Şimdi Ara

T O Y O T A 1.33 Comfort/1.6 Comfort hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
7.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar yeni bir araç almak istiyorum toyota corollada son kararımı verdim. 1.33 Comfort ve 1.6 Comfort arasında çok ciddi bir fark olurmu performans ve yakıt tüketimi açısından..genel kullanımda 1.33 Comfort ile ne gibi olumsuzluklar yaşarım..tabi kağıt üzerindeki tüketimler çok değişkendir..aslında mevzu tüketim de değil performans açısından aşağıdaki teknik tabloya göre sizce nasıl bir fark oluşabilir.1.33 çok mu vasat kalır aynı şartarda 1.6 ile kıyaslanırsa.pişman olmak istemiyorum..mantığım 1.6 dan yana ama bu 1.33 comfort aklımı karıştırdı.ben araçta her zaman güçlü motor tercih eden biriyim..1.6 nın altına kesinlikle bakmam ama toyota da bu durum nasıl acaba.
    --------------------------------

Yakıt Tüketimi
    Yakıt türü Benzin
    Birleşik 7 lt/100km
    Şehir dışı 5,8 lt/100km
    Şehir içi 9,2 lt/100km
    Supap mekanizması DOHC Dual VVT-i
    Motor hacmi 1598 cc
    Maksimum Güç (PS) 124
    Maksimum güç 91/ 6000 KW/dd
    Maksimum tork 157/5200 Nm/dd
    Maksimum hız 195 km/sa
    Hızlanma (0-100 km/sa) 10,4 sn
    Sürtünme Katsayısı 0.28
    Ağırlık (Sürücü hariç) 1270 kg
    Yakıt deposu 55 lt
    Dingil mesafesi 2600 mm
    Bagaj Hacmi 450 lt

1.3
    ------------------------
    Yakıt Tüketimi
    Yakıt türü Benzin
    Birleşik 5,9 lt/100km
    Şehir dışı 5 lt/100km
    Şehir içi 7,4 lt/100km
    Motor hacmi 1329 cc
    Maksimum Güç (PS) 99
    Maksimum güç 73/6000 KW/dd
    Maksimum tork 128/3800 Nm/dd
    Maksimum hız 180 km/sa
    Hızlanma (0-100 km/sa) 13,1 sn
    Sürtünme Katsayısı 0.28Ağırlık (Sürücü hariç) 1255 kg
    Yakıt deposu 55 lt
    Dingil mesafesi 2600 mm
    Bagaj Hacmi 450 lt

• Yapay Zekanın Yanıtı

Toyota Corolla 1.33 Comfort ve 1.6 Comfort Arasındaki Farklar

Toyota Corolla 1.33 Life ve 1.6 Comfort donanım paketleri arasındaki temel farklar şunlardır:

Motor: * 1.33 Life: 1.33 litre benzinli motor * 1.6 Comfort: 1.6 litre benzinli motor

Performans: * 1.33 Life: 99 beygir gücü, 128 Nm tork * 1.6 Comfort: 132 beygir gücü, 160 Nm tork

Yakıt Verimliliği: * 1.33 Life daha yakıt verimlidir ve yaklaşık olarak 100 km'de 4,9 litre yakıt tüketirken, * 1.6 Comfort yaklaşık olarak 100 km'de 5,8 litre yakıt tüketir.

Donanım: * 1.6 Comfort, 1.33 Life'a kıyasla daha fazla donanım özelliğine sahiptir, bunlar arasında: * Anahtarsız giriş ve çalıştırma * LED farlar * Otomatik klima kontrolü * 8 inçlik dokunmatik ekran multimedya sistemi

Fiyat: * 1.6 Comfort, 1.33 Life'dan daha pahalıdır.

Kullanım Amacı: * 1.33 Life, daha düşük yakıt maliyetleri ve şehir içi sürüş için uygunken, * 1.6 Comfort, daha yüksek performans ve ek donanım özellikleri ile uzun yolculuklar veya daha dinamik bir sürüş deneyimi isteyenler için uygundur.

