Şimdi Ara

Şut stili en kötü oyuncu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amatörün de amatörü bir basketbol oyuncusu olarak basket oynamaya başlarken ilk yapmaya çalıştığım şey kendime göze hoş gelen bir atış stili bulmaktı aslında bakılırsa hala pek yapabilmiş değilim.Özellikle NBA de Ray Allen ve Michael Redd gibi isimlerin müthiş estetik bir biçimde attığı şutlar basketbolu sevmemi sağlayan en önemli sebeplerdi.Özellikle Redd'in el üstünden atmasına rağmen atletizmde atılan cirit gibi topu elinden çıkarması müthiş bir görüntü bana göre.

Ama öyle oyuncular var ki sanki potaya karpuz atar gibi atıyorlar.Benim için en kötü atanların en başında Shawn Marion geliyor.Zaten birçok sebepten dolayı (Nash ve Amare ile aynı takımda olması) antipati duyduğum bir adam, bir de şut atarken tahtayı tırnaklamak gibi hissi veren atış stili ile antipatim iyice arttı.
    Attığı şutları sokuyor aslında ama düzgün atıp sokamasa daha güzel olucak bence.

Sizlerin bu konuda görüşleri nedir?

• 11 saniyelik bir serbest atış videosunu ekliyim de görmemiş olanlar görsün.

http://www.youtube.com/watch?v=ijOc9uQMHxc
  • Madem sut stilini bu kadar onemsiyorsun 1:52'den sonrasını dikkatle izle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flying Dutchman -- 20 Ekim 2007; 12:26:41 >
  • marion ve prince bana göre
  • arkadaşlar atlantalı josh childress'ın da eline bu konuda kolay kolay kimse su dökemez

edit:resim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi go_spurs_go -- 20 Ekim 2007; 21:13:33 >
  • Bir maç esnasında(sanırım bir Phoenix Suns maçıydı) Murat Murathanoğlu(Kaan Kural'da olabilir) ve Murat Kosova bunu konuşuyordu.Bu konuda 1. olarak Josh Childress'ı 2. olarak da Shawn Marion'u belirlemişlerdi.Josh Childress karından çıkardığı için bunu söylemişlerdi.

Faul atışlarını saymazsak bence en kötü atan Josh Childress'dır.2. olarak da Shawn Marion.Bir de o şutla PF oynuyor.
  • kıonuyla alakası yok ama birsey soracagım.

serbest atış atarken zıplamadan ayagımızı kaldırabılıyoruz mu?parmak uclarında yani?serbest mi?
    birde serbest atıs atarken hicbir basketci zıplamıyor.bu kural mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: xmen

kıonuyla alakası yok ama birsey soracagım.

serbest atış atarken zıplamadan ayagımızı kaldırabılıyoruz mu?parmak uclarında yani?serbest mi?

bana kalırsa bu bir kural değil. nba de oynayan bütün oyuncular(bana göre) zıplamadan bilek yetiştirebilirler foul atarken.(varejao hariç ) zıplayarak atmak zıplamadan atmak böyle bi kural yok(bildiğim kadarıyla). ama düşün bi foul atıyorsun foul çizgisinden zıplayarak atıyosun çok kötü bir görüntü oluşturur bana kalırsa

• quote:

Orjinalden alıntı: TechN9ne

quote:

kıonuyla alakası yok ama birsey soracagım.

bana kalırsa bu bir kural değil. nba de oynayan bütün oyuncular(bana göre) zıplamadan bilek yetiştirebilirler foul atarken.(varejao hariç ) zıplayarak atmak zıplamadan atmak böyle bi kural yok(bildiğim kadarıyla). ama düşün bi foul atıyorsun foul çizgisinden zıplayarak atıyosun çok kötü bir görüntü oluşturur bana kalırsa

Varejao zıplayarak mı atıyor yoksa? Hiç dikkat etmedim. Öyleyse vay haline

• quote:

Orjinalden alıntı: phoarbix

Varejao zıplayarak mı atıyor yoksa? Hiç dikkat etmedim. Öyleyse vay haline

Yok ya Varejao zıplayarak atmıyor ama arasıra cembere yetistiremedigi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flying Dutchman -- 21 Ekim 2007; 15:46:31 >
  • Evet kural beyler.Bizim koç bana söylemişti.Parmak ucunda yükselme serbest ama ayağın yerden kesilmeyecek.

Hem zaten zıplayınca az da olsa denge bozuluyor ve böyle olunca haliyle de şutta bozuluyor.
  • shaq serbest atışlarda gerçekten zorlanıyor
  • zıplayarak atmak zor ama blokdan kacabıılmek ıcın sart alıstıgın gıbı gıder ben zıplamadan daha dusuk atarım foul atılarım da cok ıyıdır ama baslık cok kotu bence stıl onemlı degıldırkı sonunca herkez aynı noktaya atıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: dmc_dmx_mim

shaq serbest atışlarda gerçekten zorlanıyor

ben de onun adını yazmak için girmiştim. o nasıl atış stilidir öyle
  • quote:

Orjinalden alıntı: İlkkan23LeBron

Evet kural beyler.Bizim koç bana söylemişti.Parmak ucunda yükselme serbest ama ayağın yerden kesilmeyecek.

Hem zaten zıplayınca az da olsa denge bozuluyor ve böyle olunca haliyle de şutta bozuluyor.

tmm parmak ucunda yükselmek serbest ise sorun yok
  • konu sapıyor.Şut stili konusuna geri dönelim.
  • quote:

konu sapıyor.Şut stili konusuna geri dönelim.

tmm tmm

normalde sut atılırken kafadan cıkması lazım dımı(yanı basketcılerın cogu oyle yapıyor?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayalbaz93 -- 22 Ekim 2007; 15:45:15 >
  • quote:

11 saniyelik bir serbest atış videosunu ekliyim de görmemiş olanlar görsün.

http://www.youtube.com/watch?v=ijOc9uQMHxc

Bu ne yahu?
  • tartışmasız marion o topu karnından mı bacağından mı ne atıyor
  • quote:

quote:

konu sapıyor.Şut stili konusuna geri dönelim.

tmm tmm

normalde sut atılırken kafadan cıkması lazım dımı(yanı basketcılerın cogu oyle yapıyor?)

Yav arkadaşım Amma taktın sende foule şutu nasıl atıyosa atsın önemli olan girmesi ama foulde sanırım öyle bir kural varmış bende bilmiyodum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.