Doğrudur benim aracın sisteminde problem olabilir. Versiyon güncel görünüyor. Sizin araçlardakiyle yeni çıkanlardaki ekran aynı değil bu arada. Sizinkilerde kendi navigasyonuda var bildiğim kadarıyla. Bizimkilerde yok. Mecbur car play kullanıyoruz. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
**** Taigo Kullananıcıları Ana Forum **** (80. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
açıkcası aracın kendi navigasyonu, yandex haritalar vs varken çok kullanışlı değil. belki yeni araçlara uygun yeni bir versiyonla sorun çözülebilir. hızlandırmak amacıyla almanya vw tarafına bir maille durumu belirtebilirsiniz. aslında bunlarla bizim uğraşmamız gerek biz durumu servise belirttiğimizde servisin bunlarla uğraşması gerekir ama türkiye şartlarında maalesef son kullanıcıya düşüyor bu görev.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam artık kış geldiği için camlar buğulanabiliyor. 3-5 dakika sonra devreye girme sebebi buğudan kaynaklı muhtemelen. En azından benim aracım bu şekilde.
-
Evet muhtemelen benimkide bundan dolayı. Ama normal bi durum değil yani.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bende 2023 i20 vardı makyajlı kasa onda da bu şekildeydi. Onda çarpışma önleme de çalışmıyordu. Bizim araçlarda çarpışma önleme radarlı olduğu için en azından o devre dışı kalmıyor.
-
Doğrudur hocam. Benim önceki aracımda ve hali hazırda kullandığımız diğer araçlarda yok böyle bir sorun. Şimdi marka model belirtmek istemiyom birilerinin çok zoruna gidiyo.
iPhone 14 cihazımı kablosuz şarja koyduğumda telefon resmen yanıyor korkuyorum tektrar koymaya şarjı da iyi yapmıyor zaten 20- 30 dk beklesen % 5 ten 15 e çıkarır kablosuz şarjımda bir sıkıntı mı var yoksa normal mi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
maalesef normal. daha üst segment araçlarda artık kablosuz şarj standlarının praya hava çıkışı veriyorlar ısıyı engellemesi için ama bizim araçlarda mevcut değil.
Hocam benimde aracımda car playde bir donma sorunu var kablosuz bağlantı üzerinden ilk iki gün sorunsuz kullandım sonrasında donma ve bağlanmama sorunu başladı araç henüz 1 aylık güncel versiyonu.
Kablo ile 2-3 hafta kadar sorunsuz bağlandım ancak son bir kaç gündür peşpeşe 7-8 kere kopup yeniden bağlanmadan çalışmıyor. servise gösterdiğimde yazılımın son sürümde olduğunu herhangi bir sıkıntı olmadığını ama s24 ve iphone 15lerde bağlantılarda sorun olduğunu telefonların cihaza ağır geldiğini söylediler. Bende iphone 15 kullanıyorum. Bu bahane bana şahsen çok saçma geldi. Bundan evvel kullandığım egea araca 7 bin liraya taktırdığım çin malı android cihaz çok daha stabil çalışıyordu.
Hocam geçenlerde kılıfsız denedim. Kılıfsız hem daha fazla şarj ediyor hem daha az ısınıyor. Kılıf varken telefon cayır cayır yanıyordu resmen. Kılıfsız daha serin ve daha hızlı şarj oluyor. Denemenizi tavsiye ederim. Benim cihaz iphone 12.
Kablosuz şarjda telefon çok ısınıyor maalesef. Üst segment araçlarda oraya havalandırma koyuyorlar artık.
Ekran carplay-android auto donma sorunu yaşayan arkadaşlar sistemi resetlemeyi deneyin. Kapatma tuşuna 45 saniye kadar basılı tutmanız lazım. Önce saat gelecek ama siz tuşa basmaya devam edin. Mavi ekran göreceksiniz sonra Welcome to Volkswagen yazacak. Bende de bir ya da iki defa donma oldu resetleyerek çözdüm. Artık hiç donmuyor. Özellikle çok sıcak havalarda donduğunu gözlemlemiştim.
