Iyi geceler arkadaslar. Bugun Cod Mf2 yi aldim bilgisayarima sorunsuzca yukledim. Yukleme bittikten sonra bilgisayar dondu restart attim. Bilgisayar acilmadi windows loading ekraninda yaklasik 45 tur yapti , bir restart daha attim. Bu sefer bilgisayar acildi ama acildiktan sonra dondu vs. Boyle 3-4 restarttan sonra en sonunda artik hic acilmamaya basladi . system32\drivers\ntfs.sys bozuk , duzgun yuklenemedi , windows baslatilamiyor diyor. Google da bir arastirma yaptim. Ramlerden olabilir gibi ilginc cvplar yazilmis.Onlari bile denedim. Ramleri degistirdim vs gene sorun devam ediyor. Recovery cdsini izmirde biraktim. Su an yanimda degil . Recovery deneyip hala ayni hatayi alan arkadaslar varmis. Birden yokken ortaya cikti bu sorun ve baya kafami kurcaliyor. Bunu daha once yasayan arkadas varmi ? Nasil cozebilirim zira beni cok rahatsiz ediyor. :P Tamda vizeler bitti rahat erdik demisken bu sorunun cikmasi kotu oldu. Ayrica recovery cdsiz bunun bir cozum yolu varmidir? Ayrica Hddeki bilgilerimin gitmesinden endise duyuyorum , ders notlarim vs hersey masaustunde idi. Bilgi kaybi yasarmiyim? Tesekkurler , iyi geceler.
Bilgisayarınız açılırken "System32\Drivers\Ntfs.sys" dosyasıyla ilgili bir nedenden hata veriyorsa aşağıdaki işlemleri sırasıyla uygulayınız: 1. Bilgisayarı Windows XP CD si ile başlatın. 2. Kurulum dosyaları yüklendikten sonra R'ye basıp onarma menüsüne girin 3. 1'e basıp C:\WINDOWS'a girin. (Yönetici parolası isterse enter'layıp geçin) 4. Daha sonra copy e:\i386\ntfs.sys c:\windows\system32\drivers yazıp enter'layın. (Eğer CD-ROM'unuz e yerine başka adda ise onu yazınız) 5. "Üzerine yazılsın mı?" sorusu gelirse "e"ye basıp, enter'layın. 6. "Exit" yazıp, bilgisayarın yeniden açılmasını bekleyin.
alıntıdır
Hocam oncelikle tesekkurler emegin icin , bende gormustum onu. Benim isletim sistemim vistaydi ve recovery cdsi izmirde herhangi bir vista cdsi ile bunu duzeltmek mumkun mu?
Eğerki aynı sürüm ise mümkün
az önce basıma geldı system32\drivers\ntfs.sys dozuk dıye bırmesaj xp cd sınden tamır etmeyı denedım fakat cd den hdd e ulasamıyor yanı hdd ulasım yok ve remlerın yuvalarından temassızlık oldugunu farkettım acılısta remler hata verdı hdd söküp baska pc den cd ile acılış yapmayı denedım ama yıne hdd ulasılamıyor dedı yanı hdd verı yazılamıyor wın 98 cd ıle fdıskten dölümü sılıp yenıden bölümleyıp formatlandırmayı dusunuyorun anca bukadar bilgim var
quote:
Orijinalden alıntı: kerem
Bilgisayarınız açılırken "System32\Drivers\Ntfs.sys" dosyasıyla ilgili bir nedenden hata veriyorsa aşağıdaki işlemleri sırasıyla uygulayınız: 1. Bilgisayarı Windows XP CD si ile başlatın. 2. Kurulum dosyaları yüklendikten sonra R'ye basıp onarma menüsüne girin 3. 1'e basıp C:\WINDOWS'a girin. (Yönetici parolası isterse enter'layıp geçin) 4. Daha sonra copy e:\i386\ntfs.sys c:\windows\system32\drivers yazıp enter'layın. (Eğer CD-ROM'unuz e yerine başka adda ise onu yazınız) 5. "Üzerine yazılsın mı?" sorusu gelirse "e"ye basıp, enter'layın. 6. "Exit" yazıp, bilgisayarın yeniden açılmasını bekleyin.
alıntıdır
Çalıştığım kurumda böyle bir sorunla karşılaştım. Yazılanların aynısını uyguladım ve problem çözüldü. Alıntı da olsa ve yıllaaaaar geçmiş olsa da teşekkür ederim.