Süperonline nın en iyi olduğu bu saatler oda kısmen haricinde çöp ister kabul edin ister etmeyin siz bilirsiniz superonline dan kaçan kurtuluyor vallahi < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 15 Aralık 2024; 5:20:32 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi (50. sayfa)
-
-
Alıntı
metni:bunlar prime time'da muhtemelen internetin fişini çekiyor bant daraltmanın dibine vurup öldürüyor interneti Bu yüzden. Şirket olarak masrafları minimize etmeye çalışıyorlar. Yani altyapıyı hiç büyütmeden, genişletmeden abone sayısını her çeyrek arttırmaya çalışıyorlar. Böyle olunca işin içine kasıtlı daraltmalar sokuyorlar. Paraları yok diye değil. Cebe atıp makam araçlarıyla gezip çocuklarını yurtdışında okutuyorlar. Bize de sansür vb uyguluyorlar.
Örnek, benim gibi 15 yıl önce QuikNet ile fiber altyapısı olanlara insan 12 yıldır ne gigabit switch takmaya geldi ne de FTTH'ye dönüşüme. İstanbul'un en merkez yerlerinden birinde olmama rağmen. Niye? Çünkü masraf. Önemli olan şey her çeyrek başı hissedarları ve hükümeti mutlu etmek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 15 Aralık 2024; 10:54:26 >
-
bu gün gelen arkadaş aşağıdan portumu değiştirdi başka bir yere taktı. hız düzeldi eskisi gibi oldu en azından.
-
Aynı IP ping şu an yine 400’lere vurup iniyor demekki kesinleşti sabah/öğle/akşam ağır bant daralma uygulanıyor gece herkesin uyuduğu saatte de düzeliyor. Yarın şikayet kaydı oluşturacağım ben bu işin peşini bırakmam çok canım sıkıldı ayda dünyanın parasını vereceğim karşılığında beni böyle dolandıracaklar, gecenin bir yarısı dışında benim internetimi kullanılamaz hale getirecekler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gece söyledim o saatler en iyi olduğu saatler oda kısmen haricinde Süperonline çöp
bu şekilde tonla şikayet görürsün araştırmaya başlarsan
Süperonline kullanmaya başlayalı 6 ay oldu. Oyunlarda ping ve packet loss sorunu yaşıyordum ve bu sorunu şu şekilde çözdüm: Turkcell uygulamasını açıp Teknik Destek > Hız Sorunları sekmesine gitt ve hız ölçümüne kadar ilerledim. Süperonline beni arayarak port değişikliği yapıldığını bildirdi. Bu şekilde fiber port değişikliği sonrası çözdüler.
-
Bugun ogleden beri ilginc bir sorun yasiyorum. Oyunlarda bir iki Mac sonrasi ya da yukleme ekrani sonrasi sirdaki Mac ya da yukleme ekraninda kaliyor, ve baglanti hatasi veriyor. Cloudflare Ile baglanip denedim kac kere en ufak sorun yok. Ne zaman cloudu kapatip denesem, baglanmada problem yasiyor. Boyle bir sey hic olmamisti, isp Ile alakali demek bu degil mi ? Yarin devam ederse bi ulasayim diyorum.
Bu konu başlığı ve içeriği yeterinde açık değil mi
yani evet yani Süperonline pişmanlıktır abartısız şakasız
Valla cok ilginc bi sorun ve devam ediyor. Telefona rastgele oyun indirdim orda da ayni. VPN Ile baglaninca problem yok, o kadar oyun denedim hepsi ayni. Destege ulastim bugun, o kadar kontrol yapti bir sorun yok diyor, talep acalim yetkililer baksin diyorum talep acamayiz bir sorun yokken actirtmiyor diyor. Biraz sesimi yukselttim sonra suan bi yavaslik sorunu tespit etti sistem ve bizi talep acmaya yonlendiriyor hemen acalim diyor tam bir saklaban firma ya, mecbur olmasam kullanmam da mecburum. Sitede kemirgen hayvanlar var telekomu kemirince 5 ay gelmiyorlar. Superonline biz geliyoruz dedi diye gectik topluca, en az 10 kere kemirdiler ama geldi hep superonline. En son degisik kablo cekildi, Yani bu adamlara mecburum ben yoksa durmam.
Talebe not olarak kaydettirdim umarim cozerler 1.5 senedir kullaniyorum bu ilk defa oluyor, kasitli bi seyse pes.
edit: İnternet sitelerinde de yaşanıyor, bir iki sayfa hızlıca yükleniyor, 3.sayfa sanki bağlantı kopmuş gibi cok uzun süre yükleniyor da kalıyor sonra yüklüyor. Tabi bu durum online oyunda yaşanınca, oyun direkt bağlantını koparıyor, site gibi olmuyor. Cloudflare ile deniyorum en ufak problem yok
edit2: an itibari ile arandım, birkaç açıklama yaptı sonrasında gerekli işlemleri vs yaptım başka porta aldım gibi şeyler söyledi, 10-15 dakika içinde bi düzelme yaşanacaktır dedi, bakalım bekliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kage. -- 17 Aralık 2024; 12:51:5 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Son durum nedir? Yukarıda @novaz arkadaşımız da müşteri hizmetlerinin port değişikliği yaptıklarını söylemiş de "port değiştirme" olayı tam olarak nedir? Uzaktan yapılacak bir işlem değil çünkü bu benim bildiğim teknik ekibin gelip binada eve gelen kablonun ana kutudaki portunu değiştirmesi lazım, müşteri hizmetlerinin uzaktan yaptığı bu "port değiştirme" işlemi nedir bilen var mı?
