Şimdi Ara

tek SSD mi yoksa 2 tane alıp raid mi yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Hız nasıl olur raid olursa 240 GB tek almak yerine
    2tane 120 lık alıp sistemi kurmak mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Raid 2 kata yakın daha performanslı olur fakat ben gereksiz çünkü 120 gb kullanabileceksiniz, 240gb tek kullanmak daha mantıklı

• Ssd de raid bence gereksiz.
    Tabi surekli buyuk boyutlu dosya ile çalışıyorsanız o baska

• Raid büyük ssd lerle ekstrem sistemler için yapılabilir ancak bizim gibi normal kullanıcı için gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Simplyfor

Raid büyük ssd lerle ekstrem sistemler için yapılabilir ancak bizim gibi normal kullanıcı için gerek yok.

Aynen katılıyorum, tek kullanılan ssd'de gayet yeterli günlük işler için.
  • Raid yapınca boyut aratmıyor mu ? 120 +120 yapınca 240 GB boyut oluşmazmi toplamda .yoksa sadece 120 GB mi kullanılabilir alan mi oluyor 1 SSD sadece hizami adanmış oluyor yoksa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 21 Şubat 2015; 15:01:28 >
  • serkan1216 kullanıcısına yanıt
    Evet RAID 0 yaparsanız 120gb x2=240gb olur. RAID 1 yaparsanız iki disk birbirinin clone'u olur.

Ben de benzer bir düşünce içindeydim. Ama SSDlerde henüz karşımıza çıkmayan ama ilerde başımızı ağrıtabilecek olan, "çalışma ömrü" konusunda, zaten veri kaybı konusunda endişeler uyandıran RAID 0 veriler için tehlikeli olabilir diye düşünüyorum.

Artık onun yerine benchmark vaadlerini doğru bir şekilde yerine getiren markadan 256gb ssd alınabilir diye düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sata 2 mi 3 mü
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben kullanıyorum kapat dediğimde 4-5 saniye içerisinde PC kapanıyor ,açılırken win 8.1 bekleme yok gibi birşey anında hazır hale geliyor.
    SSD raid 0 kullanıyorum trım aktif gayet güzel oluyor yapa biliyorsanız 2x240 GB raid güzel oluyor,ancak 2x120 alınmaz bütçe kisitliysa tek 240 gb daha mantıklı gibi.sonuçta tek de olsa çift de olsa SSD her türlü uçar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 21 Şubat 2015; 19:32:15 >
  • Her şey açılış kapanış sa, dün 128GB bir ssd test ettim,

CPU: Intel Core i5 3210m

Güç düğmesine bastıktan 7 küsür saniye sonra masaüstünü görüyor, 4 snde de komple kapanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:DONANIMHABER:.

Her şey açılış kapanış sa, dün 128GB bir ssd test ettim,

CPU: Intel Core i5 3210m

Güç düğmesine bastıktan 7 küsür saniye sonra masaüstünü görüyor, 4 snde de komple kapanıyor.

Hocam nedir o SSD nin markası modeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 21 Şubat 2015; 23:22:56 >
  • Raid gereksiz

• Tr de satışı olmadı, Crucial m550 sata3.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:DONANIMHABER:.

Tr de satışı olmadı, Crucial m550 sata3.

Hocam güzel görünüyor bu model bence de. Peki turkiyeye nasıl getirebiliriz .siz nasıl aldınız .bilgilendirir deniz sevinirim

Ssd de raidi onermiyorum sahsen, size 500 yerine 900 mb lik okuma hizi sunmasi pratikte bir sey kazandirmayacak, cunku 4 k degerleri pek etkilenmiyor, hatta access time bir miktar arttigi icin 1 tane buyuk ssd daha mantikli geliyor bana,

Ayrica ssd(genellikle) buyudukc3 icindeki chip sayisi artiyir, bu nedenle de max. Yazma siniri ornegin 120 gb curucial de gunde 5 gb ile 5 yil iken iken 240likta 10 yil gidebiliyor, aslinda gene belli bir sayi(10000 civari oluyor) yazma sikrusuna sahip cipler, daha fazla cip olunca daha gec doluyor bu sayi olay bu yani :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben amazon.com dan almıştım, ama o zaman indirimdeydi 50$, şu anki fiyatıyla cazip görünmüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.