|
SUZUKI SWIFT FUN CLUB (173. sayfa)
-
-
Selamun aleykum. Herkese merhaba...
Bende 2023 model, techno ile aranızdayım... Araç hususunda çok takıntılı bir kardeşinizim ve kafamda deli sorular var maalesef :)
Sizler de bana hak verirseniz cevapları birlikte arayalım istiyorum... Öncelikle ilgi ve alakanızdan ayrıca anlayış ve sabrınızdan dolayı da şimdiden herkese teşekkür ederim.
. Aracıma sport kit arıyorum ama maalesef bulamadım
. Sport kit olmasa da hafif göze hoş gelecek parçalar da tercih edilelir kanaatindeyim.
. Cam rüzgarlığı tavsiyesi olan var mıdır?
. Spoiler taktıran oldu mu
. Jant hususu var bir de hafif ofsetli japan tarzı jant lastik takan vs var mı
. Bagajda stepnem yok ve stepne yeri çöküyor oraya ne konulabilir
. Aramızda reklam işi yapan varsa eyelids hususunda çözümler rica etmekteyim :)
Genel itibariyle araçtan memnunum, 4.7 şuanda tüketimim araç 4500 km de. Erzurum da ikamet etmekteyim. 👋
-
İyi akşamlar. Araçta start stop sistemini kullanmanın bir zararı olur mu? Hybrid araçlarda olmacayağı söyleniyor. Konu hakkında bilgisi olan var mıdır? -
El frenini vitesi bosa aldiktan sonra çekeceksin ve sonrasında direkt park konumuna alacaksın. Ya da aracı çalıştırdiktan sonra yine önce vitesi boşa alacaksin sonra el frenini indireceksin. El freni cekiliyken D ya da R'de ayagin frende bile olsa aracı bekletirsen ya da aracı çalıştırdiktan sonra direkt p, r ya da D de el frenini indirirsen şanzımanı 2-3 yıla kalmaz bozarsin bence. O titremeler normal yani. Geçenlerde, aracıma lastik değişimini yapan lastikçi, rot balans dükkanına gitmek için bindi ve el frenini vitesi boşa almadan indirdi. Hemen bu araba vuruyor dedi. Hayır dedim, otomatik viteslerde önce vitesi boşa almak lazım sen R'de el frenini indirdin ondan vuruntu oldu.
Bu arada 2020 GLX swiftimin bridgestone yaz lastiklerini 62 binde değiştirdim. Michelin crossclimate 2 model, 185 55 16 ölçülerinde dört mevsim lastiği aldım. Araba kasis ve çukurlarda inanılmaz rahatladı. Tamam sert süspansiyonlu bir araba fakat Michelin gibi yumuşak hamurlu bir lastik ile kasis ve cukurlardaki o işkence artık bitti, fren mesafesi ve yol sesi de inanılmaz azaldı. Yalnız aracın kalkışı ile hızlanması yavaşladı ve yol tutuşu da azaldı. Kışın çok karlı olmasa bile hafif karlı ya da buzlanma olan yollarda kullanmak zorunda kalabiliyorum, o yüzden dört mevsim lastiği aldım bu kez. Genel olarak memnunum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaju waffle -- 24 Ağustos 2024; 21:52:33 >
-
2020 model swift premium hybrid kullananlarda telefon görüşmesi sırasında sesin karşı tarafa az gitmesi sorununu yaşayan var mıdır? PX5 model bir ekran var. Bu sorunu nasıl düzeltiriz. Ekranın bir güncellemesi ya da bir yerden ayarı var mıdır? -
El freni cekmenin D veya N ile bir baglantisi yok. D konumda el freni cek, N ye at, frenden ayagini cek frene bas P’ye al ile N’ye al el freni cek, frenden ayagini cek frene bas P ye al arasinda hic bir fark yok.
N yenalip frenden ayagini cekip frene bas P ye al kismi dogruysa sanzimanla ilgili durum ortadan kalkar.
benden once kullananlarin nasil kullandigini bilemiyorum tabi. Her halti yemis olabilirler. Derdim o da değil, sarsintinin çözümünü bulmak aslinda.
Motorun gozle gorulur sallanmasina sebep olan sey sanziman takozu veya motor takozlari olabilir mi?
-
Araç neden vuruntu yapıyor diye sormuşsunuz arkadaş da doğrusunu söylemiş, ancak siz el freninin D veya N ile bir bağlantısı yok demişsiniz. O zaman öyle devam edin madem. CVT şanzımanlarda el freni P, N, D arkadaşın dediği şekilde kullanılıyor. Mevzu; yükü ilk neye bindirdiğiniz ile ilgili.
Ama tabi ne önemi var önce N'ye alıp el freni vs. denilerek araç kullanılmışsa, başka türlü sorunlar da oluşmuş olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozdemibr -- 29 Ağustos 2024; 8:44:26 > -
-
Aracın kullanım kılavuzunda yazıyor, nasıl alakası yok. D ya da r de iken el frenini çekersen araç durması gereken pozisyonda ileri ya da geri gitmek ister, bu da sarsıntıya neden olur. Bazen ben de el frenini indirmeden yanlışlıkla D ya da r'ye atiyorum, arabanın şekli şemalı değişiyor. -
Arkadaşlar katalitik konvektör arızası veriyor araç
Lpg ve benzin
Motor ışığı yakıyor söndürüyorum geri yakıyor
Konvektörler çok pahalı nasıl daha ucuza temin edebilirim
Yada başına bu arıza gelen var mı çok sıkıntı çekiyorum ne yapmalıyım bi akıl verin
Kimiside boşver bişey olmaz kullan öyle gitsin diyor
Kimisi iptal ettir diyor
Kimisi sadece içindeki filtreyi değiş diyor
Yurtdışından yada yurtiçinden nereden temin edebilirim -
Arac cvt değil. Yazmistim yukarida.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bortecoder -- 14 Eylül 2024; 1:21:28 > -
-
Yağ olarak normalde 0-20w kullanılıyor diye biliyorum, 0-30w kullanmışlar birde.
-
Herkese merhaba,
Silecekleri değiştirmek istiyorum, 2020 Swift, daha önce konusu geçmişti. Alan kullanan var mı, ne tavsiye edersiniz? İki aşamalı gibi bir sileceği var, hangisi tam uyar bilemedim.
-
Benim araç 2022 model, silbak toyota mr2 2000-2006 modeli tam uyuyor, kalitesi de fena değil.
-
İnwells, rbw, silbak bir yıl idare edebilecek, makul fiyatlı silecek markaları..
Bunların üstü orjinal silecekler,
Arada kalan bosch, valeo… vs gibi markalara para vermeyin, parasını haketmiyorlar,
Orjinal sileceklerin kauçuğu hakikaten kolay kolay aşınmıyor, ama çok pahalı, bir orjinal sileceğe 9-10 tane inwells gibi markaları alabiliyorsunuz -
Swift silecek ölçüleri (mevcut kasası için) Ön 500, 475 ve arka 250, böyle biliyorum.
Doğru değil mi?
-
bende 500 + 480 mm diye kaydetmişim, yanlış ölçmüşte olabilirim
-
Pek farklı da değil iki ölçüm, ikisi de uyar nasıl olsa.
-
2020 swift hybrid için paspas önerisi olan var mıdır? Koku yapmayan.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X