-
O port değiştirme değil de bir CGN havuzundan başka birine alma olabilir.
Fiberde bu turkcell deki zeki arkadaşların söylediği gibi sürekli fiziksel port değiştirseler fiber kabloları kırılmaktan iş göremez blok değiştirip port değiştirdik diyorlar. Omurgada yanlış yapılandırılmış o kadar çok blok var ki... Ankaradan samsuna samsundan istanbula bağlanmış havuz var frankfurt çıkışı için. Oysa ki ankarada çıkış noktası zaten var. (it6ankara) Bir zeki de demiyor ki bunları yeniden yapılandıralım böyle yama yapmak zorunda kalmayalım diye.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam bu Superonline’ın rezillikleri bitmiyor, 15-20 senedir fiber internet hizmeti verip de yaptıkları her şeyin yanlış veya kalitesiz olması inanılmaz bir durum. Kötü zihniyetler ve ülkedeki genel kanunsuzluk, kuralsızlıkların birleşimi olarak ortaya çıkan sonuç, olabilecek en kötü hizmete karşılık dünyanın en pahalı internetini vatandaşa dayatmak
bende de şuan hız düzgün, ping normal gözüküyor ama oynadığım oyunlarda saniyelik gecikme yaşıyorum. ping artışı gözükmüyor ama karakterin ekrandaki tepkileri vs. ara ara delaylı geliyor ilginç bir şekilde. geçen hafta beylikdüzü bölgesinde ne yaptılarsa ondan sonra sıkıntılar çıkmaya başladı.
-
Diğer oyunlarda sorun düzeldi fakat ana oynadığım oyunda aynı sorun devam ediyor, ayrıca hız olarak daha stabil bir hız alıyorum. Mesela bir şey indirirken biraz dalgalı oluyordu şuan stabil indirme hızı alıyorum. Yaptıkları işlem bana genel anlamda yardımcı oldu. Mobil cihazıma indirdiğim rastgele oyun da düzelmiş görünüyor, dün onda da baglantı problemi yaşıyordum. Fakat path of exile 2 hala aynı problemi yaşatıyor bana, ya oyun bazlı problem (pek yaşayan yok malesef) ya da başka bir şey çözemedim gerçekten bilmiyorum.
Bir şey indirirken, interneti kullanamayacak derece yavaşlatıyordu önceden, şuan internette bir yavaşlık yokmuş gibi rahatça kullanabiliyorum örnek olarak. Ne yaptılarsa kesin olarak yardımcı oldu diyebilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kage. -- 17 Aralık 2024; 18:13:15 > -
Süperonline çöp en iyi olduğu zamanda bile arka planda kötü giden bir şeyler oluyor
Gece 2 ile sabaha karşı 6 ya kadar iyi oda kısmen haricinde çöp
Alt yapı iyiyse vdsl daha iyidir Süperonline nın fiberinden 2 yıl tecrübe ettim araştırdık okudum bizzat kendim yaşadım ki bu konu başlığı ve içeriği çok net açık
şimdi beni topa tutmasınlar da dial up zamanında e kolay ile superonline milleti tokatlıyordu. ki bu dönem türk telekomun çoklu satış dönemiydi. sonra çukurovadan hisse devri oldu güç zehirlenmesi ile bize boydan girmeye başladı iss ler. nerede monopolizasyon var ise ordan uzak durmak gerek, eninde sonunda büyük abdestlerini yapıp batırıyorlar.
-
Şuan açıkcası, tt alt yapısını kullanan alt firmaların sunduğu hizmet genel olarak daha iyi. Mesela superonline'dan önce Netspeed kullandım 4-5 sene boyunca harika bir hizmet aldım açıkcası mecbur kalmasam dururdum dediğim gibi.
Edit: Bu arada diğer oyunlarda da devam ediyormuş, sabah bir şey yoktu akşam vakti şuan 2. maça girmeye çalıştıgım an yüklemiyor ve bağlantı hatası veriyor çok ilginç gerçekten, cloudflare açıyorum sorun olmuyor. Superonline ile alakalı bu, akşam vakti artması sorunun belli ediyor. İnternet hızım yavaş değil ama arka planda bi sorun mu oldu ne oldu artık, kendi kendine geçmesini beklemekten başka çarem yok gibi duruyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kage. -- 17 Aralık 2024; 21:2:25 > -
Bu sorunu çoğu firma yapıyor misal bende 2 servis sağlayıcısı var Kablonet ve Superonline ikisi de özellikle Path of Exile 2 bazlı 4-5 gün aynı rezil sorunu yaşattı. Ne yaparsam yapayım (son 2 gün hariç) düzelmedi misal dns değiştirme, vpn ile oyuna girme ama bana mısın demedi. İss bazlı ise sorun yada bant daraltma var ise vpn bile kurtarmıyor. Bende bu işten anlayan birkaç dostum ile konuştum dedikleri telefon üstünden nete bağlan, zaten online bazlı oyun olunca yediği kotanın az olacağı belirtildi. Bende yok daha neler ping onda daha fazla olur dedim (vodafone kullanıyorum) ama hayır 50-400 ms dalgalanma sabit 60ms oldu ve sorun devam ettiği sürece yada olur ise aynı yol ile usb bazlı tel neti ile oyuna giriyorum. Şu sıralar bant daraltma yapıldığından eminim, online oyun oynuyor isek bizi baya deli edecekler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X