Şimdi Ara

TAKSİ CIKMASI HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
3.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

en başta merak ettiğim şey ticari çıkması 2011 model ve üstü araca bankalar 2.el araç kredisi veriyor mu?

diğer bir konu ise sadece doğru mu düşünüyorum diye kendime sorduğum sizden de fikirlerinizi beklediğim taksi çıkması mevzusu

şuan ki piyasada bir araç almak biraz kasvetli. 2 kapı 4 kapı araçlar bakıyorum 13-14 den aşağı yok gibi. (tofaş - reno nun altı modelleri hariç)
    aklımdan geçen şey 15 civarına taksi çıkması bir TAKSİ ÇIKMASI alsam kaportası düzgün içi idare eder seviyede eşşek niyetine de olsa binebilir miyim diye düşünüyorum.
    taklası olmayan şasesi ile oynanmamış takside kullanılmış bir araç en kötü bana motor arızası çıkartır onuda taş patlasa 6-7 ye yaptırırım diye düşünüyorum. dizel almak zararlı çıkartabilir ama benzinli bi linea veya accent era beni 3-5 yıl idare eder. olur da motorda sorun çıkartırsa yaptırır kardeşim ehliyetini alınca da aracı kardeşime hediye ederim. acemiliğini atar diye bir düşüncem var. şimdi size sormam da ki en önemli etmen ben istanbul da ankara da yaşamıyorum. bu yüzden taksi durumları nedir ne değildir bilemiyorum. ötv indirirmden dolayı da araçlar satılıyor. hani iyi birşey değil de kötünün iyisini alırım diye düşünüyorum. fikirlerinizi samimiyetinizle paylaşırsanız memnun olurum. (rica ediyorum doğan al şahin al bin gibi sözlerle değil de taksi çıkması üzerinden konuşur konu dışına çıkmazsak kafasında böyle planları olanlara da yardımcı olmuş oluruz.)

• Neden olmasın.
  • 2011 model alsanız 5 yıllık bir araç olacak. 5 x 365 = 1800 gün kontak çevirip, şehir içinde dur kalk yapıp çukur kasis vs maruz kalan bir aracı satın almak pek mantikli gibi durmuyor.
  • Değerlendirmenizi şunu bilerek yapın , bir taksi istanbulda günde 600 km yol yapar . ayda yaklaşık 18,000 yılda 216,000km ve 6 yılda 1,300,000km yol yapar . (motor komple değiştiyse ayrı konu ) ve daha da önemlisi bir taksiyi çoğunlukla o taksinin sahibi olmayan kişiler kullanıyor .
  • Takside nerde taksi olarak kullanılmış? İstanbuldami karstami? Satarkende çok zorlanirsiniz. Fiyata Gore karar verin
  • Ötv indirimi nedeniyle inanılmaz taksi çıkması var.
  • kuzenim aldı albea taksi çıkması 730 binde araç yaklaşık 5 6 aydır biniyor yaptığı masraf 1000 tl yi geçmez oda lastik periyodik bakım v.s gayet memnun hafta sonları çıkıp rahatca gezebiliyor enazından tofaştan daha güvenli klimalı dizel araba paramız olsa kimse bu arabalara binmek istemez ama malum hayat şartları
  • Hocam taksileri dedikleri gibi sahibinden başkalarıda kullanıyor hor kullanılmış bakımı aksatılmışta olabilir benim tavsiyem emniyet araçlarının çıkması. Malum sitede vardı 2001 corolla 400.000 kmde 16000 lira veyahut 2005 megane 280.000 kmde 20000 lira.Onlara bakın. O araçların bakımı günü gününe yapılır birde tek elden kullanılmışsa al bin git bakma arkana
  • Dizelden uzak durmayı dusunerek cok iyi yapmışsınız. Yalnız taksi cıkması aracı daha sonra satmak cok meşakkatli bir iş olacaktır onu da dikkate almak gerekirse alıp yapılan masraflardan sonra arabayı masraf fiyatına satınca ilk alış miktarı ödediğiniz para çöpe gidecek
  • Ayrıca pollyannacılıgınıza da bayıldım onu da belirtmek isterim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bimmerist

