Şimdi Ara

Taharet musluğu Avrupa ve başka Ülkelerde yok mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
215
Cevap
2
Favori
63.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kıçı boklu heriflerle aynı havuzada girilmez siz siz olun turistin olduğu havuza girmeyin girersenizde su yutmayın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Berkorn

kıçı boklu heriflerle aynı havuzada girilmez siz siz olun turistin olduğu havuza girmeyin girersenizde su yutmayın

Yok öyle deme.

Antalya Otellerinde çok kaldım. Adamlar kesinlikle duşa girmeden havuza girmiyorlar.
    Zaten Havuz kenarında ki duşu Türkler kullanmaz.

• çalıştığım yabancı bayraklı gemilerin hiçbirinde taharet musluğu yoktu

bide çoğu gemide zıçtıktan sonra klozetin temizlenmesi için

su tasarrufu amacıyla vakum sistemi kullanılır

görseniz çok korkuç hüüüüüüp diye çekiyo ne var ne yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: EL NINO
    su tasarrufu amacıyla vakum sistemi kullanılır

görseniz çok korkuç hüüüüüüp diye çekiyo ne var ne yok

Neden deniz suyu kullanılmıyor?
  • isveçte'de yoktu.klozeti görünce nasıl moralim bozulmuştu.bi de saunada ve de havuz mavuz gibi yerlerin soyunma odasında (kabin yok tabi)anadan üryan geziyorlar.dalga,köt herşey açıkta.özellikle saunada iğrenç oluyor.ben dayanamadım çıktım hemen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tafitaf

isveçte'de yoktu.klozeti görünce nasıl moralim bozulmuştu.bi de saunada ve de havuz mavuz gibi yerlerin soyunma odasında (kabin yok tabi)anadan üryan geziyorlar.dalga,köt herşey açıkta.özellikle saunada iğrenç oluyor.ben dayanamadım çıktım hemen.

Zenci varmıydı?
  • Avrupa 1000 Yil Yikanmadi

Avrupa ve Amerika'da tarihin önemli bir döneminde temizlik uygunsuz görülmüş ve yasaklanmıştır. Aziz Francis, yıkanmamış vücudun dindarlığın işareti olduğunu söylüyordu. Kastilya Kraliçesi İsabelle, tüm yaşamında iki defa banyo yapmış olmakla övünmüştür. Pennsylvania ve Virginia eyaletlerinde kanunlar banyo yapmaya da sınırlamalar getirmiştir. Philedelphia'da bir dönem ayda birden fazla banyo yapan kişiler hapse bile atılmıştı. Oğuzlar suyu kutsal ve arı saydıklarından bu kutsal şeyi kirletmemek için yıkanmazlardı. Yıkanmaya karşı sergilenen bu tavırlar yıkanmanın sadece vücut temizliği ile ilişkilendirilmesinden kaynaklanmaktadır. Oysa Kur'an 1400 yıl önce yıkanmanın, yani temizliğin hastalıklardan kurtarıcı rolüne dikkat çekmiştir. Yıkanmanın dışında su içmenin de hastalıkları giderme ile ilişkilendirilmesi önemlidir. Kur'an kendi indiği dönemin yanlış ve eksik bilgi seviyesine bu konuda da kapılmamış ve su içmeyle hastalıkların giderilmesi arasında bağlantı kurmuştur. Günümüzde bu bilgi tıp otoriteleri tarafından geniş kabul görmektedir. Nezleye yakalanan kişilere bile verilen öğütlerde "su içmenin" yer aldığına rastlıyoruz. Hücreleri yaşlandıran, zarar veren radikallerin vücuttan atılması ve bağışıklık sistemimizin iyi çalışması için bol su içmemiz gereklidir. Vücudumuza zarar veren yabancı bakterilere ve virüslere karşı bedenimizde gerçekleştirdiğimiz savaşın sonucunda ortaya çıkan, hastalığa sebep olan maddelerin vücudumuzdan rahatça atılabilmesi için su içmemizin önemi büyüktür. Vücudumuzdaki en hayati organların sağlıklı çalışması, hücrelerdeki faaliyetlerin yerine getirilmesi için vücudumuza aldığımız suyun miktarı çok önemlidir.

