Şimdi Ara

sürekli donma-çıldıracağım-ÇÖZÜLDÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle selamlar. derdimi anlatmam biraz uzun sürebilir o yüzden şimdiden kusura bakmayın.

sistemim:
    asus p4pe x/te anakart
    intel p4 3.0 işlemci
    geforce fx 5500 ekran kartı
    1 ad. 256 mb 400 mhz sdram ve 1 ad. 512 mb 400 mhz sdram
    80 gb seagate hdd
    önce 230w sonra 200w
    öncelikle sorunum bilgisayarın kendi kendine reset atmasıyla başladı. durduk yerde daha ısınmadan reset atıyordu. hdd yi hd tune ile kontrol ettim herhangi bi sorun çıkmadı karşıma. ramleri değiştirdim değişiklik olmadı. sonra mevcut 230 w psu yu 200 w başka bir psu ile değiştirdim reset sorunu ortadan kalktı. psu nun arızalandığını düşündüm ancak 200wattı söktüm pc de sorunsuz çalıştı 230 wlık.

200w şimdilik idare etsin dedim artık ağırlaşan windowsuma format atayım dedim. mevcut olan win xp 32 biti formatlayıp yine aynı sürümü kurdum. driverları falan yükledim, biosu güncelledim. bu arada yüklediğim xp sp2ydi güncellemelerle sp3 oldu.

tabi bu arada kasa içini ve parçaları teker teker temizledim. işlemci fanını söküp macunun yerinde ve taze olduğunu görüp yeniden macun sürmedim. yani kasa içi şuan süper temiz. ekran kartının da fanı var bu arada. ekstra birde kendim kasa içi fanı ekledim.

şimdi bu noktadan sonra sürücülerin yüklenmesi falan hepsini hallettim ancak yeni bi sorunla karşılaştım. bilgisayar daha açılmasından 5-10 dk. sonra donup kalıyor. ne fare ne klavye işlevini yerine getirmiyor reset düğmesinden resetlemek zorunda kalıyorum.

yaklaşık 4 yıldır sorunsuz kullandığım pc şimdi böyle sorunlar çıkartınca ve bi sonuca ulaşamayınca çıldırıyorum. hemen hemen bütün forumları okudum donmayla ilgili, bi çok şeyi tekrar tekrar kontrol ettim. umarım yardımcı olabilecek birileri çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aanalog -- 23 Kasım 2011; 12:06:09 >

• Isınmadan reset olayı bende yaşıyorum şuan senin taktiği bir denim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deahtrhyme58

Isınmadan reset olayı bende yaşıyorum şuan senin taktiği bir denim.

sorunum ısınmadan kaynaklı değil. bütün ısılar makul düzeylerde.
  • sorun çözüldü! çözümü ise clear CMOS yaparak buldum.

sorunu çözdüm ancak şimdi yeni bi sorun çıkarttım ortaya. mevcut xp mi warez kullanarak legal hale getirdim. sonrasında yeniden başlattığımda yaklaşık 10 dakikada anca açıldı bilgisayar. uzun süre windows yazısında bekledikten sonra bi süre de siyah ekranda bekledi. sonra sabredip bekleyince ancak açıldı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun açılmıyor [Çözüldü]
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.