Özetle:

Toyota Corolla 1.33 Life ve 1.6 Comfort arasındaki temel farklar motorda, performansta, yakıt verimliliğinde, donanımda ve fiyatta yatmaktadır. Hangi donanım paketinin senin ihtiyaçlarına en uygun olduğuna karar vermek için bu faktörleri göz önünde bulundurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bence buna iki motoru da deneme fırsatı bulmuş biri cevap verse keşke. ben de merak ediyorum çünkü 1-2 ay içinde biz de corolla alabiliriz. Ayrıca 1.3 motorda torkun düşük devirde gelmesi güzel
  • merak ettiğim hususlardan biriside 10 yıl öncesinin 1.3 ü ile şimdiki teknoloji ile üretilmiş aynı büyüklükteki motor arasında ne gibi performans farkları olduğu..
  • 2006 yılında 2000 model 1.3 otomatik corolla aldım. Otomatik şanzuman 3 vites. 5 sene boyunca yaklaşık 65.000 km yaptım, ülkenin çok yerini gezdim. Şanzuman 3 vites olması sebebiyle çok meyilli yollarda biraz performans sıkıntısı yaşatıyordu ama normal şartlarda özellikle uzun yolda hiç sıkıntı yaşamadım.

Şu anki arabam yine corolla, 2004 model ve 1.6 otomatik. Hem motor büyük olması hem de şanzuman 4 vites olmasından dolayı en ufak bir performans sıkıntısı yaşatmıyor.

Eğer 1.33 corollayı düz vites alacaksanız (6 vites) hiç bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyorum. Eğer amacınız yarışmak değilse ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Yeni kasayı ben de bekliyorum, eğer 1.33 + CVT şanzuman çıksın, 1.6 düşünmem bile.
  • gerbera kullanıcısına yanıt
    sıfır km alacaksanız,
    1-2 haftaya kadar yeni kasa corolla geliyor,
    1.6, 132 beygir sizin belittiğiniz 1.3 kadar yakacak.
    cvt vites yeni corolla 1.6 yı tavsiye ederim.
    .
    1.3 eski aurisi olan komşum çekişinden ve yakıtından hiç memnun değil.
    birleşik 7 litre tüketimi varmış.
    beygirden ziyade 128 tork yetersiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenya64

2006 yılında 2000 model 1.3 otomatik corolla aldım. Otomatik şanzuman 3 vites. 5 sene boyunca yaklaşık 65.000 km yaptım, ülkenin çok yerini gezdim. Şanzuman 3 vites olması sebebiyle çok meyilli yollarda biraz performans sıkıntısı yaşatıyordu ama normal şartlarda özellikle uzun yolda hiç sıkıntı yaşamadım.

Şu anki arabam yine corolla, 2004 model ve 1.6 otomatik. Hem motor büyük olması hem de şanzuman 4 vites olmasından dolayı en ufak bir performans sıkıntısı yaşatmıyor.

Eğer 1.33 corollayı düz vites alacaksanız (6 vites) hiç bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyorum. Eğer amacınız yarışmak değilse ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Yeni kasayı ben de bekliyorum, eğer 1.33 + CVT şanzuman çıksın, 1.6 düşünmem bile.

teşekkür ederim çok net bir açıklama olmuş sağolun.

• quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

sıfır km alacaksanız,
    1-2 haftaya kadar yeni kasa corolla geliyor,
    1.6, 132 beygir sizin belittiğiniz 1.3 kadar yakacak.
    cvt vites yeni corolla 1.6 yı tavsiye ederim.
    .
    1.3 eski aurisi olan komşum çekişinden ve yakıtından hiç memnun değil.
    birleşik 7 litre tüketimi varmış.
    beygirden ziyade 128 tork yetersiz.

