Şimdi Ara

tanrıdan korkmayın devletten korkun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ilahi adalet anlayışında birisi için dini gereklerini yerine getiren birey tanrıdan korkmasına gerek yoktur zira tanrı onu sınayacak olsa bile onun iyiliği için olacak ve bu durum onu cennette/reelde mükâfat olarak karşısına gelecektir. ama devlet yönetiminde sıradan bütün yükümlülüklerini yerine getiren vatandaş özellikle türkiye gibi bir ülkede hiç acınmayacak şekilde acılar çekebilir, hiç suçu yokken hapse atılabilir, intihara yönlendirilebilir aklınıza gelecek her şeyi yapabilir bu devlet. ne için? kendi bekası için. kendisini korumak adına belli zümreye 10bin 20bin gibi "rakamlara" toplumsal ailesel travmalara göz yumar. konuyu sulandırmamak için örnek vermiyorum ama günümüzde yaşananlar türkiyenin 30 yıl daha ayakta kalması için yapılan şeylerdir dersem ufkunuz açılır mı bilemem.

• Dini gerekleri yerine getiren insanlar yaradandan daha çok korkuyordur hocam.

Ben 30 yıl ilerisini bile düşündüklerini sanmıyorum. Bu gün yapılanlar sadece kısa vadeli önündeki seçimlere yönelik, koltuğa yapılan yatırımlar. 30 yıl ilerisini kimse düşünmüyor.
  • o halde "tanrı yoktur devlet vardır" demek yanlış olmaz..?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

o halde "tanrı yoktur devlet vardır" demek yanlış olmaz..?
    selahattin sen ve bu mesajı okuyanlar beni iyi dinlesin. geçmişi, tarihi mukayese edemeyeceğim şimdi, bunun metaforunu uygulamak biraz uğraştırıcı olacaktır zira ama şu kesindirki 21. yy'da tanrı devlettir
    -->devlet senin beynini yıkayan eğitim sistemini düzenler.
    -->devlet tv programlarını, interneti, sosyal medyadaki akışı kontrol eder.
    -->bu sistemden çıkan insanlardan oluşan çevrede ve ailede büyürsün.

bunu durduramazsınız. devlet senin tanrın olacak. senin aşını yapacak seni otizm yapacak, ekmeğine zehir verecek seni beyinsiz yapacak. bu düzene karşı mı çıkıyorsun? devlete karşı gelmekten tutuklanırsın. düzene karşı mı çıkıyorsun? çok basit, devlet karşıt görünen anarşist görünen grupları kendi himayesinde tutacak kadar aklı yerinde. düzene karşı çıkıyorum diye katıldığın grup bugün düzeni protesto eder yarın devlet hastanesinde muayene olur.

bu sistemden kaçamazsınız. he ne olabilir, kendinizi muntazam muntazam soyutlarsınız dünyadan ama artık o da kalktı ortadan. julian assange bizim jenerasyonun son özgür iradeye sahip insanlardan oluştuğunu söyledi. ben hayatımda bunun kadar dehşet verici başka bir şey bilmiyorum. senin hareketin başkasının kontrolünde. şimdi bile özgür iradeye sahip insan sayısı çok çok azken yakın gelecekte bunun ne dereceye geleceğini siz tahayyül edin.

no escape.
    matrix has you.

aslında bir kaçış yolu var o da sizin zekanız ama kaçırdığınız bir durum var o da devletler de kendi dahi filozoflarına düşünce kuruluşlarına sahip :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avcılarınavcısı -- 28 Ekim 2018; 21:17:52 >

• avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt
    o halde f.ck the system...
  • selahattin burada ağlaman gerekiyordu ne gülüyorsun be adam
    senin gibi güçlü karakterlerin yazdıklarına ağlanmaz..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dubbed

Dini gerekleri yerine getiren insanlar yaradandan daha çok korkuyordur hocam.

