Şimdi Ara

Sürüşü en rijit heçbek araba hangisi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
2.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Senkei

yani bu hissi puntoda yaşayıp fordda yaşamaman gerçekten tuhaf.

bende punto kullandım focus fiesta kullandım. his olarak punto bu araçların yanına yaklaşamaz.

ben ford veya bmw öneririm açıkçası.

Benim anlatmak istediğimi tam olarak anlamdığınızı düşünüyorum.Ben yol tutuş demiyorum hocam.Kullandığım focusun benim aracım olan bravodan çok farkı yok.Hemen hemen aynı.Ben direksiyon simidinin küçük olması yeni araçlarda olan o tek parçaymış gibi aracın sıkı bir izlenim vermesinden bahsediyorum.Yaşı ilerlemiş araçlarda bu hissin zamanla kalmadığını düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Psyduck17

o aldığın his puntonun nispeten daha yeni olmasıyla alakalı. bayiye gidip hangi sıfır arabayı kullansan bunu hissedeceksin. yıllar geçtikçe araçların ön düzenlerinde gevşemeler oluyor. daha önce de yapılmadıysa veya düzgün yapılmadıysa gevşek hissettirmesi mümkün. benim görüşüm sizin yaşadığınız araçtan bağımsız.

Aslında anlatmak istediğime cevap olabilecek en güzel yorum bu sizin mesajınız.Çünkü bahsettiğim punto dışında daha sonra kullanığım 3 dizel puntomda bu hissi yaşamadım.Bunu dizellerde önde olan motor ağırlığına bağlıyordum.

Demek istediğim gerçekten şu an sıfır km olan tüm araçlarda bu rijit sürüş hissi var mı?

• Giulietta tavsiye ederim özellikle otoban sürüşleri çok iyidir. Ama direksiyon büyüktür ve sert süspansiyon kaynaklı takırtılar olabiliyor.
    Ben de punto kullandım o dediğinizi hissetmedim. 8 yaşında 83 binde arabaydı hem de evo modeliydi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hepsinde vardır. dediğim gibi bunu deneyimlemek aslında çok kolay. bayinin birine gidip araç varsa bir test sürüşü yapabilirsiniz.

• emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Panamera hatchback mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meyveli kaktöş -- 14 Ekim 2020; 12:28:15 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cseyfe kullanıcısına yanıt

Yeni civic'in yol tutuşu çok iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullandığım araç sayısı çok sınırlı.Dedemin reno cliosu iyidir.Benzinli ama iyi kaçıyor.Ama hor hor hor :) 2004 kılio

• quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Benim anlatmak istediğimi tam olarak anlamdığınızı düşünüyorum.Ben yol tutuş demiyorum hocam.Kullandığım focusun benim aracım olan bravodan çok farkı yok.Hemen hemen aynı.Ben direksiyon simidinin küçük olması yeni araçlarda olan o tek parçaymış gibi aracın sıkı bir izlenim vermesinden bahsediyorum.Yaşı ilerlemiş araçlarda bu hissin zamanla kalmadığını düşünüyorum.

Alıntıları Göster

neden bahsettiğinizi anladım hocam. aynı tarif ettiğiniz durumları yaşadığım tecrübeleri aktardım.

belki sürdüğünüz araç farkından olabilir. sürüş dinamiği olarak orta sınıf araç olarak ford gerçekten önlerdedir.

• Başkan o punto nun rijit olmasından değil, diğerlerine göre daha yeni olmasından kaynaklanıyor. Benim Palio da sıfır aldığımda o senin dediğin gibi tek parçaydı. Şu an her yerinden ses geliyor. Model olarak aldığın tüm yeni araçlarda punto nun rijitligini yakalarsin.

• Giulietta.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • A segmentte Fiat 500 Abarth, B segmentte Fiesta ST ve 208 GTi, C için A serisi ve V40 denilebilir.

• Ula rijit nedir?

• ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt

Yaşı ilerlemiş araçlarda süspansiyonun bütün parçaları eskir ve aşınır, olması gereken sıkılıklarını kaybeder. Dolayısıyla yeni araçlar daha yekpare hissettirir.

Eski bir araçtan da(çok da eski olmadığını varsayıyorum, 90'ların modelleri falan değilse) aynı hissi alabilmek için alt takımı komple (en ufak parçasına kadar) yenilemelisiniz.

• Borakhan B kullanıcısına yanıt

eski araba yol tutmaz diyorlar doğru mu s2000 almaya gerek yok o zaman :)

• Lınc L kullanıcısına yanıt

yürüyene düzgün bir bakım yapılırsa pek sorun çıkacağını sanmam. Tabii eşek gibi kullanılmadı ise.

ama şahsen Miata varken de S2000 almam

• ford focus ST line ...

alçaltılmış spor şasi spor süspansiyon ve force vector yaylarla hakkaten rigid.

• Standart alınabilecek otomobiller için konuşursak kendi kullanım ve görüşlerime göre bu konuda ford otomobiller çok iyi, aracı kullanırken hissedilen konfor ve tutuş dengesi çok net ve direkt çalışan direksiyon ile birleşince ford otomobiller kullanıcısını kendine bağlamış oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Yaşı ilerlemiş araçlarda süspansiyonun bütün parçaları eskir ve aşınır, olması gereken sıkılıklarını kaybeder. Dolayısıyla yeni araçlar daha yekpare hissettirir.

Eski bir araçtan da(çok da eski olmadığını varsayıyorum, 90'ların modelleri falan değilse) aynı hissi alabilmek için alt takımı komple (en ufak parçasına kadar) yenilemelisiniz.

Maalesef alt takımı komple yenilemekte yeterli olmaz şasi Avrupa yollarında 8 senede Türkiye yollarında 4-5 senede kendini bırakıyor esnemeye başlıyor bu durum ralli araçlarında da oluyor onlara ekstra kaynak yapıyorlar hatta bunun bir isminde vardı ama unuttum şimdi o sebeble 0 araçlarda olan o sıkılık hissini 10 yaşında hiçbir araçta bulamazsınız bir ara kaldırıma çapraz çıktığında kapısı kapanmayan tofaslar ve yıkık korozyona uğramış reno 9 lari hatırlarsınız bu işte o durumun pik yapmış hali tutupta bu araçtan neyin sıkılıgını bekleyeceksin virajda

Ayrıca kule gergisi vs de bu duruma çözüm olmuyor bazı farklı teknikler var bu durumlar için

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.