Şimdi Ara

!!!!!!symbol'e virajlarda aman dikkat!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar şirketim tüm filosunu yenileyerek albea araçlar yerine symbol (sümbül) tercih etti. saygı duyarım işine öyle geldi belliki. ancak bu araçlarda çok anormal yol tutuş problemleri var ve ben bu araçları kullanan arkadaşları özellikle yol tutuş konusunda dikkatli olmaları konusunda bilgilendirme gereği duydum.

bahçeşehir'de oturanlar bilir aqua dolphin'in önünde sert bir viraj vardır, geçen sabah o virajda sabah oluşan çiğ ağaçlar gölge yaptığı için güneş ışığı almamış ve zemin ıslak kalmış, kesinlikle makul bir hızla viraja girmeme rağmen symbol adeta dansöz gibi kıvırmaya başladı ve dehşete kapıldım, kontra filan derken kıçını zor topladım, aceba fabrikanın yanlış lastik seçimimi yoksa başka bir problemmi var anlamadım ancak bunn hiç te normal olmayan bir durum olduğunu belirtmeliyim. symbolü daha uzun süre kullanan arkadaşların bu konudaki yorumları daha faydalı olacaktır ancak yinede benim gibi yeni symbol kullanmaya başlayanların dikkatli olmasında fayda var. daha ağır sonuçlar doğurmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milchschnitte -- 19 Kasım 2006; 15:52:56 >

• lastik cevabım olacaktır...!!!!

aynı iki araç (şirket aracı Honda City) Bridgstone ve Yokohama 2 farklı lastik kullanılmakta ve yol tutuşları bariz farkediyor (yokohama nın yol tutuşu gerçekten başarılı olarak gözlemledik ki gerçi Brigstonenun yere bassan tabanı daha geniş olmasına rağmen)...

ancak yeni araç ve yeni lastik ...tabiki maksimum tutunma beklememek lazım hele ki bu mevsimlerde karşılaştığın süpriz en büyük örnek olmuş..!!!

Genelde Cliolarda Continental ve Michelin Kullanılıyor...Tabi en son Symbollerde ne var inan bir fikrim yok ilertirsen markasını bilgilenmiş oluruz Yumuşak Etli hamurlu tabir edilen bu lastikler genel olarak tatminkar yol tutuşu sunarlar ancak karşılaştığın durumda başka lastikler ne yapardı veya herhangi bir symbol )başka lastikli nasıl bir tepki verirdi bunun cevabını bulmak için 2 farklı lastiği test etme imkanı olması lazım)
  • bence direkt araca bağlamamak lazım sorunu; zeminden kaynaklanan bir sorun olabilir

Symbollerin yol tutuşu normaldir; kötü de değildir iyi de değildir..

normal kullanıcıya sorun çıkarmaz..
  • tek cevap lastiktir..!! öyle bir zeminde çoğu araç tehlike yaşatır..
  • geçende sahil yolunda makas yapan sümbül benim önüme geçtikten sonra kontrolü kaybetti orta şeriiteki araca çarptı ve yoldan fırlladı bankete. Dizellerin fücü yüksek millet ralli arabası zannediyor . Aman dikkat .
  • sadece bir bölümü islak hemen ardindan kuru asfalt olan virajda sembol değil bmw getirsen yine savurur zemin değisikliğinden dolayi. Ama bmw kendi toplar sen diğerlerinde caba sarfedersin
  • quote:

Orjinalden alıntı: enisbugra

geçende sahil yolunda makas yapan sümbül benim önüme geçtikten sonra kontrolü kaybetti orta şeriiteki araca çarptı ve yoldan fırlladı bankete. Dizellerin fücü yüksek millet ralli arabası zannediyor . Aman dikkat .

Katılıyorum. Yokuşta tork avantajıyla beni sıkıştıran Sembolleri ve diğer ufak hacimli turbo dizelleri düzde, viraj içlerinde pişman ederken adamların bir yerlerinin terlediğini hissediyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yoldan ve tekerleklerden kaynaklandığını düşünüyorum...

Yine de geçmiş olsun.
  • sümbül yol tutmaz.
    Bu bir gerçektir.

