Şimdi Ara

Taharet musluğu Avrupa ve başka Ülkelerde yok mu? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
215
Cevap
2
Favori
63.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Lord.Blade

hü bide modern olcaklar allahın cahilleri gidelimde medeniyet gösterelim

ah be abicim k.......ç yıkamakla modern ve medeni olunabilse dünyada bizden modern insanlar olamzdı heralde!
  • quote:

Orjinalden alıntı: extree

quote:

Orjinalden alıntı: :ArHaus:

Sorun veba ise İstanbul'un bir zamanlar vebadan nasıl kırıldığını da öğrenin. Haberiniz yok galiba?
    İstanbul'da Veba Salgını

Ben tam tersini düşünüyorum. Avrupalılar bana daha temiz geliyorlar. Mesela avrupa sokaklarında yürüyün insanlar çok temiz duruyorlar hergün duşlarını alıyorlar büyük bir çoğunluğu ve giydikleri kıyafetleri hergün değiştiriyorlar ama Türkiye de sokakları bir gezin insanların büyük bir çoğunluğu ter kokuyor. Aynı kıyafeti günlerce giyen insanlarla dolu, duş almayı bırakın haftada bir banyo yapıyorlar.

dediğini araştırdım da.. bizans dönemin de olan salgından başka birşey yok..? link var mı?

Demek ki araştırmamışsınız. Aşağıdaki yazılar sadece özettir. Olsun siz yine de hepsini okuyun. TARİHİNİZİ BİLİN ve tarihinizden korkmayın.

"1429’da Bursa’da baş gösteren veba salgınında çok sayıda insanla birlikte şehrin önemli şahsiyetleri, Emir Muhammed Buharî, Şemsettin Fenarî, Emir Süleyman’ın oğlu Orhan Bey ve Hacı Ivaz Paşa da ölmüşlerdir. 1492’de Arabistan, Şam, Halep ve Mısır’da baş gösteren bir veba pandemisi İstanbul şehrini etkisi altına almış ve bir ayda 56 bin kişi hayatını kaybetmiştir. Mısır, Suriye ve Arabistan’da da aynı dönemde ortaya çıkan veba salgını günde ortalama 1.000 insanın ölümüne neden olmuştur. Mısır’daki salgın üç gün sürmüş ve bu süre içinde 600 bin insan ölmüştür. Aynı yıl, İstanbul şehrinde baş gösteren veba salgınının ilk 5 gününde 1.000, izleyen 10 gününde 25 bin, üçüncü 17 günlük döneminde ise 30 bin kişi hayatını kaybetmiştir. Bu rakamların toplamı bir aylık sürede 56 bin kişidir. Bu salgın sebebiyle Sultan II. Beyazıt dört ay boyunca İstanbul’dan uzak yaşamak zorunda kalmış, Edirne’de ikâmet etmiştir. Suriye, Mısır ve Arabistan bölgesinde veba salgını daha şiddetli olmuş ve her gün yaklaşık 1.000 insan ölmüştür. Mısır’da üç günde 6 bin kişinin hayatını yitirdiği kaydedilmektedir.

"Osmanlı İmparatorluğu coğrafyasında, 16. yüzyılın ikinci yarısında son derece olağanlaşmış veba salgınlarının yaşandığı klasik dönem ilgili Osmanlı literatüründe yer almaktadır. III. Mehmet döneminde, 1597’de İstanbul şehri vebadan kırılmıştır. Osmanlı hükümdarı nezdinde İngiltere Kraliçesi’ni temsil eden Elçi Edward Barton bu veba kırımında ölmüştür. İsveçli bir gezgin, 1750 yılında İstanbul’daki veba salgını ile ilgili olarak şunları yazmaktadır"

* "İstanbul’da üç aydır günde 1.000 - 1.200 kişinin ölümüne neden olan veba yaşanıyor; 24 saat süren yangın yeniçeri odaları dahil binlerce evi küle çevirdi; arkasından dolu fırtınasıyla gelen deprem kırk bin gemiyi mahvetti ve pek çok denizci öldü; askerler ayaklandılar, üstelik halk açlıktan ölmek üzere."

1762 yılında, Diyarbakır’da meydana gelen veba salgını, 50 bin kişinin yaşamını yitirmesine sebep olmuştur. 1799 - 1800 yıllarında bu salgın yeniden ortaya çıkmış ve pek çok insan yaşamını yitirmiş, bir kısım halk can korkusu nedeniyle memleketlerinden göç etmişlerdir."

