Şimdi Ara

Tata kendi motorunu kendisi mi üretiyor yoksa motoru dışardan mı alıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
1
Favori
20.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tata kendi motorunu kendisi mi üretiyor yoksa motoru dışardan mı alıyor?

Hindistan kendi motorunu kendi üretebiliyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tata Motorlu Araçların Motor Kaynağı

Tata Motors, Hindistan merkezli bir otomotiv üreticisidir. Tata Motors araçlarında hem kendi geliştirdiği hem de dışarıdan tedarik ettiği motorları kullanmaktadır.

Hangi Motorları Kullanıyor?

Tata Motors'un araçlarında kullandığı motorlar şunlardır:

• Kendi Geliştirdiği Motorlar: Tata Motors, 1,2 litrelik Revotron benzinli motor, 1,5 litrelik Revotorq dizel motor ve 2,2 litrelik Varicor dizel motor gibi çeşitli motorlar geliştirmiştir.

• Dışarıdan Tedarik Edilen Motorlar: Tata Motors, 1,4 litrelik Multijet dizel motor gibi bazı motorları Fiat Chrysler Automobiles (FCA) gibi dış tedarikçilerden almaktadır.

Hangi Marka Motorlar?

Tata Motors'un kendi geliştirdiği motorlara ek olarak, araçlarında aşağıdaki markaların motorlarını da kullanmaktadır:

• Fiat: 1,4 litrelik Multijet dizel motor
    • Mercedes-Benz: 2,2 litrelik OM611 dizel motor (eski modellerde)

Özet

Tata Motors, araçlarında hem kendi geliştirdiği hem de dışarıdan tedarik ettiği motorları kullanmaktadır. Kendi geliştirdiği motorlar, Revotron ve Revotorq gibi çeşitli seçenekler sunarken, FCA ve Mercedes-Benz gibi tedarikçilerden aldığı motorlar, yüksek performans ve verimlilik sağlamaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Dizel araçlarında bir dönem multijet motor kullanıyordu.
  • kendi motorunu kendisi üretiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakka

kendi motorunu kendisi üretiyor
    Vay be. Allahın hindistanı bile kendi motorunu kendisi üretiyor.
  • Cold Lover C kullanıcısına yanıt
    Vay be mi? O Allah'ın Hindistanı marsa uydu gönderdi tek seferde yörüngeye yerleştiren tek, marsa araç gönderen 4. Ülke motor ne ki...

Mangalyaan uzay aracı araştırın lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cold Lover

Alıntıları Göster
    Allahin hindistani mi o adamlardaki teknolojinin 10 da 1 i yok bizde
  • quote:

Orijinalden alıntı: unforgiven1127

Allahin hindistani mi o adamlardaki teknolojinin 10 da 1 i yok bizde

Alıntıları Göster
    Her iki ülkede son derece yaşanmaz bir ülke. Ve ben Hindistan ile aramızda çok fazla ortak nokta buluyorum. Hindistanın kendi motorunu ürütebilmesine çok şaşırdım ama.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ptahba

Vay be mi? O Allah'ın Hindistanı marsa uydu gönderdi tek seferde yörüngeye yerleştiren tek, marsa araç gönderen 4. Ülke motor ne ki...

Mangalyaan uzay aracı araştırın lütfen.
    Peki uzaya uydu göndermesi o uyduları kendi ürettiği anlamına gelir mi? Parası varsa parayla uydu alır. Tata'nın Jajuar ve Land Rover'ı satın alması gibi.

Uzay konusunda Amerikanın tek rakibi yıllar boyunca Rusya olmuştur.
  • Şaka mı bu? Hindistan teknoloji de önde.

• quote:

Orijinalden alıntı: musetea

Şaka mı bu? Hindistan teknoloji de önde.
    Şaka değil. Gayet ciddi bir konu.
    Kendileri yapmış hem de 75 milyon dolar gibi çok ucuz bir rakama. Daha da güzeli projede ciddi bir kadın biliminsanı ağırlığı olması.

Size 2 kaynak biri basitçe ama Türkçe

http://www.kozmikanafor.com/hint-uzay-araci-mangalyaandan-mars-fotograflari/

Diğeri İngilizcenin varsa BBC den

http://www.bbc.com/news/science-environment-29341850

Tamamen kendileri yapmışlar. Büyük başarı.

• quote:

Her iki ülkede son derece yaşanmaz bir ülke. Ve ben Hindistan ile aramızda çok fazla ortak nokta buluyorum. Hindistanın kendi motorunu ürütebilmesine çok şaşırdım ama.

Alıntıları Göster
    Ornek olarak:https://www.donanimhaber.com/uzay/haberleri/Hindistan-uzay-filmi-interstellardan-daha-ucuza-Aya-gidiyor.htm

• Geçmişte Mercedes ve Peugeot gibi markaların motorunu kullanıyordu bunu biliyorum. Ama şuan Dicor diye adlandırdıkları kendi motorları da var eğer yanlış değilsem...

• tata dersin adamlar land rover, jaguar falan yapıyor yav

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Adam ingilizcen varsa demis ya asfddgvfjbc yabanci foruma gerek yok icindeyim hergun adamlarin itibari Turkiye X 10

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Kendi yapıyor bir yerden almıyor, adamlar sadece bu alanda değil teknoloji alanında da söz sahibi özellikle yazılım anlamında ayrıca İsrail ile birlikte (ki zaten bir çok alanda teknolojik işbirlikleri var) güneş enerjisi panelleri, PCB, aküler konusunda dünyanın en önde gelen ülkeleri (bakınız solaredge). Yaşam pis garip tehlikeli ama her yerinde değil, Hindistan'da çok tehlikeli çok pis bölgeler gibi çok gelişmiş modern bölgelerde var. (Mumbai, Goa, Pune, Surat ki Surat şehri tamamen akıllı bir.şehir olmak üzere, Kalküta, Chennai vs.) Bollywood artık dünyaca ünlü ama yeşilçamı bilen yok neredeyse.

• Tata pickuplarda Mercedes motoru vardı.

• quote:

Alıntıları Göster
    makine müh. son sınıf öğrencisiyim. sınavlara çalışırken youtube u kullanıyorum doğal olarak. dersin ingilizce ismini yazıyorum ve karşıma hintlilerin anlattığı binlerce video çıkıyor. mühendislikte iyiler bayağı. zaten aralarında iyi olanları da amerikaya gidiyor çalışmaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 18 Mayıs 2018; 22:5:14 >
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Niye kabullenemiyorsunuz anlamiyorum hintliler garip derecede bilgisayar yazılım vb konulaeinda oldukca ondeler hele silikon vadisindeki sirketlerde calisanlarin çoğu hintli hatta Google gibi bir devin CEO su hintli ve hindistanda daha boyle yetenekli bir sürü insan var gindistan Bollywood gibi büyük ve kaliteli yerler varken ineklerin yolun ortasinda gezdigi pis yerlerde var ayni acligi halk cinde de çekiyor ama o kadar sasirilmiyor nedense.

• Hocam küçümsemeye çalıştığınız Tata Land Rover ve Jaguar ın da sahibi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.