Bir an düşünüp Peygamberimiz'in yaşadığı döneme gittiğimizde ve o dönemden günümüze kadarki 1400 yıllık tarihi incelediğimizde, Kuran'daki ayetlerin mucizevi yönünü çok daha iyi anlıyoruz. Yıkanmanın ve su içmenin hastalıklardan, rahatsızlıklardan insanları koruduğu ancak son birkaç yüzyıldır bilimin kabul ettiği bir bilgidir. Kuran'da gerek abdest, gerek boy abdesti ile ilgili emirler, gerek yıkanmanın insanı hastalıklardan kurtarıcı etkisinin vurgulanması Müslümanların suyu bolca kullanmalarına sebebiyet vermiştir. Haçlı seferleri ve Müslümanlar'ın İspanya'ya yerleşmesi ile oluşan MüslümanHıristiyan ilişkileri, Hıristiyan ruhbanlığının başta çirkin gördüğü yıkanma konusunda Hıristiyanları etkilemiş, yıkanmayı çirkin gören bu zihniyetin değişmesinde etkili olmuştur. (Hıristiyanlık'taki bu yanlış davranışın sebebi, gerçek Hıristiyanlık değildir. Hadid Suresi'nin 27. ayetinde Hıristiyan ruhbanlığın dinlerinde olmayan uydurmaları ortaya attıkları vurgulanmaktadır. Aynı şekilde dinimizde de dinimizin saflığını kendi zihinlerinin ürünü uydurmalarla bozmaya kalkan ruhbanlar, yobazlar olmuştur.) Yani Avrupa Hıristiyan medeniyetinin günümüzdeki temizlik anlayışında, bolca yıkanmalarında farkında olmasalar da Kuran'daki ayetlerin dolaylı etkisi vardır. Tarihi araştıranlar bunu anlayacaktır

• quote:

Orjinalden alıntı: Burak[Alper]

quote:

isveçte'de yoktu.klozeti görünce nasıl moralim bozulmuştu.bi de saunada ve de havuz mavuz gibi yerlerin soyunma odasında (kabin yok tabi)anadan üryan geziyorlar.dalga,köt herşey açıkta.özellikle saunada iğrenç oluyor.ben dayanamadım çıktım hemen.

Zenci varmıydı?

• quote:

Orjinalden alıntı: Burak[Alper]

quote:

Zenci varmıydı?

Hepimiz Zenciyiz
  • Avrupanın 1000 yıl yıkanmamasının sebebi vaftiz suyu denilen kutsal saydıkları suyla 1 kerde yıkanırlar ömür boyu bir daha yıkanmazlardı.Hatta bu sebepten papazlar kirleriyle övünürlermiş.
  • bikaç gün önce bulgaristandaydım bayağa zorluk çektim
    burda kulanırken çok önemsemesek de insan kaybedince anlıyor g.tünün rahatını
  • Biz ne kadar temiz milletmişiz

Gerçi haçlı seferleri ile tuvaleti bizden öğrendiler,Avrupa Birliğine girersekte belki Taharet'i öğrenirler
  • kıllarla beraber sarkıt gibi olur
  • hrvatistanda da yoktu. benim de aklıma çok geldi şu bizim klozetlerden ihraç etsek diye. bazı ülkelerde filimlerde de görmüşsünüzdür klozetin yanında bi tane daha bişey var klozete benzeyen. genelde bayanlar içinmiş ama temizlik için de kullanılıyormuş. bizim yaşlılarımız ayak yıkamak için koyduruyor diye duymuştum. adı şimdi gelmiyor aklıma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zibidi_gonzales -- 26 Aralık 2007; 0:51:34 >
  • gurbetçiler petşişeyle su taşıyor (ben 3 sene taşıdım)

bazıları tahret musluğu bağlatıyor,bazılarıda alman usulu ıslak mendil şekli
  • Roma' da otelde kaldığımda klozetin hemen yanında duş hortumu vardı.
    İşim bittikten sonra klozete tüneyip taztikli sus tutardım. Ama yağmurlama olduğu için bütün banyo batardı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SoundOfSilence

Ben burda da kullanmıyorum. Kağıdın kökü kazınıyor

• çok iğrenç bir topik olmuş
  • yuuuuuuuuuuuhhh be pook herifler
  • Bide onlar genelde tavuk şeyi gibi oldukları için gariplerim olan kıllarını da kesmeye korkuyorlar koltuk altları maşşallah adamların pisilik fareler
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.