Hocam taksileri dedikleri gibi sahibinden başkalarıda kullanıyor hor kullanılmış bakımı aksatılmışta olabilir benim tavsiyem emniyet araçlarının çıkması. Malum sitede vardı 2001 corolla 400.000 kmde 16000 lira veyahut 2005 megane 280.000 kmde 20000 lira.Onlara bakın. O araçların bakımı günü gününe yapılır birde tek elden kullanılmışsa al bin git bakma arkana

Emniyet personeli olarak çoğuna katılmasam da yine de taksiden iyidir. Sağını solunu toplatıp alınabilir bence. Konu sahibi arkadaşın beklentisine göre diyorum tabiki bunu, eşek niyetine binmek için alınır bu arabalar, 15-16 ya şahin veriyolar sonuçta..

• quote:

Orijinalden alıntı: speedystop

Takside nerde taksi olarak kullanılmış? İstanbuldami karstami? Satarkende çok zorlanirsiniz. Fiyata Gore karar verin

anadolu'da da olsa taksi çıkması alınmaz. akrabam şimdi bu ötv hikayesi sebebiyle taksisini değiştirdi. 2 kere ciddi kaza geçirdi o taksiyle anadolu'da olduğu halde. istanbul'dakilerin halini düşünemiyorum bile. yalnız istanbul'da bir zamanlar bir taksiciyle muhabbetimizde taksi şahinlerin senede en az 2 defa motor yaptırdığını söylemişti. taksi çıkması araç bile bile alınmaz. ancak birisi kazıklarsa bilmeden alınır.
  • KOmşum taksici. Kaportası derli toplu bir dizel albeası vardı. 150K km önce de sıfır sandık motor atılmış araca. Talip oldum, 10 bin tl istiyordu bana satmadı. Araç 700K kmde ben bunu sana satamam dedi. Albea yı satıp 2. el bir symbol aldı onunla çalışıyor.

Benim niyetim de eşeğe biner gibi binmek, bağa bahçeye gitmekti. 700K ya da 1 milyon devirmiş bir aracın ne zaman neresinin arıza yapacağı belli olmaz. İyi düşün bence.
  • Araç fiyatları baya yüksek. Baktıkça sinir oluyorum. Halkımız neden hurda araçlara bu kadar paraya biniyor. Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Kafam hala karışık. Bi yandan sinir olup alayım bineyim diyorum. Bir yandan da yazdıklarınızı düşünüyorum.
  • Bin kişi biniyor hastasi biniyor uyuzu biniyor icinize siniyorsa alın ama cok sıkıntı, ticariler her 10 binde ağır bakima giriyor diye biliyorum.
  • şu an antalya daki taksiciler ötv den araç değiştriyor. antalya dan taksi çıkması almak kesinlikle mantıklıdır. özellikle doblo kango vs türü araçlar için. bizim 2 tane taksi var. 2006 ve 2007 doblo. biz husisiye çıkarıp kendimiz bineceğiz. ama arkadaşlardan satan oluyor. antalyada 1 taksi 10 yılda max 300 bin yapar. havalanı ve bir kaç durak hariç
  • Aslında konu şu:

10 bine şahin mi? Taksi çıkması mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

Aslında konu şu:

10 bine şahin mi? Taksi çıkması mı?

kesinlikle taksi cıkması. hele benzinliyse tadından yenmez. zaten belli araçlar parçaları ucuz. güzel bir bakımla harika sonuclar elde edilir.
  • RaptorFX kullanıcısına yanıt
    şu arabayı 13 e alırsın.
    bin lira masraf yapar paşa paşa binersin.
  • benim taksi çıkması aracım var 555000 binde hundai blue 3 sene istanbulda takside kullandım sizin bahsettiginiz gibi kazası olmayan bi araç bulursanız neden olmasın ben çıkarttım halen sarı boyatmadim bile böyle kullanıyorum çıkardıktan sonra şehirler arası gitmedigim yer kalmadi dediginiz gibi en fazla motor arızası verir alırken motoru iyi bi araç alırsanız ondanda sorun yaşamazsiniz benim aracın şu an motor yürüyen kaportada hiçbir sorun yok yeterki düzgün bi çıkma bulun en kötü şahin 15 bin sanki onlar kaç km yaptıgınamı bkıyolarda o paraları veriyolar aksini idda edene aracımla ispat ederim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.