< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Tasarruf için elektrikli araç alsam 22 yılda kendini amorti ediyor. (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Model/kasa yenilemeden (yani 2022 model araçtan 2022 elektrikliye geçip) 500bin fark versek hesabında pek sorun yok aslında. yine elindeki aracın değeri artıyor aslında ama neyse. elektriklide de pil eskiyor diyelim (o da düşünüldüğü gibi hızlı eskmiyor ya o da neyse)
ama sen model yeniliyorsun, yeni bir araca geçiyorsun, aradaki farkı doğrudan yakıt hesabına verip kıyaslıyorsun. o zaman model yenileyip de büyük zararda olmayan tek bir insan kalmıyor zaten.
Şu anda benim atıyorum 2015 model bir Golfüm olsa, üstüne 200bin atıp 2022-2023 model MG4'e, Corsa-E'ye falan geçebiliyorum. bunu dünya'nın hiç bir yerinde yapamazsınız. Türkiye'de elektrikli otomobil gayet uygun fiyatlı ve mantıklı. ama hayat ve kullanım stilinize uymayabilir elektrikli araç ona bir şey diyemem.
-
ben de elektrikli araç alacaktım
üzerine 500 koymam gerekıyordu. aylık 3000 yakıt masrafım vardı.
gittim 500 bine dukkan aldım. 10 bine kiraya verdım her ay 6000 kar edıyorum. dukkan da seneye 1 milyon olur.
bu teklifi degerlendırın
-
Gelecek elektrikli de, ama bence su an cikan modeller gelecekte cok deger kaybina ugrayacak, ayni android telefonlarin ilk ciktiginda ki modeller gibi.
Hem pil hem sarj hemde ai etkisiyle otonom surus teknolojileri cok ilerleyecek. Menzil sonunda en ufak elektrikli aracta bile sehirlerarasi 1000km yi asacak.
5 sene sonraki bir elektrikli arac ile bu sene cikan elektrikli arac arasinda daglar kadar fark olacak
Bence en az bir 5 senesi daha var elektrikli icin.
Bundan sonraki aracim elektrikli olur buyuk ihtimalle
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 24 Ekim 2024; 10:7:23 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam toggun yıllık bakımı var mı? Kaç km’de bir? Varsa fiyatı ne kadar?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaşın elektrikli araçlar hakkında ne yazıkki en ufak bilgisi yok. En basitinden elektrikli şarj firmaları deli gibi kampanya yapıyor.
Geldol diye bir firma mesela kampanyalı olarak 35 günlük bedava şarj kartı yolladılar. Bazı arkadaşlarımız 5bin bazılarımız 2bin liralık şarj işlemi yaptı 'bedava' olarak. Şimdi 29 ekim geliyor. İlk olarak Beefull firması açıkladı 29 ekim tarihinde bedava şarj verecek. Yaklaşık 2 aydır cebimden yakıt için çıkacak olan rakam '0' türk lirası olacak.
Aracın donanımı sürüş konforu vs bunlara değinmiyorum bile. Siz dizel aracınızla devam edin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Togg'un dezavantajlarından biri bu bakım olayı maalesef. 40bin yada 2 yılda bir bakım var. Şuan için 5bin küsür diye biliyorum. Ama Tesla'da bakım olayı yok. Parçayı servisten alıp kendin değiştirebiliyorsun.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ukrayna Rusya'yı mahvedecek Rusya bitti geyigine inanıp bunun için forumda milletle kavga eden
Aksini iddia edenleri de yandaş akpli diye damgalamaya kalkıp engeli basan biri için fazla klavye yapmışsınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 24 Ekim 2024; 11:54:5 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
40 bin km de bir ve 3-5 bin lira bişey.
Sıfır benzinli suv araç alsam 15 bin lira civarı bakımı ve 15 bin km bir yıl olmadan doluyordu. 2018 tucson için geçen yıl 5 bin lira civarı istemişlerdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 24 Ekim 2024; 11:59:51 >
Böyle dezavantaja can kurban. Skywell 10 bin de bir vakıma çağırıyor :) ama gidip alıyorlar mesela
😂😂😂😂
5 sene sonra 1000km menzil olacaksa en büyük değer kaybı benzinli araçlarda olur :) kim napsın benzini
Olabilir, ama benzinliyi istanbula degilde altyapi ve tuketici olarak elektrikliye uzak olan yerlere rahatlikla satabilirsin, gene gideri olur, ama su anki düşük menzilli nispeten gec dolan elektriklilerin hic sansi yok o durumda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 24 Ekim 2024; 12:19:20 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bugün ankaranın uzak ilçesi beypazarında bile halka açık 2 farklı şarj istasyonu var. Nallıhan-seben yolu kuş uçmaz kervan geçmez ama şarj istasyonu var. Kırsala çoktan geldi bile altyapı. Doğu tarafında sıkıntı var ama oraların geçişi daha uzun olacak. Kaçak akaryakıt vs meseleleri de var tabi
1000km menzil lüks araçlar dışında hiçbir zaman olmayacak. Şu an elektrikli araçlar hem çok pahalı hem de çok ağır. Teknoloji maliyet, ağırlık ve şarj süresini düşürme yönünde ilerleyecek. Türkiyedeki fiyatlar tamamen geçici, aldatıyor insanları. Bugün avrupalı elektrikli araç almak için benzinli aracın üstüne 10bin euro daha veriyor. 5 seneyi bırak 2 sene sonra elektrikliyi almaya para yetmez zaten :) elektrikli araçların ötvsi artınca gerçek fiyatlarını göreceksiniz
çok saçma bir hesap. Elma ile armut karşılaştırılmış.
Lexusun bir tane mini modeli var LBX diye yarisin kuzeni. O araç bile %80 ÖTVde . Bayiisinin 1 milyona sattığı arabaya 2.300 veriyorsun.
ben tesla alıyorum 1.800 e.
İnsanlar %120 vergi vermeyi seviyor olabilir. Ben sevmiyorum.
Ben o %10 ÖTV için elektrikliyi alırım. Başka da şey düşünmem.
-
Olsun hocam dezavantajları yazmak lazım ki belki geliştirirler kendilerini. Elektrikli araçta böyle gereksiz yere absürt rakamlar olmamalı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X