hocam yeni corolla alma ihtimalim maalesef zayıf..büyük ihtimalle yenileri gelince eski modellerinde biraz daha düşüş olabilir diye düşünüyorum..olay biraz da ekonomikl aslında..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.33 vs 1.6 Corolla ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gerbera kullanıcısına yanıt
    yeni corolla tamamen yenilenmeyip makyajlı olarak gelseydi sizin dediğiniz doğru olabilirdi.
    .
    yeni auris gelince fiyatı farklı mı geldi ,
    belki 1-2 bin ancak fark eder,
    ama satarken eski kasa ile yeni kasa arasında 5-10 bin tl oynar.
    büyüklük ve yenilikleri ve yakıt tasarrufu da cabası.
    2014 e girerken 2007 de çıkan kasa sıfır olarak alınmaz. alınmamalı.
    .
    ayıracağınız bütçe ne kadar dı?
  • max bütçe 1.6 Comfort parası yani 45000 tl ama temiz ikinci el de olabilir. @lordford50
  • 1.33 bence gereksiz bir motor seçeneği. Vergi avantajıda yok. İlk etapta az yakar düşüncesi ile alınıyor ama gitmeyen araçta gaza basıldıkça tüketim verileri pek parlak olmuyor. 1.6 alınır daha keyifle binilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gerbera

arkadaşlar yeni bir araç almak istiyorum toyota corollada son kararımı verdim. 1.33 Comfort ve 1.6 Comfort arasında çok ciddi bir fark olurmu performans ve yakıt tüketimi açısından..genel kullanımda 1.33 Comfort ile ne gibi olumsuzluklar yaşarım..tabi kağıt üzerindeki tüketimler çok değişkendir..aslında mevzu tüketim de değil performans açısından aşağıdaki teknik tabloya göre sizce nasıl bir fark oluşabilir.1.33 çok mu vasat kalır aynı şartarda 1.6 ile kıyaslanırsa.pişman olmak istemiyorum..mantığım 1.6 dan yana ama bu 1.33 comfort aklımı karıştırdı.ben araçta her zaman güçlü motor tercih eden biriyim..1.6 nın altına kesinlikle bakmam ama toyota da bu durum nasıl acaba.
    --------------------------------

Yakıt Tüketimi
    Yakıt türü Benzin
    Birleşik 7 lt/100km
    Şehir dışı 5,8 lt/100km
    Şehir içi 9,2 lt/100km
    Motor hacmi 1598 cc
    Maksimum Güç (PS) 124
    Maksimum güç 91/ 6000 KW/dd
    Maksimum tork 157/5200 Nm/dd
    Maksimum hız 195 km/sa
    Hızlanma (0-100 km/sa) 10,4 sn
    Sürtünme Katsayısı 0.28
    Ağırlık (Sürücü hariç) 1270 kg
    Yakıt deposu 55 lt
    Dingil mesafesi 2600 mm
    Bagaj Hacmi 450 lt

1.3
    ------------------------
    Yakıt Tüketimi
    Yakıt türü Benzin
    Birleşik 5,9 lt/100km
    Şehir dışı 5 lt/100km
    Şehir içi 7,4 lt/100km
    Motor hacmi 1329 cc
    Maksimum Güç (PS) 99
    Maksimum güç 73/6000 KW/dd
    Maksimum tork 128/3800 Nm/dd
    Maksimum hız 180 km/sa
    Hızlanma (0-100 km/sa) 13,1 sn
    Sürtünme Katsayısı 0.28Ağırlık (Sürücü hariç) 1255 kg
    Yakıt deposu 55 lt
    Dingil mesafesi 2600 mm
    Bagaj Hacmi 450 lt

1.33 gayet başarılı bir motor,1.6 ya fazladan o kadar para bayılıp üstüne 2 litre fazla tüketmeye gerek yok.
    1.6 yı alacağınız paraya 1.33e dünyanın donanımını yükletirsiniz.

• quote:

max bütçe 1.6 Comfort parası yani 45000 tl ama temiz ikinci el de olabilir. @lordford50

sizde benim yaptığım gibi, 2010-11 lpg li 1.6 avensis elegant alabilirsiniz.
  • quote:

2006 yılında 2000 model 1.3 otomatik corolla aldım. Otomatik şanzuman 3 vites. 5 sene boyunca yaklaşık 65.000 km yaptım, ülkenin çok yerini gezdim. Şanzuman 3 vites olması sebebiyle çok meyilli yollarda biraz performans sıkıntısı yaşatıyordu ama normal şartlarda özellikle uzun yolda hiç sıkıntı yaşamadım.

