Şimdi Ara

[TAVSİYE] i5 2500k kullanıyorum. i7 3770/4790 upgrade değer mi ? (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Elimde stock fan ile kullandığım i5 2500k bulunmaktadır. 1,2v ile 3700Mhz olarak kullanıyorum.

Sistemimin diğer parçaları ;

Asus Maximus IV Gene-Z
    i5 2500K @ 3700Mhz
    2x4gb Corsair Vengeance 1600Mhz CL9
    EVGA GTX 970 FTW ACX 2.0
    120GB Corsair Neutron GTX (87/80K) SSD
    HAF 932 Kasa

İşlemcimi, çok fazla mmo oynadığım için upgrade etmeyi düşünüyorum. Malesef mmolarda çok fazla oyuncu olduğu için cpu ağırlıklı oluyorlar bu yüzden de ekran kartı performansı bir yere kadar idare edebiliyor.

Bu konuda aşağıdaki alternatiflerden hangisini tercih etmem lazım, sizlerden fikir almak istiyorum.

1. Corsair H100i GTX su soğutma sistemi alıp işlemciye overclock yapmak (400tl-500tl arasında)

2. İşlemci ve anakartımı satıp üzerine para koyarak 2. el i7 4790+z97 anakart almak.
    Bu konuda 1300-1400tl arasında 2.el sistemler mevcut. Kendi işlemcim ve anakartımı nekadara satabilirim bilmiyorum. Bu konuda da fikir verirseniz sevinirim.

3. İşlemcimi 250tl verip 3770k ile değiştirmek. İnternette araştırdığım ve okuduğum kadarıyla bu iki işlemci arasında neredeyse hiç bir performans farkı yok. 3770k multiprocess gerektiren işlemlerde biraz daha performans sağlıyormuş ama mmoların çoğu singleprocess.

Şu anda benim kafamda olan 1. seçenek fakat bunu kendi sistemimin kaç para edeceğini bilmediğim ve su soğutmayı ileride yapacağım işlemci upgradelerinde de kullanabileceğim için düşünüyorum.

Biraz uzun ve karmaşık oldu ama umarım derdimi anlatabilmişimdir
    Okuyan herkese ve cevap verecek olanlara şimdiden teşekkür ederim

SONUÇ : i5 2500 ile OC yapıp 4000+ kullanmak doğru seçimmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sQuDoomer -- 5 Ekim 2015; 3:43:51 >

• sQuDoomer kullanıcısına yanıt
    Değmez.Elindeki işlemcinin değerini bil.Yeni sokete geçersen orası başka.Başka bir 1155 soket işlemciye gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sigmund_Freud -- 4 Ekim 2015; 18:33:16 >
  • Bence birarz daha bekleyip direk 6 serisine geçin
  • OC yapmak için illa pahalı su soğutma kullanmak gerekmiyor ki. Bence orta halli 120mm fan kullanan kule tipi bir soğutucu al.(ikinci el de olur, uygun denk gelirse) 4,5 GHz düzeyinde rahatça kullanırsın. Zaten daha yukarısının oyunlarda getirisi tartışılır. Düşük maliyet ile günü kurtartmış olursun. Bir sonraki nesil DDR4 platforma kadar götürür diye düşünüyorum.
  • Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsunuz ama ben de hazır almışken ilerisini düşünerek biraz daha iyi birşey aliyim diye düşündüm. Şu anda 4.2 yapınca 80 derecelerde çalışıyor cpu o yüzden hiç kullanmıyorum. Kule tipi takarsam da çok efektik olmaz diye düşünmüştüm.

Bir de açıkçası tomshardware'de okuduğum su soğutucu incelemelerinin etkisinde kalarak h100i gtx almaya yöneldim.
  • Bende de 2500k var hocam ve de 1.24v ile 4.4 GHz de kullanıyorum. 1.2v ile 4 GHz de kullanıyordum. Zamanında bir heves ile h100i almıştım ve de performansindan pek memnun kalmamıştım işlemciye tam oturmuyordu. Sonra Noctua NH-U12S aldım gayet memnunum ne sesi var ne de başka bir sıkıntısi çok şükür.
    Bu arada Antalya da yaşıyorum. Bence orta halli bir kule tipi soğutucu alıp o.c edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle değmez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 4770k hala yeterli mi ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence değmez.Anakartınız filan baya iyiymiş.5 ghz yapın baya fark görürsünüz diye düşünüyorum.

