Şimdi Ara

Tamron 17-50 Vcsiz Tavsiye eder misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Genelde manzara ve portre çekimi yapıyorum; 18-55'in fazlalığından kurtulup 17-50mm birde canon 55-250mm Is almayı düşü_nüyorum .. Şuan portre için 50mm 1.8 i kullanıyorum;
    17-50'de 50mm'deki gibi keskinliği alabilir miyim?
    Lensi genel anlamda önerir misiniz?
    Siz olsanız sıfırını mı ikinci elini mi alırdınız

• 50Mm gibi keskin değildir, olamazda neticede zoom lens diğeri prime. Tavsiye ederim, ancak bence sigma 17-50 daha başarılı, malzeme kalitesi daha iyi netleme daha sessiz.
    Ben uzun bir süre 17-50 kullandım sonradan geniş acı lens alınca kullanmaz oldum, yani demem o ki eğer manzara ve iç mekan ağırlıklı çekimler de yapiyorsan önceliği ultra geniş acıya verebilirsiniz. 18-55 zaten elinde var ve genelde sokakta vb. yerlerde kullanılan bir aralık, fazla keskinlik ve diyafram acikligina bence o aralıkta çok gerek yok.
    Tabi bunlar benim düşüncelerim, kişiye göre farklılık gösterebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun süre Canon 60D makinamı 18 135 kit lensi ile kullandım. Manzara, portre ve genel kullanımda daha tatmin edici sonuçlar almak adına yaptığım lens denemeleri sonunda (bunlar içinde Canon 24 105 L serisi de var) geçenlerde aldığım Tamron 17 50 VC'siz kadar iyisini görmedim. Portre lensim canon 1,8 i yerinden çıkarmıyorum bile. Özellikle 60D ile uyumu birçok forumda okuduğum gibi mükemmelmiş. Uzun süre başka arayışlara girmeyeceğimi düşünüyorum. Gerçekten müthiş sonuçlar alabileceğiniz fiyatına göre harika bir lens. VC siz olması kesinlikle handicap oluşturmuyor, netlemesi çok hızlı ve fotoğraf çekmeye bakış açınız değişiyor. Bence deneyin ve ne demek istediğimi görün.
  • Umut İZGİ kullanıcısına yanıt
    Güzel kaliteli ve sıkıntımız fotoğraflar istiyorsan al tamron 17-50 bak önüne arkanızda dönme :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tutakgokhan -- 2 Ocak 2015; 10:01:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamron 17-50 VC'siz (D7000) ile kullanıyorum. Kit lense göre kesinlikle daha keskin ve daha üst sınıf bir lens. Aldığınızda pişman olmayacağınız bir lens.
  • D90 da kullandım daha önceden çok kaliteli lenstir, onu aldıktan sonra ne kit kullanırsın nede 50mm . Keskinliği ile meşhur zaten bu lens, şuan makinam yok fakat aldığımda ilk alacağım lens kesinlikle bu. Aynı zaman 17mm de var tavsiye ederim pişman olmazsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.