası olmayan müşteri hizmetleri çalışanı neden "Kablolu ile denediniz mi?" sorusunu bu yüzden soruyor. Normalde hiç savunmam onları ama haklılar. Network konusuna gelince yapılabilecek tek troubleshoot o zaten. Onu da etkisiz hale getirmeye çalışıyorlar. (Sansürü durdurup vatandaşa özgürlük ve adalet verecek halleri yok)

Neyse uzun oldu, kısaca kablolu kullanın. Wi-Fi rahatlasın, kalan Wi-Fi cihazlarınız daha hızlı ve stabil olsun.

Ha illa kablosuz yapacağım, illa Wi-Fi olacak diyorsanız, size en az 20 bin TL'lik router lazım. Üstüne de OpenWRT koyun. Güzel olur. Ama gene de kablolu kadar güzel olamaz.

https://www.amazon.com.tr/dp/B08L7HK9K2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 11 Aralık 2024; 18:59:11 >

• Path of Exile 2 oynuyorum durmadan lag spike olmaya başladı network göstergesi 60'dan 400'lere vurup vurup iniyor oynanmayacak hale geldi oyun. Ping test attım sonuca bakın! 3-4 saniyede bir ping 350'ye çıkıp iniyor. Sansürü, yavaşlatmayı unutun artık oyun bile oynatmıyor Superonline

Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi
  • ekostros kullanıcısına yanıt

Anlamazlar şimdi birisi çıkar gelir speedtest yapıp sonucu atar uçuyor kaçıyor der

ya da çok çok nadir şanslı bölge şanslı kullanıcıdan birisi gelir uçuyor kaçıyor der

ben şanslı kullanıcıyım ses etmeyeyim demez

diğer forumlara şikayetvara x deki şikayetlere çoğunluğa bakmaz her 10 aboneden 6-7 i memnun olmadığının farkına varmaz pardon anlamak istemez

allah akıl fikir versin Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi 

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160241469

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 13 Aralık 2024; 23:36:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sahilli S kullanıcısına yanıt

Benim dezavantajım yaşadığım bölgede sadece superonline fiber altyapısı var ama artık yeter sözleşmem bittiğinde vdsl turknet'e geçicem. Bu sırada taşınmayı da değerlendiriyorum sırf internet yüzünden başka ilçeye yerleşicem

• Sahilli S kullanıcısına yanıt

Hocam o fotoyu silin yoksa DUAL WAN yapıp ben de TürkNet'e geçeceğim Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi 

Bir bakayım kaç megabit veriyormuş adresime.

• benimde hız sorunum düzelmedi. ikinci arıza kaydı açtırdım. Keenetic modem kullanıyorum demiştim. Tekrar superonline modemi taktım ama değişen bir şey yok. 100Mbps hızım vardı, şuan 70-80 arası dalgalanıyor.

ilk arıza kaydıma gelen ekip sorunun benim daireme çıkan kabloda olabileceğini söyledi. 3 tane ek varmış kablomda.

1 hafta öncesine kadar böyle bir sıkıntım yoktu şimdi nasıl böyle bir sorun yaratıyor kablo dediğimde. olabiliyor böyle zamanla eklerde sinyal kayıpları daha belirgin oluyor falan dedi. bu benim sorumun değil. zamanında nasıl rezalet bir işçilik yaptılarsa artık.

gerçi 4-5 gün önce bina altındaki superonline dolabına indim gene.

bizim bu dolaptan internet almamız bile mucize. daha dolaptan dairelere giden cat kablolarına bile yanlış görmediysem ek atmışlar. artık daireye çıkarken arada kaç ek var o belirsiz. bana gelen eleman bende 3 ek olduğunu söyledi artık ne kadar doğru bilmiyorum. şu görsellerden belki bir Turkcell yetkilisi utanır da artık altyapıyı değiştirmeye gelir. Proje no ve bina ismi açıkça gözüküyor. Zaten bu altyapı ile 500-1000Mbps alamıyorduk şimdi 100Mbps bile alamıyorum abv.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 14 Aralık 2024; 17:38:14 >

• Gaara34 kullanıcısına yanıt

Kutunun, kabloların haline bak korkunç. Sizdeki kayıp oranı ile bendeki kayıp birbirine yakın ama bende speed test'lerde yurt içi server'lar aldığım hızın da üzerinde gösteriyor ama o hız asla işlemlere yansımıyor önceki sayfalarda paylaşmıştım 35-40 mb/sn geçmiyor download. %40 civarı kayıp var hızda

Aynı binada oturan ve gene paketi 100Mbps olan bir komşumdan hız testi yapmasını rica ettim.

