Şimdi Ara

SUZUKI SWIFT FUN CLUB (174. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.542
Cevap
88
Favori
199.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 172173174175176
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Rizline diye bir markadan almıştık, yani çoğu arkadaş almıştı. Fena da değil, ben hala kullanıyorum. Hatta ben de bakayım, değiştirsem diyordum.

SUZUKI SWIFT FUN CLUBwww.hepsiburada.com
    Rizline Suzuki Swift 2020 Araca Özel Üretim 3D Havuzlu Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/rizline-suzuki-swift-2020-araca-ozel-uretim-3d-havuzlu-paspas-pm-HBC00004XITIF
  • Merhaba, aşağıdaki bağlantıda İngiltere'de en güvenilir küçük araba olarak Suzuki Swift seçilmiş.

İlginizi çekebilir

SUZUKI SWIFT FUN CLUB
     SUZUKI SWIFT FUN CLUBwww.whatcar.com
    Reliability Survey: Most and least reliable small cars
    https://www.whatcar.com/news/reliability-survey-most-reliable-small-cars/n26142
  • Aracı tam 5 yıl önce bugün sıfır almıştım. Trafik sigortası bugün bitiyor yani tam günü gününe 5 yıl önce bugün alındı ve tam bugün aküsü bitti marş almadı araç.

Şimdi bana gelip bu tesadüftür deyin.

9700 km'deki arabanın aküsü tam 5. yıl dönümünde bitiyor. Japon harikası, sorunsuzluk abidesi.

Böyle arabanın da markanın da Allah belasını versin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Max Damage

Aracı tam 5 yıl önce bugün sıfır almıştım. Trafik sigortası bugün bitiyor yani tam günü gününe 5 yıl önce bugün alındı ve tam bugün aküsü bitti marş almadı araç.

9700 km'deki arabanın aküsü tam 5. yıl dönümünde bitiyor. Japon harikası, sorunsuzluk abidesi.

Akü kaç yılda bitmeliydi? 10 yıl mı gitmesi gerekiyordu sizce? Neden bela okuyorsunuz? 5 yıl gayet uzun bir zaman akü için.
  • quote:

Aracı tam 5 yıl önce bugün sıfır almıştım. Trafik sigortası bugün bitiyor yani tam günü gününe 5 yıl önce bugün alındı ve tam bugün aküsü bitti marş almadı araç.

Sorun ve verdiğiniz tepki komik. Gerçi tam 5.yıldönümünde bitmeside ilginç bir tesadüf. Bizim sıfır qashqailer bi ara fabrikasyon hatası vardı ilk iki yılda bitti aküler, servis gelip kasapın önünde değiştirdi aküyü, değiştirdikleri aküde 3-4 yıla bitti. Akü ömrü 4-6 yıl arasındadır, arabayı kullanım sıklığınıza kullandıkları akü amperine vs göre değişir.

• Herkese günaydın,

Araba aküsü ortalama ömrü dört, beş sene civarındadır. Dört yıl dolduktan sonra ölçtürüp kontrol etmek hatta bir yerde çat diye kalmamak adına değiştirmek iyidir. Benim arabam 2020 model, ben daha yeni değiştirdim.

Bu arada şunu da ekleyim, uğradığım yerde Varta yoktu, olsaydı ilk tercihim Varta akü olurdu ancak dolaşıp bakmaya zamanım olmadığı için ve satan ağbi çok övdüğü için Mutlu akü aldım, 2400 lira tek çekim fiyatıyla.

Ayrıca arabada ekranda ayarlardan açılabilen akü bilgisi, verisi var, açarsanız ekran üstte duruyor. 12,6 ve üzerinde olması gerekir,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adepex -- 18 Ekim 2024; 21:56:8 >
  • quote:

Merhabalar

akünün en büyük yıpranma sebebi arabayı kullanmayıp kenarda bekletmektir

anladığım kadarıyla, 5 yılda 9700 km yaparak,siz arabayı pek kullanmamış sayılırsınız

5 yıl olayı tamamen tesadüf,

aküler kimyasal bir parça , şu zamanda ömrün bitsin gibi programlanabilecek bir yapıları yok