Bence fiyatını hakeden gerçekten kaliteli bir hizmet arabasıdır. Bununla birlikte kullananlar kesinlikle viraja hızlı girmemelidir. Lastik değişimi faydalı olmakta, yumuşak hamurlu lastikle bir nebze de olsa yoltutuş iyileşmekte. Ama araç hakikaten yolda emanet gidiyor.
  • hocam o bahsettiğin viraj aşırı sakat gerçekten. zaten o virajın bitiminde, üstünden tem'in geçtiği köprünün hemen altında olan bariyerlere birisi girmiş uzun zamandır dağınık halde duruyor. dikkat etmek lazım. boş yolda pertlemek pek hoş olmazdı.
  • bence de haklısın arkadaş o araba çok savruluyor dikkat etsin onu kullanan arkadaşlar!!!!!!!!!
  • Sumbul kangoo ve albea falan bu araclardan virajda mumkun oldugunca uzak durmaya calisiyorum. 2 kere zar zor onumde spin atan aractan kurtardim 1 i kangoo digeri sumbul du.
  • kaçla girdin acaba viraja merak ediorm?
  • dostum zaten renault marka bütün araçlarda yol tutuş sorunu var ben bi dergimde megane ve focusun testi var megane için diyorki arka bagaja yol tutması için kum torbaları yani ağırlıklar koymanız lazım...
    renault marka bütün araçlarda yol tutuş sorunu var bu bir gerçek...
  • megane yol tutuşu konusunda efsane değil miydi ya? hatta reklamında ayda falan gidiyordu. biraz boş bir iddia olmuş bence.
  • Megane ve Clio HB araclar yol tutus konusunda rakipsiz sınıflarında, reklam da megane II hb'e aitti zaten... 2.0 225bg'lik megane hb ile oldukca yuksek hızlarda girdim virajlara, hakikaten performans basarili. Sedan kasa araclar hangi marka olursa olsun kopma yapıyor zaten hb'lere kıyasla, fizik kanunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkimake -- 21 Kasım 2006; 20:11:36 >
  • arkadaşlar bende 2002 symbol 1.4 vardı. gerçekten viray problemi var. ankara bolu arası tem deki uzun virajları bilirsiniz. eski broadwayimle 120 la girdiğim virajları symbol le 100 le anca giriyorum. tabi ford vw gibi araçlar 140 la filan uzayıp gidiyor. lastik değişimi bile çözüm değil. her yönüyle dört dörtlük olan symbolümü (özellikle devasa bagaj) sırf yol tutuşu yüzünden elden çıkardım. hele şehir içindeki ters eğimli dar virajlara dikkat. 50 km ile giderken bile 180 derece dönebilirsiniz. sürat yapmayın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alkimake

Megane ve Clio HB araclar yol tutus konusunda rakipsiz sınıflarında, reklam da megane II hb'e aitti zaten... 2.0 225bg'lik megane hb ile oldukca yuksek hızlarda girdim virajlara, hakikaten performans basarili. Sedan kasa araclar hangi marka olursa olsun kopma yapıyor zaten hb'lere kıyasla, fizik kanunu

ozaman sen bu araçalrdan başka bi araç kullanmadın kullandıysan tipik bir renocu fanatiğisin ozaman..

autocar dergisin son sayısında (alırsan okursun) 2006 en iyi yol tutanlarını seçtiler ve bu seçimde megane rs yoktu çünkü yol tutuş konusunda bu arabanın savunduğun kadar iyi olduğunu ben tahmin etmiyorum..
    gelelim mevzuya..
    hızlı hatchback sınıfında leon-fr clio ve focus st vardı ve bu karşılaştırmanın açık ara lideri for focus st idi şaşırdığım bir olay ise finale kalan 6 araba (posche 911turbo ve cayman s, aston martin, lotus, nissan z) ve bu araçların arasında tek önden çekişli ford focus st finale kaldı gerçekten ford yol tutuş konusunda rakipsiz benim sana diyeceğim sen megane ve clio dan başka araç kullanmadın..
    ve yine o dergide en ilgin olay ise bu kadar harika arçalrın arasında standart focus 1.6 ghia vardı...

ve yazıda şöyle diyor..

standart focusu buraya getirmemizin nedeni fordun encok satan modelinin gerçekten haklı bir üne sahip olup olmadığı..

ve sonuç...

sadece motor gücünü cıkartın ki standart focus 115 beygir teste en düşük araç 200 beygir..
    motor gücü hariç yol tutuş olarak burda bir çok araca kafa tutcak bir araç focus ve bmw 1, alfa brera, seat leon fr den bile yol tutuşunun hatta şürüş zevkinin cok daha iyi olduğunu söylediler...

ford kendini her sınıfta yol tutuş olarak kanıtlamış bir markadır...

• ford bu sınıfın yol tutuş konusunda lideridir bu doğru ama en ciddi iki rakibi astra ve magane dır..bu yüzden megane a iyi yol tutmuyor diyemeyiz...
  • bence ford focusun tek rakibi vw golf tur astra ve megane ki bunlarda olan yarı bağımsız süspansiyon sistemi var bu sistemle yol tutmaları ha yol tutuşları iyi ama asla ve asla bir focusa kafa tutucak kadar iyi değiller çünkü focusta olan çok noktadan kollu ve tam bağımsız arka süspensiyon sistemi adeta araçı yola kedi gibi pençeleri ile yapıştırıyor..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.