Şimdi Ara

Suriyeli olsanız döner miydiniz ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konu nefret kusma konusu değildir. Güzel bir dille fikirlerinizi dile getirebilirsiniz.

Artıları olarak gitmek bana daha mantıklı gelmektedir. Yeni bir ülke inşa etmek, orada oluşan bir sürü fırsat kapısı demektir. Rekabetin az olması demektir. Belki ileride çok çok zengin olacak aileler bu sayede zengin olacaktır. Hepsinden önemlisi, paradan da daha önemlisi vatanlarına dönmeleridir. Kendi dillerini,kendi kültürlerini yaşatmaya devam edebilirler.

Eksileri olarak da Şam'da bile elektrik problemlerinin olması, ülkenin birden fazla gücün etkisi altında olması, hastane sistemleri ve polis sistemleri gibi sistemlerin akıbetinin ne olacağı... Bu şekil çok fazla soru var. Yeniden bir ülke inşa etmek kolay değil bolca para para para demek.

Umarım türkiye'den giderler. Ben çok fazla suriyeli tanıdım bazıları çoğu türk'ten de daha onurlu insanlardı hiçbir zaman eyvallah etmediler kendilerini küçük duruma düşürmediler. Çoğu da nargileci tayfa ama maalesef ortadoğunun kötü tiplemeleri. Yorumları bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YTÜ Ehm -- 8 Aralık 2024; 23:37:34 >

• güvenli olmayan istikrarın olmadığı yere kimse gitmez.

suriyeyi bırak kürdistan bile kurulsa oraya gidecek kürdün sayısının az olacağını düşünüyorum.

anca dediğin gibi iş imkanı falan olur onun için gidilir.

güvenin sağlanmasıda 1-2 yılda olmaz biraz sürer.

Allahın çölü oralar. yaşanılacak yerler değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B4F802DB -- 8 Aralık 2024; 23:39:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada çarkını çevirmeyi başarmış olanlar pek dönmez. Burada oturmuş sistemini bozup neden orada baştan hayat kurmaya gitsin ki?

• Turk oldu zaten artik cogu nereye gidecekler

• cevap kesinlikle evet. türk olarak bile gidebilirim aslında. savaştan çıkmış bir suriye'de, barış halinde bir türkiye'den çok fazla sahip olabileceğim şey var.

• mevcut Suriye:

1- ekonomik olarak dağılmış durumda.
    2- çoğu şehrinde evler füzelerle yıkılmış durumda.
    3- HTŞ kapalı kutu, ne yapacağı bilinmiyor.

mevcut mülteciler:

1- Türkiye'de düzenlerini kurmuş durumdalar.
    2- iş ve sağlık imkanları konusunda devlet ellerinden tutmaya çalışıyor.
    3- Türkiye'yi daha gelişmiş, ekonomik olarak istikrarlı görüyorlar.
    4- RTE'yi çok seviyorlar ve Türkiye'nin siyasi istikrarı ve orta doğudaki gücü onları mest ediyor.

mevcut RTE yönetimi:

1- mültecileri sadık destekçi ve gelecekteki oy kaynağı olarak görüyor.
    2- mültecileri genç iş gücü kaynağı olarak görüyor.

özet: ne Saray onları göndermek istiyor, ne de onlar gider.

açıkçası Türk halkının çocuk yapma oranı düşüyor ve gelecekte genç insan kıtlığı olacak. gelecekte bırakın göndermeyi belki de Suriyeli çocukları Türkiye'deki genç iş gücünde dinamo olacaklar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İsrail Şam'daki nüfus müdürlüğü binasını bombalamış. aynısı İran'da da yapılmıştı.

bu da demek oluyor ki İsrail o bölgenin demografisini kendi istediği gibi değiştirecek.

bölgede büyük bir sivil kaos durumu yaşanması muhtemel.

aklı başında kimse oraya dönmez.

ama ABD karar verir de o bölgeyi kalkındırmak isterse, işler değişir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Borcu olan kaçıyor la. Keyiften mi gidiyorlar sanıyorsunuz:)
    Adam kartları patlatıp arabaya doldurup kaçtı. Bir dünya kişiden borç aldı kaçtı. Ev kiraları duruyor. Ödenmedi. Adama ulaşılamıyor. Haha komedi ya.

• dönmezdim. türkiyede ne güzel bakıyorlar. türk insanından daha üstün yaşıyorlar neden dönsünler.

• mevcut şartlarda çoğunun kalacağından eminim.

• Nereye dönüyorlar? Daha iyi bir ortam oluşmadı, daha kötüsü yükleniyor resmen.

• Adamlar burada çok ucuz bir paraya çalıştıklarını kendileri de bilmiyorlarm mı? Irkçılığa uğradıklarını da kendileri biliyor. Şu anda Suriye'nin tekrardan toparlanabilmesi için vatandaşına ihtiyacı var ve Suriyeliler bunu önemsiyorsa gitmeliler. Ülkemiz yardım ediyor fakat ama Suriyede 4 evi olan adam burada 2+1 gecekonduda 8 kişi yaşamaya çalışıyor. Bence çoğunlukla dönecekler

• up

• Suriyeli olsam lahmacundum.  

• ben dönerdim, hele orda evim iş yerim aileden kalan malım varsa koşa koşa dönerdim.

yeniden yapılanmaya giden bir devlet var adeta fırsatlar cenneti, bir de tr de kaldığı sürede biraz çevre yapabildiyse muazzam bir hayat kurabilirler

• por favor kullanıcısına yanıt
    Konuyla ilgili şuraya 10 paragraf yazı yazarken gözüm bu espriye takıldı hayattan ve herşeyden bir anda soğudum gidiyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Memleket hasreti çekenler gidip geri gelirler amma kalıcı olmazlar . Yine türkiyeye geri gelirler çünkü Türkiye'de yıllardır 1. sınıf vatandaş muamelesi görüyorlar; sağlık bedava ve vergi de yok, her türlü haltı işlerler ve karışan, çeviren de yok ve bu duruma gıkını çıkaran da yok, dünyada böyne bi ülke de yok.. Bulmuşlar böyne memleketi, kim bırakıp da gider ki...

• yok ama italyan olsam pizzaydım  

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.