Şimdi Ara

**** Taigo Kullananıcıları Ana Forum **** (70. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.557
Cevap
87
Favori
192.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En son ne kadar fiyat verdiler Taigo için bayiden bayiye değişiyor. Birde bu aracın ikinci el pazarı nasıl elimizde patlamasın sonra.

• 2. el için en alınmayacak VW modelidir. T-Roc hiç kampanya yapmazken bu ve T-Cross habire kampanyada. Ama araba fiyatını çok hak ediyor, orası ayrı.
  • Bildiğim kadarıyla Vw Avrupada Polo üretimini sonlandırmış(sanırım Polo yakında tarih olacak) ve aynı fabrikada fazla fazla Taigo/T-Cross üretmeye başlamış. Dolayısıyla arz fazlası olan bu araçları kampanyalarla elinden çıkarmaya çalışıyor olabilir. Arasında da fazla fiyat farkı olmadığından herkes 2.el yerine doğal olarak sıfırına yöneliyor. Tabi bu durum hem satış rakamları hem de fiyatlama yönünden 2. elin olumsuz etkilenmesine sebep oluyor. Kampanyaların bitmesiyle 2. eldeki bu olumsuz gidişat da değişir elbet...Zaten bayilerde şuan Taigo Life Dsg hiç kalmamış hepsi 2-3 günde satılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueice76 -- 8 Ekim 2024; 22:59:50 >
  • 2024 model 115bg versiyon için hız sabitleyici açılabiliyor mu ? Acc olmasa da olur standart hız sabitleme bile olsa yeter. Bu araçta zaten gerekli donanım var gibi yazılımsal olarak aktive edilebilir diye düşünüyorum ama fikri olan var mı ?
  • bassab B kullanıcısına yanıt

Evet artık açılabiliyor yalnız Vw kodlama lisansını eskiden olduğu gibi öyle ucuza ve kolay kolay vermiyor artık, yeni bir kodlama sistemi kullanmaya başlamış. Aşağıdaki linkte fiyat bilgisi bulabilirsiniz.

https://www.enderelektronik.com.tr/urun/hiz-sabitleme-sistemi-taigo/

https://www.enderelektronik.com.tr/urun-kategori/volkswagen/taigo/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueice76 -- 9 Ekim 2024; 14:9:59 >

• blueice76 B kullanıcısına yanıt

Bu zamandır var bu fiyatın daha azına adaptif yaptıranlar var sadece hız sabitleme için bu kadar para veren olacağını sanmıyorum.

• iburak İ kullanıcısına yanıt

Evet daha ucuza ACC takan yerler var ama Ender Elektronikten başka CC açan yer var mı bilmiyorum. Yalnız bu ucuza ACC takanlar direksiyondaki tuş takımını değiştirmiyor, mevcut tuşları kodluyorlar. Normalde değişmesi lazım, onun için ucuz zaten. Tam fabrikasyon işlem yapmıyorlar yani. Aşağıdaki linkte ucuza takan var bitane.

https://www.vagcomcenter.com/urun/vw-taigoacc-adaptif-hiz-sabitleyici/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueice76 -- 9 Ekim 2024; 14:45:48 >

O kadar detay bilmiyorum gruplarda yaptıranlar vardı.CC açan yer şuan için yok SDF2 yüzünden bi yer ile konuştum SDF2 kırabilirsem 350EURO ondan sonra ne istersen açarız dedi.

Bence de bu araçların yeni versiyonunda zaten radar vs gerekli donanım var. SDF2 olayı çözülürse donanım eklemeden açılır diye düşünüyorum. Konuştuğunuz yer neresiydi ?

CC açan yer yok demişsiniz de artık var hocam, yukarda linkini vermiştim tekrar ekledim. Hem ACC hem de CC 110 bg.lik'lerde artık açılabiliyor. Yalnız 115 bg.lik SFD2 kodlamalı olanları bilmiyorum, araştırmanız lazım.

https://www.enderelektronik.com.tr/urun/hiz-sabitleme-sistemi-taigo/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueice76 -- 15 Ekim 2024; 13:34:52 >
    Şimdi anladım sizi hocam linkin detayına bakınca. Teşekkürler, biraz pahalı ama çokça uzun yol yapacagim bir dönem olacak gibi o zaman yaptırabilirim.

CC için çok ciddi rakam ACC için makul ama sadece CC olsa yeterli sadece CC için o kadar para vermek bana mantıklı gelmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

izolasyon, sürüş konforu ve yol tutuş anlamında nasıl buldunuz golf 7'e kıyasla?

arkadaş yanıtlamış bende fikrimi belirteyim. yol tutuş golfte bariz daha iyi. sürüş konforu olarak taigonun birazcık yüksek olması benim hoşuma gitti, ama ses konusunda golf daha sessiz gibi geldi ama taigoda kötü değil.

eksikliğini hissetiklerim ise;

1. el freninin manuel olması
    2. kapı üstlerinde tutacak olmaması
    3. koltuk altlarında çekmece olmaması
    4. arkada seyahat edecekler için golf'e göre alanın dar olması

ama golf c segment taigo b segment bunu da unutmamak lazım. ama genel olarak taigo güzel araba özellikle yakıtı çok iyi. ben 5000 km ye yakın yol yaptım 4,6 litre ortalama yaktım.

• Merhaba. Yeni taigo kullanıcısıyım. Dün teslim aldım aracımı. 1. Sorum: Arka kapıya kolon taktıran varmı? Tesisatı varmı acaba?
    2. Sorum: Hız sabitleme açtıran varmı?
  • SlmKdyfç S kullanıcısına yanıt
    Ben Volkswagen bayisi ile arka kapıya hoparlör taktırmak için görüştüm böyle bir paketimiz yok dediler dışarıda yaptırmak istersem garanti dışı kalacağını söylediler maalesef yaptıramadım garantisi bittikten sonra yaptırmayı düşünüyorum
    Paramızla bile Volkswagen servisine yaptıramıyoruz
  • Kablosuz şarj çalışmıyor. Başına gelen var mı?

• SlmKdyfç S kullanıcısına yanıt

Mag Safe kılıf ile anında şarja başlıyor. Normal silikon kılıfla zor oluyor. Kılıfı çıkarıp telefonu direkt koyduğumda bile mag safe kılıfla olduğundan daha zor algılıyor bana da ilginç geldi.

• fsyakar F kullanıcısına yanıt

Çok güzel olmuş hocam elinize sağlık. Üstteki çıta için krom satılıyor da alttaki parça için bulamadım. Ben de plasti dip ile deneyesim var. Örnek uygulama videosu var mıdır siz nasıl yaptınız? Astar vs gerekiyor mu acaba?

• Merhaba,

VW Taigo kullancısıyım, bu sesler sizde de var mı?

Direksiyon çevirince "gıcırdama" sesi geliyor ve kilitlerken bazen "kamera deklanşörünü basılmış gibi" bir ses geliyor.

Bu normal midir yoksa bir problem mi var?

Direksiyon, çevirince gıcırdama

Backup Apiyoutube
    VW Taigo Direksiyon Gıcırdama Sesi
    https://www.youtube.com/shorts/TVmWCgYuPW8

Kapı kilitlerken "deklanşör" sesi

Backup Apiyoutube
    VW Taigo kapi kilit sesi
    https://www.youtube.com/shorts/jXV3mnpus1M?feature=share

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gcx -- 13 Ekim 2024; 19:58:47 >

• 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.