3 vites otomatik şanzuman varmıydı ki ?

• quote:

Orijinalden alıntı: greencher

Bazı servis elemanları bile bilmiyor ama var işte :)
  • quote:

quote:

Enteresan ben 4 olarak biliyordum ... Çünkü o corollada kullanılan şanzuman bildiğin klasik otomatik... Dönemin avensislerinde LC lerinde de onu kullanıyorlar diye biliyorum.
  • quote:

quote:

quote:

Enteresan ben 4 olarak biliyordum ... Çünkü o corollada kullanılan şanzuman bildiğin klasik otomatik... Dönemin avensislerinde LC lerinde de onu kullanıyorlar diye biliyorum.

1.6 Motorlarda 4 ileri kullanıldı, evet. Yalnız bendeki araba 1.33 ve 3 vites. Hatta ilk çıktığında autoshow dergisinde testi yapılmıştı. özellikle 3 vites diye yazmışlardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: supremum

1.33 bence gereksiz bir motor seçeneği. Vergi avantajıda yok. İlk etapta az yakar düşüncesi ile alınıyor ama gitmeyen araçta gaza basıldıkça tüketim verileri pek parlak olmuyor. 1.6 alınır daha keyifle binilir.

kayınpederim de hep sizin gibi düşünür..kendisi kamyoncu,etrafındaki herkese araba alırken kesinlikle ufak motor tercih etmeyin,yüklüyken,rampalarda,araçtan performans istendiğinde zaten büyük motor farkını ortaya koyacaktır ve tüketimleri arasında da ciddi bir fark olmayacaktır der hep..

benim 1.33 alacağımı duysa kesin tepkisini belli eder

insanın kafası acayip karışıyor,en iyisi @lordford50 arkadaşımızın yaptığı gibi temiz bir 1.6 ikinci el mi olsa acaba.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: supremum

1.33 bence gereksiz bir motor seçeneği. Vergi avantajıda yok. İlk etapta az yakar düşüncesi ile alınıyor ama gitmeyen araçta gaza basıldıkça tüketim verileri pek parlak olmuyor. 1.6 alınır daha keyifle binilir.

kayınpederim de hep sizin gibi düşünür..kendisi kamyoncu,etrafındaki herkese araba alırken kesinlikle ufak motor tercih etmeyin,yüklüyken,rampalarda,araçtan performans istendiğinde zaten büyük motor farkını ortaya koyacaktır ve tüketimleri arasında da ciddi bir fark olmayacaktır der hep..

benim 1.33 alacağımı duysa kesin tepkisini belli eder

insanın kafası acayip karışıyor,en iyisi @lordford50 arkadaşımızın yaptığı gibi temiz bir 1.6 ikinci el mi olsa acaba.

Ortaokul, lise ve üniversiteyi beraber okuyup üniversitede aynı evde kaldığım hala sık sık görüştüğüm arkadaşım 1.33 Corolla almıştı. Tüketiminden memnun değildi. En azından yaktığının karşılığını vermediğini düşünüyordu.
    Aynı motor Yaris ile daha uyumlu bir ikili oluşturuyor bence. Tabiki sonuçta beklenti meselesi fazla ısrarcı konuşmak istemiyorum.
    Ben olsaydım temiz ikinci el 1.6 bakardım.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 1.33 ü alıp 3ay dayanabilmiş birisi olarak kesinlikle 1.6 almanızı öneririm 1.33 gerçekten çekiş konusunda sıkıntılı bir araç uzak durulmasını tavsiye ediyorum....
  • Daha geçen haftasonu 1.33 LPG'li Auris'i olan bir arkadaşımla peşpeşe Asoss yaptık. Bende dizel Corolla var. Aracından nefret etti. Düz yolda hadi neyse de...Küçükkuyu'dan sonraki yokuşlarda hiç gitmiyor. Peki bu aracı almakla hata mı etmişti? Hayır...Zamanında 35 000 liraya C sınıfı sıfır bir araç almıştı sonuçta.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.