İstanbul'daki veba salgınının korkunç boyutlarını böylece öğrenmiş olduk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 9 Ocak 2008; 20:52:22 >

• Evet arkadaşlar varmı bir gelişme
  • Topic süper olmuş ya
  • ya Amerikan BBG tarzı bi yarışmada kız duşa girdi bi kız daha vardı sonra çıkardı jileti koltuk altı kıllarını kesti kıllar suya düştü sonra o suyun içinde yıkandı küvette koltuk altı kıllarımıydı tam emin değilim. başka kılları da kesti.
  • cidden biz onları küçümsüyoruz ama bizim sokaklar da onların tuvaleti gibi be. Avustralya'da ayakkabı bile giymesen oluyor o kadar gıcır yerler.
    Bu arada: 1 gün taharet muslugu olmadan tuvalete girdim yurtdışına taşınırsam yanımda götürecem bişeyler yapıcam taharet muslugu olmadan olmaz. gerçi adamlar kolonyalı mendille siliyor pis pis çıkmıyorlar tuvaletten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peacifullord -- 19 Nisan 2008; 11:54:12 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kürsad

adamlar koltuk altı kıllarını filan kesmiyorlar. yıkasalar nolacakki

bende kesmiyorum 17 yaşımdayım bir kere bile kesmedim

diğer meseleye gelince ne denilebilir ki.adamlar işin pratiğini bulmuş
    yalnız adamlar rahatsız olmuyor mu peçete ile temizlenemez o kalanlar kurumuyor mu off düşüdün iğrenç bir şey..
    bizim abazalarımız bile onlardan temiz

• quote:

Orjinalden alıntı: MuSTYLaTioN

quote:

Orjinalden alıntı: kürsad

adamlar koltuk altı kıllarını filan kesmiyorlar. yıkasalar nolacakki

bende kesmiyorum 17 yaşımdayım bir kere bile kesmedim

diğer meseleye gelince ne denilebilir ki.adamlar işin pratiğini bulmuş
    yalnız adamlar rahatsız olmuyor mu peçete ile temizlenemez o kalanlar kurumuyor mu off düşüdün iğrenç bir şey..
    bizim abazalarımız bile onlardan temiz

7 günlük süreçte koltukaltı kıllarını kesmeyi unutma

• bizimkiler yolda otostop çekenin ırzına geçip öldürüyor, annesini ,kızını, bebeğini öldürüyor milleti tartışacağımıza kendimize bakalım..
  • ingilterede yok onu bilyiorum gördüm
  • Rusya"da yok, olan yerlerde sonradan bizimkiler tarafından tadilata sokulmuş yerler. Döşemeden 30-40 cm yükseltip ara döşeme yaparak, birşekilde çözüm aramışlar.
  • japonlarda otomatiği var.

oturuyorsun ereye sıkacağını algılıyor.

sanırsam discovery de izlemiştim.
  • Topuklu ayakkabının, parfümün neden çıktığını bilen bu sorulara rahatlıkla cevap verebilir
  • Avustralyada yok. Biz 3 litrelik plastik şişeler kullanıyoruz. Normalde bunlar ortaçağdan kalma pis hylarına devam edip kıçları moklu geziyorlar..
  • herkes gittiği yeri ii reklam yapmış taharet musluğu bahanesiyle
  • quote:

Orjinalden alıntı: dartanyan14

herkes gittiği yeri ii reklam yapmış taharet musluğu bahanesiyle

Sahiden ya burda reklam yapınca birdenbire kendimizi bir b.k sandık yoksa sen hala kendini bir b.ktan sayamadınmı?
  • up
  • up
  • Forumda taharet almayan varmıdır acaba?
  • Arkadaşlar büyük tuvaletinizi yaptığınızda lütfen banyoya girin ve yıkanın......... taharet musluğu gibi şeylerle temizlenilemez ve hijyen sağlanamaz....

taharet musluğu bana pis bir şeyle oynamayı düşündürüyor.... Lütfen arkadaşlar en azından GENÇ olanlarımız tuvaletten sonra banyo yapsınlar... (daha objektif bakabilirsiniz diye gençler dedim)

evde değilken nasıl banyo yapıcam diye tartışma başlamasın... (cevap belli)
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.