|
Taksitli Nakit Avans / Taksitli Para vb % 1,36 dan kullanılabiliyor. (82. sayfa)
-
-
Nakit avans çekincede düşer dostum borçluluk arttıkça puan azalır borçluluk azaldıkça puan artar -
yeni kmh faizi ne olursa o oran üzerinden günlük faiz hesaplanır.
-
Yapılandirma kredi notunuzu etkilemez hatta düzgün öderseniz taksitleri borç düştükçe puan artar ama sicilinize işler banka yanınıza ufak kırımızı bir noktalama koyar tüm bankalar bunu görür bu da borcunuzu ödeyemediğiniz ve sorunlu müşteri kategorisine girdiğinizi belirtir o yüzden diğer faktörlerini tamamen geçerek zorda kalmadıkça yapilandirma yapmayın
2018 de bu şekilde ödeyemediğim için yapılandırma yaptım kartımın limitini hiç kullanamayacağım bir limitle düşürdüler ve geri almam ve sicilini düzeltmem çok uzun zaman aldı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukruciger -- 19 Haziran 2023; 15:3:9 > -
Ben de aynı şey söyledim. Borcun artmasından dolayı notu etkiler. Onun dışında alışveriş yapınca da borç artar.
-
Hocam ben de aynı şeyi söylüyorum. Banka kendi içinde not eder ama diğer bankalara "bak bu adamı ben not ettim" diyecek bir yeri yok. Borcunu vs bildirdiği KKB var. orada ödeyemedi görünmezseniz sorun yok.
Kredi kartının borcunu ödeyemeyip limiti düşürüp (tekrar kullanılmasın diye) bir yöntem seçildiğinde zaten yapılandırma olarak görünür. Ama yapı kredinin yaptığı teknik olarak yapılandırma değil. Kendi içinde yapıyor limitin var mı diye bakıyor, aksaman var mı diye bakıyor. Ondan sonra yapıyor işlemi. Yoksa aksama varsa o zaman yapılandırma yapıyorum diye her yere ilan eder.
-
Yapıkredinin nasıl bir işlem yaptığını bilmiyorum mail adresinize bir taahhütname geliyor ve ödeyemediğiniz için yapılandırma talep ettiğiniz ve banka tarafından onaylandığına dair bir sözleşme geliyorsa bu tüm bankalara bilgilendiriliyor.Keyfi olarak yapılandırma nasıl oluyor ekstre taksit mi yapıyor banka bunu bilmiyorum.Benzer uygulamayı Halkbank yapıyor mesela orada tüm borcu 12 taksit 1.36 dan yapılandırıyor. -
Şimdi akbnk müşteri hizmeterini aradım , belirttiğiniz gibi kartın tüm borcunu 1.36dan taksitlendirmek istiyorum dedim. Bunun mümkün olmadığını yalnızca ekstre borcunun asgarisini ödedikten sonra kalan kısmı 3 taksite bölebileceğini söyledi. Diğer türlü yapılandırmaya girdiğini bunun için de gecikme yapılması gerektiğini söyledi. Bir kaç kez de yapılabildiğini duydum şeklinde tekrarladım ancak ısrarla olmayacağını söyledi.
-
"Mail adresinize bir taahhütname geliyor ve ödeyemediğiniz için yapılandırma talep ettiğiniz ve banka tarafından onaylandığına dair bir sözleşme geliyorsa bu tüm bankalara bilgilendiriliyor." evet işte fark bu.
-
Bunlar ekstre taksitlendirme gibi. Garanti de bazen hiç ödemesen de ekstreyi taksitlendiriyor.
Ama gecikmeye girip bankaya başvurursanız teknik olarak başka bir kredi çekiyormuş gibi yapıp kart borcunuzu kapatıyor. Bu durum yapılandırma oluyor. Bunu diğer bankalar da biliyor.
-
işbankası ek hesap faizini ode secenegi varmı ,tum parayı ode cıkıyor ?
-
Arkadaşlar bazı dostlar yapı kredi bankası kart borcunu taksitli nakit avans olarak ödeme şansı var demişti nasıl yapıyoruz, aramamız mi lazım ne dememiz lazım, hala geçerli mi
28700 tl kart borcu var bu miktara yaparlar mı -
kredi puanını düşürüyor diyenler var. -
Halkbank’tan 40000₺ çektiğim 12 ay %1.36 faiz oranlı TNA dün 50000₺ daha çekerek toplam 90000₺ olarak güncelledim :) -
Düşürsün sorun değil
-
ek hesaplarda faizi öde, minimum tutarı öde gibi bir seçenek olmuyor genelde. ek hesaba para atarsanız önce hesapladığı faizi çekiyor zaten. faizi ödemek için kendiniz hesaplayın. yaklaşık yüzde 2 gibi düşünün. eksi 1000deki hesap için hesaba 20 lira atın. genelde ayın başında bu faizi muhasebelendiriyorlar. yani faizi ödemek için bu muhasebeleşme olduktan sonra 20 lira atmanız gerek. muhasebeleşme olmadan 20 lira atarsanız kalan 980 lira için yine ayın başında hesaplama yaparlar.
-
Hocam Halkbank dan nasıl çektiniz.
Bana 15bin lira dan fazla TNA vermiyor. -
5 kere 15bin₺ çektim hemde arka arkaya -
ooo Arka Arkaya verdiğini bilmiyordum. :)
Teşekkürler. -
Az sonra büyük bir borcun içine girecekmişsiniz gibi hissediyorum :) %1.36- 12 ay vade bedava paradır. Çekibildiniz kadar çekin :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X