100Mbps "kablosuz" hız testi sonuçları bu şekilde; bende yurt içi serverlarda bile bu hızlar çıkmıyor şuan. sanırım paket hızı dağıtımı konusunda ciddi sıkıntı var şuan superonline tarafında. benim gibi FTTB kullanıcısı iseniz ve altyapınıza gelen fiber hız kısıtlıysa bazı dairelere daha fazla hız gittiğinde bu şekilde bana daha az hız geliyor sanırım. geçtiğimiz pazartesi çok sık internet kesintisi yaşamıştım. gün içinde 7-8 kere gidip gelmişti. akşama doğru kesinti durmuştu ama hız bu şekilde kaldı. bende şikayet oluşturdum ve salı günü gelen arkadaş bölgede altyapı çalışması yapıldı dün dedi. artık ne b*k yiyorlarsa Beylikdüzü bölgesinde anı anını tutmuyor. oyuncak ettiler bu bölgeyi. hiç stabil değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 14 Aralık 2024; 20:56:19 >

Bu sonlandırma dolabını kendine network uzmanıyım diyen bir adam kurmaz. Söyledikleri doğru, ek yapılıyor ekler korozyona uğruyor dış şartlardan ötürü de bu dolap başka bir konu. Görebildiğim kadarıyla 2 fiber omurga kablosu da keskin döndürülmüş. Kasaba çektirmişler ankastreyi sanırım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uzun zamandır ipv6 kapalı kullanıyodum açayım dedim ipv6 ile cloudflare istanbula bağlanıyor istanbula bağlanması rağmen ms yine yüksek ama aylar önce baktığımda 40-45ms'di. Gün gün kontrol edicem anlık durum mu yoksa geçici mi görücez.

• SomeoneWhoCares kullanıcısına yanıt

bu ülkede ekonomi uzmanıyım deyip ekonominin içinden geçebiliyorsun hocam. kendine network uzmanıyım diyenlere pekte bir şey diyemiyorum. sıfır liyakat, yaptığı işe sıfır saygı gösteren bir ülke haline geldik.

• Path of Exile 2 oyun içi latency ve oyun dışı ping test. Anlık ping yükselmelerinden karakter ilerlemiyor. Yeni altyapı FTTH 500/50 mbit internet

sizin sorun gene bazı ip bloklarının Cgnat sonucu cortlaması gibi duruyor hocam.

1-2 günlük statik ip ücreti sizi zorlamazsa durumu bir statik ip ile gözlemleyin bence.

büyük olasılıkla sıkıntıyı çözer ama parasını ödediğimiz bir hizmete ekstradan para ödemek ayrı bir konu.

tek tesellim bende çok şükür şuan Cgnat yok.

Ya şey soracağım geçen aylarda modeme giriş şifresini değiştirmiştim unuttum ne yaptığımı bunu resetlemenin bir yolu var mıydı?

• şifreyi unuttuysanız modemi resetlemek dışında çare yok ne yazık ki.

modemin üzerindeki fiziksel reset tuşuna 5-10 saniye basarak modemi resetleyebilirsiniz. tabi bütün modem ayarlarınız gidecek.

ardından admin - admin yada admin - superonline ile arayüze girip ayarlarınızı yapabilirsiniz.

Resetledim wi-fi şifresini değiştirdim cihazlara giriş yaptım inanır mısın şu an wi-fi bağlantım daha da kötüleşti. IOS app'ten app download attım 50mb dosyaya 25 dk gösteriyor. Wi-fi hızım 56k'ya düştü şu an. Valla deliricem ya

tahmin edebiliyorum. bence 1-2 reset daha dene baktın olmuyor statik ip dene 1-2 gün. en azından sorun ip bazlı mı emin olursun.

Telefonda Wi-fi sorunum yoktu ya hızlı iniyordu dosyalar resetten sonra ne olmuş olabilir ki, 2.4 / 5 ayrı ayrı bağlanıp denedim aynı. Telefondan speed test sayfasına girip test yapınca 390 mbit ölçüyor ios app'te 50 mb dosyaya 25 dk gösteriyor vay anasını ya gece gece wi-fi'ı da bozduk zaten oyun da oynayamıyordum bitti şu an camı açıp atlicam aşağı

wifi kanalı değişiklikleri, dns değişiklikleri, düşük bir ihtimal ama resetten sonra modem sürüm güncellemesi almış olabilir ve bazen bu güncellemeler iyileştireceğine daha kötü yapabiliyor wifi performansını. ilk aklıma gelenler bunlar. gerçi ben en büyük ihtimalin içinde bulunduğunuz ip havuzunun şuan kullanılmayacak derecede kötü olduğunu düşünüyorum.

• Gece 04:00 - 05:00 arası Path of Exile 2 açtım hiç ping artışı olmadı. Ya resetten sonra şanslı bir ip geldi ya da bunlar prime time'da muhtemelen internetin fişini çekiyor bant daraltmanın dibine vurup öldürüyor interneti ve gece 2-3'ten sonrada düzeliyor. Yarın sabah/öğle/akşam tekrar bakacağım bakalım

• 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.