Şimdi Ara

Taşıt Kredisiyle Araç Alımı Nasıl Oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar mevcut aracımı satıp 2. el taşı kredisiyle araç almak istiyorum ancak prosedür nasıl oluyor aceba? Önce arabayı bulmak gerekiyor onu biliyorum ancak bazı yerlerde noterde satış evrağıyla bankaya gidileceği yazıyor bazı yerlerde alınacak arabanın ruhsatı gerektiği yazıyor. Noterden sonra bankaya gitmek sıkıntı değil mi satıcı bunu kabul etmez gibime geliyor. Farklı şehire gitmeden evvel satıcıdan aracın ruhsatının fotoğrafını istesek onla bankaya gitsek olur mu aceba? Diyelim ki oldu sonra gittik araba istediğimiz gibi çıkmadı almaktan vazgeçtik bir zararımız oluyor mu kredi açısından yoksa her şey iptal mi oluyor. Teşekkürler

• İlk önce ruhsat örneğini istersin bankaya gidersin gelir belgenle ruhsatı verirsin hocam kredi basvurusunda bulunursun istediğin tutar onaylanırsa gider araca bakarsin begnenmezsen herhangi bişey olmaz vazgecebilirsun begenirsen aracı alır satış sözleşmesi ve ruhsatla bankaya gidersin kredi kullanirsin eğer satıcı bu işleme güvencesi yoksa bankadan bir yazı talep edebilrisin şu aracın satışı yapıldıktan sonra su tutar şu kişinin şu bankadaki hesabına geçecek diye umarım yardımcı olabilmişimdir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aracın fiyatına bakmaz banka, kasko değerine bakar. Aldığın aracın kasko değerine göre kredi alabilirsin. Bu detayı unutma öncesinde bankaya mutlaka gidip bulduğun aracın ruhsat görüntüsünü de göster. Ağır hasar kayıtlı araba alamazsın, kasko yaptırman da şarttır. Kaskosuz binemezsin. Banka aracına rehin koyar borcun bitene kadar satış yapamazsın. Borcu kapatırsan rehni çözdürebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski aracımı kredi ile satmıştım.

Önce bankaya gittik, banka satış gerçekleştikten sonra ödemeyi yapacağına dair bana taahhüt verdi (banka ve satıcı arasında imzalanıyor),

Sonrasında notere gidip satışı yaptık, tekrar bankaya geldik noter evrakını verdik, para hesabıma geçti.

Banka işi biraz uzun sürebiliyor önceden kredi başvurusu işini halledip son adıma kadar getirmelisin ki araç sahibi ben bununla uğraşamam deyip gitmesin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Taşıt Kredisi ile araç satımı
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.