İşlemciyi 5 ghz yapmak için de h100i gtx e gerek yok bence.Noctua nh-u14s, noctua nh-d14, akasa venom medusa, thermalright sb-extreme tarzı soğutucular yeterli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slim Charles -- 4 Ekim 2015; 21:58:20 >
    Anakartiniz guzel size gerekli olan guzel bir cpu sogutucu

• Kefelon kullanıcısına yanıt
    hocam 10 paragraf yazı var başlığı okuyup yorum yapıyorsunuz :) Sagolun gene de
  • çok teşekkür ederim bilgilendirme için
  • aynı işlemci kullanıyoruz g45 anakart ile kullanıyorum bende
    ddr4 işlemciye geçmeyi düşünüyorum güncelleme zamanı geldi bence aklımdaki sistem msı z170a pro gamıng , i7 6700k , tavsiyem artık vedalaşalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deluxx -- 4 Ekim 2015; 22:56:40 >
  • Cannonlake bekle bence performans istiyorsan yanına bide 950 pro ssd alırsın mis gibi
  • O işlemci stok soğutucu ile 4.7 GHz çalışıyor ve birçok 1150 işlemciye kafa tutuyor. Ne gerek var fazla para vermeye? Kullan işte bi iki yıl sonra da 7 serisi işlemcilere geçersin rahat rahat DDR4

• quote:

Orijinalden alıntı: deluxx

aynı işlemci kullanıyoruz g45 anakart ile kullanıyorum bende
    ddr4 işlemciye geçmeyi düşünüyorum güncelleme zamanı geldi bence aklımdaki sistem msı z170a pro gamıng , i7 6700k , tavsiyem artık vedalaşalım

Anakartinizin tam olarak modeli nedir?

• Devilmaybad kullanıcısına yanıt
    hocam stock ile 4.7 120derecede mi kullaniyorsunuz
  • Sırf mmo oynayacağım diye işlemciyi değiştirmeye kalkarsan parana yazık etmiş olursun.Sistemin güzel zaten uygun bir soğutucu ile overclock yap işlemciye mis gibi kullan sistemi.Bende 2500k kullanıyorum stok hızlarda ekran kartım gtx 960 şimdiye kadar hiçbir mmo da zorlandığını görmedim çokta memnunum.

• SakuraiTomoki S kullanıcısına yanıt
    bilgasayarda sadece mmo oynuyorum, işlemcimi de tabiki bunun için değiştirecem başka ne için değiştireyim :) elimi singleplayera sürmedim, hoşlanmıyorum. Tera/Archeage/Blade&Soul gibi asya yapımı mmolar oynarsan sisteminin 20-25fpsden fazla alamayacağını görürsün. WoW, Wildstar, Starwars gibi mmolardan bahsetmiyorum çünkü onlarda bir sorun yok, cpu ağırlıklı mmolar diye belirttim o yüzden
    zaten kararını vermişsin ne diye konu açtın diyecegim ama.. ilk mesajinda mmoların çogu single process demişsin eee madem böyleyse 4790nın bile sana pek katkısı olmayacak

i5 2500k single thread rating 1897

4790 single thread rating 2293

4790k alsan bu değer 2500 lere fırlıyor ama şu varki

i5 2500kyı çok basit bir şekilde 4ghz e çekebilirsin single thread ratingde 2200 lere denk gelecek o zaman

yani elindeki işlemciyi 4ghz e getir kullan.. alacağın işlemcinin multi thread oyunlar dışında oynadığın tek çekirdeğe yüklenen oyunlara bir katkısı olmayacak .. elindeki işlemci halen çok güçlü bunun farkına var

• crazy585858 kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim, ozaman tek soru oc için seçeceğim soğutma sistemi ne olmalı. Başlığı editliyim :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.