• her 3 yılda bir aküyü yenilemek en sağlamı, kafan rahat olur

• Arkadaşlar merhaba. 2019 model 1.2 benzinli swift aracımız var. Araç 2020 yılı trafiğe çıkışlı ve 12380 km de şuanda. Yıllık bakım zamanı geldi ancak Sakarya ve Ankara da aradığım bayilerden değişik fiyat ve talepler duyuyorum. Sakarya rutin bakım yapıp 13 bin talep ediyorken Ankara herter 8500 TL normal bakım bir de şanzıman yağına bakacağım değişmesi gerekirse 12 bin de bunun İçin alacağım diyor. Bu konuda yol gösterebilecek bir arkadaşımız var mıdır? Araç genel de yılda 3-4 bin km kullanılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HarunElreşit

Arkadaşlar merhaba. 2019 model 1.2 benzinli swift aracımız var. Araç 2020 yılı trafiğe çıkışlı ve 12380 km de şuanda. Yıllık bakım zamanı geldi ancak Sakarya ve Ankara da aradığım bayilerden değişik fiyat ve talepler duyuyorum. Sakarya rutin bakım yapıp 13 bin talep ediyorken Ankara herter 8500 TL normal bakım bir de şanzıman yağına bakacağım değişmesi gerekirse 12 bin de bunun İçin alacağım diyor. Bu konuda yol gösterebilecek bir arkadaşımız var mıdır? Araç genel de yılda 3-4 bin km kullanılıyor.
    Saçmalamışlar. 12380 km de olan aracın şanzıman yağı değişmez. Ankara Tecimeroğlu servisine gidin. Seyhan bey devam ediyorsa size yardımcı olacaktır. Kendisi Suzuki konusunda uzmandır.
  • HarunElreşit kullanıcısına yanıt

tt38'in de dediği gibi Tecimeroğlu'na bir uğrayın, Seyhan Beye sorun ve fiyat alın, o ilgilenecektir.

• tt38 T kullanıcısına yanıt
    İnanılmaz bir tavır vardı. :) şanzıman yağı değişebilir diyince hemen kapattım telefonu. İnşallah dediğiniz firmaya uğrarım. Çok teşekkür ederim.
  • adepex kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun. İnşallah yatın arayıp bilgi almaya çalışıp haftaya giderim yanlarına.
  • Benim aracim da 4.5 yıllık ve 63 bin km yaptım. Geçen yıl araç kapaliyken multimedya'da 1 saat falan maç izledim. Akü bosaldi, arkadasin takviye cengelleriyle aracı calistirdik. Geçen de köye gittim. Kontak modunda klima açık kalmış yine akü bosaldi ve aynı arkadasim geldi. Aküyü degistirmeye gittim, pil sağlığı %75 çıktı. Akucu abi %45-50'ye gelmeden akü degistirilmesini önermiyoruz dedi. Ben de değiştirmedim ama far, lamba, multimedya ve klimayı açık unutmamak gerekiyor. Bu arada 5 yılda 10 bin km yapan araç yatan araçtır, yatan aracın aküsü de kendi kendine boşalır ve ölür, yol yapan aracın aküsü ise şarj olur. Bunun Suzuki ile ilgisi yok. Çocuk aküye bakarken koruma kılıfını indirdi, üstünde japonca yazilar olan bir akü ve bence 4.5 yıl 63 bin km'de %75 pil sağlığı gayet iyi. Orjinal akünün gayet iyi bir akü oldugunu dusunuyorum. Bu arada amazon'dan %50 indirimli haliyle noco marka bir akü takviye cihazı aldım geçenlerde, kutusuz kullanılmış bir ürün gelince iade ettim fakat daha düşük bir modelini kovaliyorum yine. Michelin'in en iyi pompasını almıştım. Noco akü takviye cihazı da alıp, herhangi bir olumsuz durumda kimseye muhtaç olmadan yoluma devam edeceğim.

