Şimdi Ara

Sürekli formatlamak in HDD mi SSD mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 100tl bütçem var sata 2 laptoba alacağım. Linux yüklenecek ve haftalık veya günlük periyotlarla formatlanacak. Toshiba 320GB 5400RPM SATA 2 HDD mi alıyım yoksa Corsair 60GB SSD mi? Depolama sıkıntı değil 20GB’ı zar zor dolduruyorum zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikhail -- 1 Temmuz 2019; 7:29:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 120-130tl ye sıfır 120gb SSD ler var.depolama sorun değilse alınabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mekanik diskler bu işlem için uygun değil. Ömürleri kısa olur.
    Çare ssd

• Erreguay kullanıcısına yanıt
    Ne alakası var
    Ssd zamandan tasarruf sağlar formatlarken.
    Diske format atınca tek tek her şeyi dibinden silmiyorki. Indexi siliyor sadece. O data halen orada kalıyor format atılınca. Üstüne başka bir şey yazarsanız silinir sadece.

• L.J kullanıcısına yanıt
    Hdd lerde o üstüne yazmanın belli bi sınırı var. Sonuçta hdd mekanik 0-1 prensibiyle çalışan bişey.

• Erreguay kullanıcısına yanıt
    Ya tartışma bu konuyu güzel kardeşim. Git bir 500gb hdd boz sadece yazdırma yaparak bakalım kaç sene sürüyor. Profesyonel depolama ünitelerinde halen hdd kullanıyorlar hatta. Ssd çok daha kısa ömürlüdür.
    Kaldı ki format atmak bir şey değil. Tüm data silinmiyor. 10 gb'lik Windows falan neyse işte o yüklediğin kısım dışında bir şey yok.

2 tb veri var hdd de diyelim. Girdim format attım çat diye 0.1 sn de hepsi nasıl gitti? Çünkü gitmedi orada o data. Indeksi siliyor sadece. Kitap orada, içindekiler kısmı yok sadece. Yoksa nasıl veri kurtarma yapabiliyorlar sanıyorsunuz. Sildiğin o verinin üstüne hdd'yi doldur mesela kurtaramazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 1 Temmuz 2019; 10:19:17 >
  • Neden formatlanması gerekiyor ?

Hergün yeniden işletim sistemi kurmak gerekiyorsa formata gerek kalmadan partition silinip yeni partition yaratılabilir. VMware tarzı yazılımlara sanal makina kullanılarak işletim sistemleri kurulabilir. Mutlaka formatlanacaksa soft/hızlı format diske zarar vermez fakat amaç verileri okunamayacak şekilde silmekse format işlemi bunu sağlamaz.

SSD'lere yazılan veri miktarı yükseldikçe ömürleri azalır, SSD'nin formatlanması önemli değil fakat hergün gigabyte'larca veri yazılacaksa mekanik HDD daha yavaş çalışır fakat daha uzun ömürlü olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD HDD den RAM OLUR MU ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • L.J kullanıcısına yanıt
    Hdd in ssd den daha sağlam olduğunu düşünüyosan
    Hayatta başarılar dilerim.

• poko001 P kullanıcısına yanıt
    Kali linux kullanıyorum, güvenlik için düzenli formatlayacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: mikhail

Kali linux kullanıyorum, güvenlik için düzenli formatlayacağım.
    Detachable USB Kali yap daha sağlıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erreguay

Hdd in ssd den daha sağlam olduğunu düşünüyosan
    Hayatta başarılar dilerim.
    Hdd daha sağlamdır bilip bilmeden sallamayın. Siz Ssd ye bir disk birleştirmesi yapın bakın bakalım noluyo. Ssd max 3 sene felan gidiyor bnm 10 senelik Samsung hdd hala sağlam.

• Mark Selby kullanıcısına yanıt
    salladığım filan yok.
    3 sene ssd kullanıyosan bilgisayarda bi problem vardır.
    Bende 3 seneden çok daha eski SSD var. hala hiç bi sorunu yok.
    Normal bi kullanıcı ssd nin yazma ömrünü tamamlayamaz.
    HDD voltaj dalgalanmasından ilk etkilenen bileşendir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erreguay

salladığım filan yok.
    3 sene ssd kullanıyosan bilgisayarda bi problem vardır.
    Bende 3 seneden çok daha eski SSD var. hala hiç bi sorunu yok.
    Normal bi kullanıcı ssd nin yazma ömrünü tamamlayamaz.
    HDD voltaj dalgalanmasından ilk etkilenen bileşendir.
    Ssdne disk birleştirmesi yaparmısın

• SSD için neden defrag yapılsın ki? İhtiyaç mı var?
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    İhtiyaç olmadığı gibi SSD'nin defrag yapılması tamamen gereksiz ve SSD'nin ömrünü kısaltacağından sakıncalı.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Zaten ben de aynı kafada kinayeli olarak sormuştum. Herhangi bir etkisi olmayan ve zaman içerisinde dosya okuma hızında neredeyse değişiklik olmayan bir cihaza defrag saçmalık. Bununla da sağlamlık veya kalite kıyası yapmak da "kamyon da 500 beygir ama 0-100'ü kaç abi" demekten farksız.
  • mikhail kullanıcısına yanıt
    120GB SU650, BX500 veya JD120 işini görecektir.
    Revizyon almadıysa James Donkey JD120'de DRAM bellek var.En azından elimdeki jd240 ve jd120'de var olduğunu biliyorum.

Debian Stable var iken neden Debian Testing tabanlı Kali linux kullandığını merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 14 Temmuz 2019; 16:24:11 >
  • Executor Arhentir E kullanıcısına yanıt
    Hocam su650 aldim simdilik iyiyiz ama isi cok daha abarttigim ikinci projem ustunde calisiyorum. Dell 5490 is laptobu alacam 170mb/s ne kadar sd kart okuma hizi var laptoba 120gb msata uv500 dusunuyorum opal oldugu icin bu windows ve muhendislik programlarinda kullancam. 500gb hdd iyi bisey alcam wd ya da toshiba tamamen veri depolama amacli kullanilavak aes 256 bit ile sifreli sekilde sd kart okuyucuya neden sd kart derseniz calistirmayi basarsim ve 32gb 150mb/s kart 12 dolar buna modifiye edegim slackware linux kuracagim ve lock kilidini indirirek yazmayi engelleyecegim tam guvenlik yani son olarak da kaliyi 27tl ye aldigim usb 3.0 toshiba 32gb usb den live olarak kullaniyorum epey stabilve hizli okuma 210 yazma 20.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.