Ben 30 yıl ilerisini bile düşündüklerini sanmıyorum. Bu gün yapılanlar sadece kısa vadeli önündeki seçimlere yönelik, koltuğa yapılan yatırımlar. 30 yıl ilerisini kimse düşünmüyor.
    tamam bir tüyo vereyim o zaman,

mesela sana "siyasal islama karşı konularak bir şey elde edilmedi, eninde sonunda ülke teslim alınacaktı, bunu gören devlet kendi siyasal islam aktörünü yarattı, kendi siyasal islam partisini yarattı ve bunun önünü açarak gelecekte kontrolsüz olacakları şimdi kendi kontrolünde sürdürüyor"

desem;

ekrana ağzı açık kaç dakika bakakalırsın? :D ama rica ediyorum a partisi b partisi konuşulmasın normie çekemem şimdi

• quote:

Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı

tamam bir tüyo vereyim o zaman,

mesela sana "siyasal islama karşı konularak bir şey elde edilmedi, eninde sonunda ülke teslim alınacaktı, bunu gören devlet kendi siyasal islam aktörünü yarattı, kendi siyasal islam partisini yarattı ve bunun önünü açarak gelecekte kontrolsüz olacakları şimdi kendi kontrolünde sürdürüyor"

desem;

ekrana ağzı açık kaç dakika bakakalırsın? :D ama rica ediyorum a partisi b partisi konuşulmasın normie çekemem şimdi

Alıntıları Göster
    Çok güzel komplo teorisi, sevdim. Ama gençlikte ağır bir şekilde dinsizleşme var. O yüzden senin teorine göre hiçbir zaman ülke siyasal İslam'a teslim olmayacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FC547EB8D

Çok güzel komplo teorisi, sevdim. Ama gençlikte ağır bir şekilde dinsizleşme var. O yüzden senin teorine göre hiçbir zaman ülke siyasal İslam'a teslim olmayacak.

Alıntıları Göster
    every action always equals to reaction.
    -newton.
    her etki bir tepki doğurur. bunu dallandırmaya gerek yok şimdi açmayalım.

özetle:
    sizi ateist yapan da devlet, sizin peygambere küfretmenize vesile olan da.

ağzın açık kaldı mı peki şu an :)
    Çok saçma bi varsayom/komplo teorisi.

Parti ismi vermiceksek link atmıyım.

Erol Mürtecimler; o dönemde siyasal islamın yükselen trend olduğunu, bunların bir proje olduğunu kendisinede baş danışmanlık teklif ettiklerini anlatıyor.

O camianın abisi Dilipak'ında anlatımları var.

Sizin komplo teoriniz kesinlikle yanlış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dubbed kullanıcısına yanıt
    başkasının projesi olması kendi projen olmayacağı anlamına gelmez. burada noktaladım artık gerisini kendi kapasitenizle doldurunuz doğruyum veya yanlışım
  • Doğru ve güzel fikirler. Yalnız bunları söyleyince devletin polisi kapıya gelip şizofren diye akıl hastanesine götürecek kadar pislikler.

Devletin uyguladığı sistematik saldılrılar var. Bireysel yada toplumsal. Yaşadıklarımdan biliyorum. Ama konuşamam, ya öldürüler ya içeri atarlar yada akıl hastanesinde çürürüm.

Yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Çok güçlüler. Birkere sizi belledilermi bitti. Ne yaparsanız yapın kurtulamazsınız. Burdan kaçıcaksınız tek yol o. Daha liberal ülkelere. İskandinav ülkeleri mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 30 Ekim 2018; 8:25:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi tamam küçük bir örnek veriyim. Beni hasta ettiler ilaç verip bilerek. Guatr. Ameliyata girdim. Çıktığımda koyun gibi sıçıyordum. Anüsüme bir şey yapmışlar. Yaşım 20 ydi ozamanlar. Halen daha doğru düzgün sıçamam. İyi yaşadım gene kırklı yaşlara kadar. . Bana yaptılarsa başkalarınada yapıyorlardır. Bu örnek sadece ne kadar ileri gidebileceklerine dair. .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 30 Ekim 2018; 8:37:14 >
  • Bu arada bunları yapan , bahsettiğim ülke moritanya. Ben moritanyalıyım. Ordan yazıyorum bunları :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.