Şimdi Ara

Superonline Satürasyon Alt yapı yetersizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 4-5 Senedir superonline fiber kullanıcısıyım.İlk kullandığım birkaç ay dışında daha sonrasında müthiş internet kararsızlığı ve kalitesizliği ile karşı karşıya kaldım.Gündüzleri ve akşamları farketmiyor.Gündüzleri yoğunluk daha az olduğu için kalitesizlik ve kararsızlık daha az oluyor.Fakat hafta sonları ise ping dalgalanmaları ve kararsızlık resmen tavan yapıyor.Satürasyon ile ilgili biraz araştırma yaptım fakat çok fazla bilgiye ulaşamadım.Btk 'ya gerekli şikayetimi yazdım ama yasal olarak bununla ilgili bir düzenleme varmı merak ediyorum.Mesela belli bir kullanıcıyı aştıklarında gerekli altyapı çalışmalarını yapma zorunluluğu varmı?.Yada bizlerin böyle hakları hukukları mevcutmu?.Ne gibi haklarımız var merak ediyorum.Yada nerelere şikayette ve talepte bulunmalıyız yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar.

• https://forum.donanimhaber.com/vie-valve-net-ping-sonucumuzu-paylasalim--152311117-33

Kendi iliniz ve işletmeciniz ile ilgili kıyaslama yapabilirsiniz. Eğer sonuç bulamazsanız siz ekler misiniz? Teşekkür ediyorum.

Bu arada

https://forum.donanimhaber.com/ping-nasil-dusurulur-kablosuz-kanal-ve-bant-genisligi-ayari-nasil-yapilir--157414269

Bu konunun faydası olabilir, inceleyebilirsiniz.

• Ben tt altyapısında sol vdsl kullanıyorum aynı durum bende de var.Son 15 gündür iyice yoğunlaştı.Akşam saat 8-30 gibi net aniden kesiliyor sanki biri kabloyu kesmiş gibi 100 mbit su gibi akan net birden gidiyor daha sonra 150-200 ping arası ve hız testlerinde sürekli 5 ile 60 mbit arası değişen sonuçlar alıyorum.Saat 10 a doğru bu durum yine kendiliğinden ortadan kalkıyor ve hız 100 e sabitleniyor pingimde olması gereken değere iniyor.Modem veya kablo sorunlu olsa neden saat 8-30 a kadar sıkıntı yapmıyor ve saat 10 da düzeliyor.Müşteri hizmetlerinin bir boktan anlayacağını ummadığım için ve saçlarımı yolup kötü konuşmamak için aramıyorum.Zaten 5 ay taahüt kaldı sansürlü olmasıda cabası.Aynı pakete uygulama üzerinden 350-450 tl arası teklif veriyor sol şaka gibi.Tahütüm bittiği an vınnn

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rameowerr R kullanıcısına yanıt

SOL kendi altyapısı hariç kullanılmaz. DSL'de zaten TT hariç sağlayıcıların önceliği daha düşük olmalı. Taahhütünüz bitince değiştirin gitsin.

Sizdeki durum da SOL ile de ilgili olabilir TT tarafı ile de ilgili. Akşam saatlerinde DSL hatlarındaki yoğun tüketim birbirine parazit yapıp hız düşümlerine ve stabilite sorunlarına sebep olabiliyor.

O kesinti oluyorya. Bağlantı geldikten birkaç dakika sonra modemi yeniden başlatıp tekrar bağlantı kurmayı deneyin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türk Telekom Alt Yapı
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.