Arkadaşlar araçla 25 günümüz bitti, araç 600 km'de.
2 tane sorum olacak.
1)Araç kablosuz carplayde sürekli seste donma , bağlantıda kopma yaşatıyor. Servise götürmek gerekir mi, sildim baştan kurdum aynı, başka telefon denedim aynı.
2)Bu saçma olacak ama araçta küçük ekran var standartta olan, tüketim verisi sadece başlangıçtan itibaren veriyor. Hayatım boyunca 10+ wag grubu araç kullandım, normalde ok'e basıp sağ sol yapınca, yakıt aldıktan sonra ve uzun sürelide çıkardı, bir türlü beceremedim. Bilen bir yazsın lütfen
-
benim arabada bluetooh üzerinden bağlandığımda aradığım kişileri göstermiyordu. veya adres defterimi.
ben cep telefonunda bluetooth üzeriden özelliklerine girince, orada kişileri eşzamanla varmış kapalıymış.
onu açtım düzeldi.
sanırım car play bluetooh ve wireless kullanıyor aynı anda. isterseniz bağlantılarınızı tekrar kontrol edin.
ben 3008 (eat6) den taigo'ya (dsg) geçtim. ikisinin vites sistemi çok farklı. çalışma mantıkları da farklı o yüzden kıyaslamamak lazım.
3008 daha stabilken (tam otomatik), taigo da sürekli ileri vites atma isteği var, 45 km hızda 4 vitesle gidiyorum. vites düşürürken daha çok düşünüyor. ileri vitese atma isteği düz yolda benzin tasarrufu sağlamaya yönelik bir durum.
Ama hızlanmak istediğinde 1.0 motor birden canavara dönüyor. motorun enerjisini lastiklere hızlı bir şekilde iletiyor. hızlı vites geçişleri ile performans yaratıyor.
3008 den ilk geçtiğimde beğenmedim. fakat kullandıkça dsg yi anlamaya başladım.
Burda iyi kötü diye değerlemeden ikisinin de birbirinden iyi olduğu yanlar var, bunlara dikkat etmek gerekiyor.
ama manuel el frenine hiç alışamadım.
sürçü lisan ettiysem affola.
-
Hocam ekranı resetlemeyi bi dene bi üst mesajda anlattım senin de işine yarayabilir.
Tüketim verisi ana gösterge ekranında öyle görünüyor ama teypten bakınca daha detaylısı var hepsini veriyor. Ya ana göstergede görmenin bi yolu var ama bulamıyoruz ya da yok. Ben de bulamadım.
Arkadaşlar merhaba 2024 taigo aracımı carPlay’i bağlantı sorunları nedeniyle servise götürdüm servisten yapılan resmi açıklamadır yakında yazılım güncellemesi Volkswagen tarafından yapılacakmış bilgilendirme yapılacağını söylediler bilginiz olsun herhangi bir ayar ayarlayacağım diye uğraşmayın teknik sorun kabul edildi
Bilgilendirme için teşekkürler. Acc yi de yazılım güncellemesi içine almaları için baskı yapmamız gerekiyor bu süreçte.
Bu güncellemeyi biz yapabilecek miyiz yoksa servise mi gitmek gerekecek
Uzaktan yüklenme ihtimali de varmış fakat servise toplu bir şekilde çağırma da olabilirmiş kesin değil Başka bilgi varsa da ben bilmiyorum
Aynen öyle hocam. Her aracın iyi veya kötü yanları var. Bende c3 shine kullanıyodum 2021. Kör nokta uyarıya kadar vardı. Hele hele anahtarsız giriş ve çalıştırma olmayışına hiç alışamadım. Ama olmadığını bilerek aldık sonuçta. Tek hayal kırıklığım hız sabitleyici olmayışı. Bir süre kullanıcaz artık. İnşallah yazılımla bişeyler yaparlar. Tasarruf konusunda daha bir fark göremedim. C3 ile aynı yakıyorum. Ama ilerleyen km lerde belki düşebilir. Hayırlısı artık.
Android Auto kullanan var mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X