• Bu arada swiftlere şanzıman yağı konmuyordu fakat 2 yıl önce Suzuki bakım periyoduna şanzıman yağını da ekledi, ben de yararı olmasa bile bir zararı yoktur diyerek ücreti mukabilinde serviste kabul ettim. Artık ticari bir hamle mi yoksa uzun zaman içinde şanzıman yağının değişmesi gerektiği mi anlasildi bilmiyorum. Suzuki japonya'ya mail ile sormak lazım.
  • kaju waffle K kullanıcısına yanıt
    Uygun anınızda ilgili ürünlerin linkini paylaşır mısınız.
  • Benim diğer aracım Qashqai, ondada CVT şanzıman var, önce serviste 60 binde değiştiriyorlarmış sonra 60bin bakımı çok pahalı çıkıp millet şikayet etmeye başlayınca bi genelge ile gerek yok değiştirmeyin demişler. Olayın aslı CVT şanzımanlar usturuplu kullanıldığında ömürlük olan ama biraz nazik şanzımanlardır, yüksek tork ömürlerini çok kısaltıyor. Kısacası 60 binde bir değişmesi iyi olur. değişmese de olur ama 120-150 binden sonra arıza yapma ihtimali daha yüksek olur, ben 100 bine kadar tutman satarım zaten diyen ve bunu ahlaki olarak sorun görmeyenlerin de değiştirmesine gerek yok. ama milli servet sonuçta diyen ve 120binde alan adamda üzülmesin diyen varsa 60 binde değiştirmesi iyi olur. Ben qashqainin hem 55 binde hem 100 binde değiştirdim, şimdi 118binde.

Bu arada benim swift 2022 model, henüz çok yeni, 4-5 yıl kolay kolay arıza yapmaz, zaten japonyada üretilmiş bir araç, o nedenle 1-2 yıl bakımı dışarda yaptırmayı düşünüyorum, olmazsa sonra tekrar garanti için servise götürmeye başlarım. garanti on kapsamında 10 yıl tekrar servise bakım yaptırmak şartı ile garanti içerisine giriyor diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_kid1 -- 20 Ekim 2024; 22:55:5 >

• Swiftin cvtsi üzmez. Çünkü turbo yok,tork düşük,kasa çok hafif, beygir yeteri kadar var yani cvt için tehlike oluşturacak hiçbir durum yok kağıt üzerinde. Çok akıllıca bi kombinasyon bence. Üstelik yakıt tüketimi emisyonu vs de düşük muhtemelen hızlanma eğrisi vs de ona göre ayarlanmıştır.Bence hiçbir şey olmaz bu cvtye. Ben 70binde sattım servise yalvardım nerdeyse 60 bin bakımında değiştirmediler gerek yok diye. Nissan honda falan 1.5 ton turbolu torklu beygirli araçlara koyuyor bu şanzımanı. Ondan o kadar hassaslar bence yap konusunda. Kağıt üzerinde swiftin motor şasi şanzıman kombinasyonu mükemmel dengeli bence. Özellikle 1.2 90 beygir olanlar. 100kg a kadar 10 beygir düşüyor hem de 1.2 turbosuz araçta. Düşük torka rağmen araç hızlanıyor. Bütün bileşenler birbirini yormadan çalışacak şekilde ayarlanmış. Bozulcam derse ayıp eder swift. Kul yapısı sonuçta ama bence çok akıllıca yapılmış bir kombinasyon. Vitara aldım ama hala swift görünce bi hoş oluyorum. Güzel araba.

• Haklısınız bu araçların kolay kolay arıza vermez. Ama 1,5 tonluk kullanılan şanzıman ile hafif araca konulan şanzıman aynı boyutta değil. Ben qashqainin ve Juke yanyana gördüm tamircide, birbirinin iki katı neredeyse, çalışma sistemleri dolayısıyla şanzıman zinciri yapısı aynı ve asıl sıkıntılı olan bu zincir, aşağıda resmini yüklüyorum. Yapısın nedeniyle yüksek tork ve zamanla şanzımanın içinde oluşan metal partikülleri nedeniyle bu zincir zarar görüyor. benim araçta şanzımanın alt kapağının içinde mıknatıslar ve yağ filtresi vardı, 100 bin bakımında bu mıknatıslardaki partiküller ve yağ filtresindeki partiküller yıkanarak temizlenmişti.

SUZUKI SWIFT FUN CLUB

• İnternette bizim son kasalara uygun ve çokta abartılı fiyat olmayan ön silecek ben mi bulamıyorum yoksa gerçekten mi yok ? Eski kasalar için dolu var sanki online sitelerde , bizimkilerin tam ölçüsü de net olarak 500-480 mi ?

• 
Sayfa: önceki 172173174175176
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.